Review: Onder de Maan (Mercy Thompson #1)

Onder de Maan cover Auteur: Patricia Briggs
Pagina’s: 448
Genre: Urban Fantasy
Publicatie: De Fontein, juli 2015
Rating:
4 Eikels

Mercy Thompson wil gewoon een normaal leven leiden, met haar eigen garagebedrijf, haar kat en haar vrienden om haar heen. Maar als je zelf de vorm van een coyote kunt aannemen, je buurman een weerwolf is, en je onder je vrienden ook vampieren en fae kunt rekenen, is ‘normaal’ soms ver te zoeken. Dus als een van haar vrienden bedreigd wordt door een groep schimmige figuren die uit lijken te zijn op geweld, steekt Mercy daar een stokje voor – maar de situatie blijkt een stuk explosiever dan ze had gedacht… (beschrijving Goodreads)

goodreads button

Soms, heel soms, kan ik merken dat ik wat ouder wordt. Dan heb ik even geen zin in YA boeken waarin onzekere meisjes van rond de 16 de hoofdrol spelen. Dan wil ik lezen over wat oudere stoere jonge vrouwen die weten wat ze willen. Onder de Maan was dan ook precies wat ik nodig had.

Deze serie volgt het leven van Mercy Thompson, een jonge vrouw die haar eigen garagebedrijf runt en een rustig leventje leidt – voor zover dat kan. Mercy is namelijk heel gewoon, behalve dat ze kan veranderen in een coyote, haar buurman een weerwolf alfa is en ze fae en vampiers kent. Ik vond het een verademing om over Mercy te lezen. Ze heeft haar leven op de rit, weet wat ze wil en denkt heerlijk praktisch.

Als je continue spanning en actie verwacht, dan zal dit boek je verwachtingen niet waarmaken. Ja, het is spannend. Ja, er zit absoluut spanning in. Briggs neemt echter ook ruim de tijd om Mercy en haar leven te introduceren. Ik weet dat niet iedereen dit erg kon waarderen, maar ik vond het gemiddelde tempo van dit boek eigenlijk wel prettig. Je leert Mercy heel goed kennen en ik vond haar leven ontzettend interessant om over te lezen. Vervolgens loopt de spanning en actie op waardoor je geboeid blijft. Romantiek speelt wel een rol, maar die is ondergeschikt en behoorlijk klein. Ik moet zeggen dat ik de uiteindelijke romantische uitspatting ook niet echt zag aankomen. En ook niet begreep, trouwens. Ik had het gewoon echt niet verwacht, haha.

Ook vond ik het heel interessant om te lezen over de wereld die Briggs geschapen heeft. Het boek is natuurlijk Urban Fantasy en speelt zich dus in de normale wereld af. Daarbovenop heeft Briggs een bovennatuurlijke wereld geschapen. De hiërarchie en levenswijze van de weerwolven vond ik ontzettend goed uitgedacht en leuk om over te lezen. Ook erg prettig dat Briggs geen tamme katten, maar echte gevaarlijke weerwolven – inclusief six-packs en agressieproblemen – beschrijft. Hoe weerwolven echt horen te zijn dus!

Kortom, ik heb genoten van dit eerste deel van een nieuwe serie. Ik vind het heerlijk dat Mercy wat meer volwassen is en niet van een mug een olifant maakt. Briggs heeft een heerlijke wereld geschapen en een goed onderbouwd verhaal geschreven. Ik ben erg benieuwd naar het volgende deel!

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_5629543a11f96_selected-products” products=”9200000046468433,9200000040681684″ name=”onder de maan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Review: Onder de Maan (Mercy Thompson #1)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *