Review: Onder de Maan (Mercy Thompson #1)

Onder de Maan cover Auteur: Patricia Briggs
Pagina’s: 448
Genre: Urban Fantasy
Publicatie: De Fontein, juli 2015
Rating:
4 Eikels

Mercy Thompson wil gewoon een normaal leven leiden, met haar eigen garagebedrijf, haar kat en haar vrienden om haar heen. Maar als je zelf de vorm van een coyote kunt aannemen, je buurman een weerwolf is, en je onder je vrienden ook vampieren en fae kunt rekenen, is ‘normaal’ soms ver te zoeken. Dus als een van haar vrienden bedreigd wordt door een groep schimmige figuren die uit lijken te zijn op geweld, steekt Mercy daar een stokje voor – maar de situatie blijkt een stuk explosiever dan ze had gedacht… (beschrijving Goodreads)

goodreads button

Soms, heel soms, kan ik merken dat ik wat ouder wordt. Dan heb ik even geen zin in YA boeken waarin onzekere meisjes van rond de 16 de hoofdrol spelen. Dan wil ik lezen over wat oudere stoere jonge vrouwen die weten wat ze willen. Onder de Maan was dan ook precies wat ik nodig had.

Deze serie volgt het leven van Mercy Thompson, een jonge vrouw die haar eigen garagebedrijf runt en een rustig leventje leidt – voor zover dat kan. Mercy is namelijk heel gewoon, behalve dat ze kan veranderen in een coyote, haar buurman een weerwolf alfa is en ze fae en vampiers kent. Ik vond het een verademing om over Mercy te lezen. Ze heeft haar leven op de rit, weet wat ze wil en denkt heerlijk praktisch.

Als je continue spanning en actie verwacht, dan zal dit boek je verwachtingen niet waarmaken. Ja, het is spannend. Ja, er zit absoluut spanning in. Briggs neemt echter ook ruim de tijd om Mercy en haar leven te introduceren. Ik weet dat niet iedereen dit erg kon waarderen, maar ik vond het gemiddelde tempo van dit boek eigenlijk wel prettig. Je leert Mercy heel goed kennen en ik vond haar leven ontzettend interessant om over te lezen. Vervolgens loopt de spanning en actie op waardoor je geboeid blijft. Romantiek speelt wel een rol, maar die is ondergeschikt en behoorlijk klein. Ik moet zeggen dat ik de uiteindelijke romantische uitspatting ook niet echt zag aankomen. En ook niet begreep, trouwens. Ik had het gewoon echt niet verwacht, haha.

Ook vond ik het heel interessant om te lezen over de wereld die Briggs geschapen heeft. Het boek is natuurlijk Urban Fantasy en speelt zich dus in de normale wereld af. Daarbovenop heeft Briggs een bovennatuurlijke wereld geschapen. De hiërarchie en levenswijze van de weerwolven vond ik ontzettend goed uitgedacht en leuk om over te lezen. Ook erg prettig dat Briggs geen tamme katten, maar echte gevaarlijke weerwolven – inclusief six-packs en agressieproblemen – beschrijft. Hoe weerwolven echt horen te zijn dus!

Kortom, ik heb genoten van dit eerste deel van een nieuwe serie. Ik vind het heerlijk dat Mercy wat meer volwassen is en niet van een mug een olifant maakt. Briggs heeft een heerlijke wereld geschapen en een goed onderbouwd verhaal geschreven. Ik ben erg benieuwd naar het volgende deel!

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_5629543a11f96_selected-products” products=”9200000046468433,9200000040681684″ name=”onder de maan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post