Review: Onverminderd

In Transit coverAuteur: Rebecca Yarros
Pagina’s: 304
Genre: New Adult
Publicatie: Zomer & Keuning, september 2015
Rating:
4,5 Eikels

Ember krijgt in korte tijd twee dramatische gebeurtenissen te verwerken: haar vader, een militair arts, is gesneuveld in Afghanistan en kort daarna, als ze al zo kwetsbaar is, treft ze haar vriendje Riley in bed aan met haar huisgenoot. Ze vindt steun bij Josh, de hockeycoach van haar broertje. Ember kijk wel uit om zich meteen in een nieuwe relatie te storten… Maar wat is erger: de onzekerheid van een leven met mét Josh, of een leven zonder hem? (Beschrijving achterflap)

goodreads button


De laatste tijd ben ik behoorlijk in de ban van New Adult-boeken. Ik vind ze heerlijk om te lezen en ze bevatten vaak goede elementen. Denk hierbij aan een heftig onderwerp in combinatie met liefde. Een ander voordeel is dat de hoofdpersonen wat ouder zijn dan de hoofdpersonen in Young Adult-boeken, waardoor ik me beter met hen kan identificeren. Ik kan nu al verklappen dat ik Onverminderd echt fantastisch vond!

Al tijdens het lezen van het eerste hoofdstuk was ik helemaal in tranen. Daar krijgt Ember te horen dat haar vader gesneuveld is. Mij spoken allerlei gedachten door mijn hoofd: wat als dat mij zou overkomen? Ik vind dat Ember erg dapper op deze vreselijke gebeurtenis reageert, door de taak als huisvrouw op zich te nemen. Ze maakt in mijn ogen goede keuzes, en zorgt goed voor haar kleinere broertje, zusje en zelfs voor haar moeder. Ember kwam het hele boek erg wijs en volwassen op mij over, waardoor ik haar een erg fijn hoofdpersonage vond.

Persoonlijk heb ik wel wat moeite met mannelijke personages die in het verleden ‘een echte playboy’ waren. Op de een of andere manier durf ik ze dan toch niet helemaal volledig te vertrouwen. Josh was ook zo’n jongen en ik vertrouwde hem in het begin niet. Later liet hij Ember zien dat hij wel degelijk te vertrouwen is en begon ik hem een schat te vinden!

Door de beschrijving lijkt het verhaal misschien wat oppervlakkig, maar dat was het totaal niet! Het is niet zomaar een meisje dat zomaar verliefd wordt op een jongen. Er zit meer achter het feit dat deze twee elkaar ‘gevonden’ hebben. Wanneer je erachter komt wat er precies aan de hand is, worden alle puzzelstukjes op hun plaats gelegd. Ik was helemaal in shock omdat ik de ontknoping op geen enkele manier had kunnen voorspellen. Achteraf had Rebecca Yarros gedurende het boek wel wat hints over de ontknoping laten vallen, maar daar stond ik toen helemaal niet bij stil. Erg knap gedaan!

Welk boek raakte jou onverwachts heel erg?

Liefs,

2 Comments on “Review: Onverminderd”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *