Review: Night Study (Soulfinders #2; Study #5)

Shadow Study coverAuteur: Maria V. Snyder
Pagina’s: 444
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Mira, januari 2016
ISBN: 9780778318750
Rating:

Ever since being kidnapped from the Illiais Jungle as a child, Yelena Zaltana’s life has been fraught with peril. But the recent loss of her Soulfinding abilities has endangered her more than ever before. As she desperately searches for a way to reclaim her magic, her enemies are closing in, and neither Ixia nor Sitia is safe for her anymore. Especially since the growing discord between the two countries and the possibility of a war threatens everything Yelena holds dear.

Valek is determined to protect Yelena, but he’s quickly running out of options. The Commander suspects that his loyalties are divided, and he’s been keeping secrets from Valek…secrets that put him, Yelena and all their friends in terrible danger. As they uncover the various layers of the Commander’s mysterious plans, they realize it’s far more sinister than they could have ever imagined.

goodreads button

Zodra dit boek uit was heb ik hem gelijk gekocht. Wel heb ik eerst ter voorbereiding alle boeken weer even herlezen.

Dit boek gaat verder direct na het grote reveal van het einde van het vorige boek. Iets wat ik met dubbele gevoelens heb gelezen. Het was een beetje voorspelbaar maar het klopt wel met het verhaal. In dit boek leert Yelena echt hoe afhankelijk ze van haar magie is geweest de afgelopen paar jaar. Tussen Ixia en Sitia gaat het nog steeds niet beter, iedereen verwacht een oorlog. De commander gedraagt zich vreemd en vertrouwd op eens Valek niet meer.

Wat wel uniek is met deze serie is dat het zich dus 8 jaar later afspeelt en de karakters zijn in de 20/30, maar de boeken voelen nog steeds als een YA boek. Toch voelen de karakters gewoon volwassen. Dit doet Maria heel goed. Zo zorg je dat Young adults en volwassenen het boek willen lezen, want fans van de originele serie zijn nu volwassen, maar nieuwe fans kunnen er ook van genieten.

Wat ik tof vind in dit boek is dat het vooral draait om Valek en zijn geschiedenis. Natuurlijk volgen we Yelrns ook, maar in tegenstelling tot de vorige boeken leer je meer over Valek. Je leert ding over zijn familie en waarom hij immuun is voor magie. Het geeft Valek een nieuwe dimensie die hij eerst niet had. Tuurlijk, I’ve always loved him, maar nu begrijp je hem ook meer en voel je met hem mee. Dat is ook wel een beetje nodig in dit boek want er gebeurd zo veel met hem. Zijn loyalties bij de commander en bij Yelena worden op de proef gesteld en hij heeft moeilijke keuzes om te maken.

In tegenstelling tot de andere boeken wordt er hier toch echt wel een nadruk gelegd op de romance tussen Yelena en Valek. Ik weet nog dat ik bij het eerste boek heel blij was dat dit een ander boek was dan alle andere YA boeken. Er was wel romance, maar dat was een beetje een side story. Hier toch echt niet en verrassend vind ik het helemaal niet erg. Ik wil nu inderdaad wel wat meer lezen over hun relatie. Het mag nu wel een keer. Wel vond ik Valek af en toe een beetje te sappy doen. Niet meer zo dark en brooding als we van hem gewend zijn. Valek de sap mag iets minder van mij.

Dit verhaal wordt nog steeds verteld vanuit het oogpunt van Yelena en Valek, maar we krijgen een stuk minder te zien van Janko, wel krijgen we ook stukjes vanuit Leifs perspectief. Het voelt nog iets smoother dan het vorige boek. Ik heb een enorme liefde voor al deze karakters.

Wel was ik minder gecharmeerd van de flow van de eerste helft van het boek. Het voelt erg langzaam, iets wat ik niet gewend ben van Maria. Wat ook raar was was dat ee enorm opgebouwd werd naar een plek die ze moesten vinden, maar de storyline wordt met een paar pagina’s afgerond. Het voelde afgeraffeld, alsof ze later toch dacht, nee dit past niet hier, ik moet het snel afronden. Het tweede helft van het verhaal was wel echt fantastisch.

Ik heb een enorme voorliefde voor dit verhaal, dus een paar min puntjes weerhouden mij niet van het houden van dit boek. Nog een paar dagen tot ik de volgende in mijn handen heb!!

Liefs,

One Comment on “Review: Night Study (Soulfinders #2; Study #5)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *