In Transit coverAuteur: Rebecca Yarros
Pagina’s: 304
Genre: New Adult
Publicatie: Zomer & Keuning, september 2015
Rating:
4,5 Eikels

Ember krijgt in korte tijd twee dramatische gebeurtenissen te verwerken: haar vader, een militair arts, is gesneuveld in Afghanistan en kort daarna, als ze al zo kwetsbaar is, treft ze haar vriendje Riley in bed aan met haar huisgenoot. Ze vindt steun bij Josh, de hockeycoach van haar broertje. Ember kijk wel uit om zich meteen in een nieuwe relatie te storten… Maar wat is erger: de onzekerheid van een leven met mét Josh, of een leven zonder hem? (Beschrijving achterflap)

goodreads button


De laatste tijd ben ik behoorlijk in de ban van New Adult-boeken. Ik vind ze heerlijk om te lezen en ze bevatten vaak goede elementen. Denk hierbij aan een heftig onderwerp in combinatie met liefde. Een ander voordeel is dat de hoofdpersonen wat ouder zijn dan de hoofdpersonen in Young Adult-boeken, waardoor ik me beter met hen kan identificeren. Ik kan nu al verklappen dat ik Onverminderd echt fantastisch vond!

Al tijdens het lezen van het eerste hoofdstuk was ik helemaal in tranen. Daar krijgt Ember te horen dat haar vader gesneuveld is. Mij spoken allerlei gedachten door mijn hoofd: wat als dat mij zou overkomen? Ik vind dat Ember erg dapper op deze vreselijke gebeurtenis reageert, door de taak als huisvrouw op zich te nemen. Ze maakt in mijn ogen goede keuzes, en zorgt goed voor haar kleinere broertje, zusje en zelfs voor haar moeder. Ember kwam het hele boek erg wijs en volwassen op mij over, waardoor ik haar een erg fijn hoofdpersonage vond.

Persoonlijk heb ik wel wat moeite met mannelijke personages die in het verleden ‘een echte playboy’ waren. Op de een of andere manier durf ik ze dan toch niet helemaal volledig te vertrouwen. Josh was ook zo’n jongen en ik vertrouwde hem in het begin niet. Later liet hij Ember zien dat hij wel degelijk te vertrouwen is en begon ik hem een schat te vinden!

Door de beschrijving lijkt het verhaal misschien wat oppervlakkig, maar dat was het totaal niet! Het is niet zomaar een meisje dat zomaar verliefd wordt op een jongen. Er zit meer achter het feit dat deze twee elkaar ‘gevonden’ hebben. Wanneer je erachter komt wat er precies aan de hand is, worden alle puzzelstukjes op hun plaats gelegd. Ik was helemaal in shock omdat ik de ontknoping op geen enkele manier had kunnen voorspellen. Achteraf had Rebecca Yarros gedurende het boek wel wat hints over de ontknoping laten vallen, maar daar stond ik toen helemaal niet bij stil. Erg knap gedaan!

Welk boek raakte jou onverwachts heel erg?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post