Review: Omhulde stad (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #2)

Miss Peregrine coverAuteur: Ransom Riggs
Pagina’s: 435
Genre: Young Adult, Fantasy, Mystery
Publicatie: Clavis Uitgeverij, 17 maart 2014
Rating:
5 Eikels

Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek. Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten.
(beschrijving Bol.com)

goodreads button

Na het (voor de tweede keer) lezen van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine was ik er helemaal weg van en wilde ik zo snel mogelijk Omhulde Stad in mijn handen hebben. Gelukkig heeft dit boek me absoluut niet teleurgesteld.

In dit deel volgen we uiteraard Jacob en zijn bijzondere vrienden. Ze moeten echter racen tegen de klok om hun geliefde schoolhoofd, mevrouw Peregrine, te redden anders zal zij voor altijd een vogel blijven. Dit gaat helaas niet zonder slag of stoot, tijdens deze race moeten ze namelijk vluchten voor een aantal angstaanjagende monsters en vreemde schepsels.

Ook in dit deel ontbreken de oude, mysterieuze en enge foto’s natuurlijk niet, het is een belangrijke factor in deze serie. Je kunt goed zien waar Ransom Riggs zijn fantasie vandaan heeft gehaald en hoe hij de karakters en wezens voor zich ziet. De spanning is vaak om te snijden en de schrijfstijl van Ransom en alle actie die je tegenkomt zorgt ervoor dat je door het boek heen vliegt. Alle personen leer je in dit deel veel beter kennen, zeker Jacob maakt grote stappen en zie je hoofdstuk na hoofdstuk volwassener worden. De kleine romance die ook in het eerste deel aanwezig was wordt hier verder beschreven, het geeft het boek nét dat beetje extra.

Het enige nadeel (of voordeel, het is maar hoe je het bekijkt) is dat het boek onmiddellijk begint waar deel 1 is gebleven. Een tip is om na het eerste boek te hebben gelezen, zo snel mogelijk met deel 2 te beginnen. Het verhaal en alle personages met hun krachten zitten dan nog vers in je geheugen.

Binnenkort kunnen we weer genieten van een derde deel van deze fantastische serie. Ik kan écht niet wachten. Jullie ook niet?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *