Niet te filmen coverAuteur: Sophie Kinsella
Pagina’s: 280
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: Moon, Juli 2015
Rating:
4 Eikels

Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar. Audrey kan met hem over haar angsten praten zoals ze dat nog nooit met iemand anders heeft kunnen doen. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Wat keek ik uit naar dit boek! En niet eens omdat ik Sophie Kinsella al kende van de Shopaholic serie (die heb ik namelijk niet gelezen, moet ik ooit nog eens doen), maar omdat ik de cover zo leuk vond en de achterflap me erg aansprak. Al bij het lezen van de eerste bladzijde wist ik: dit gaat een geweldig boek worden. De combinatie van Audrey’s persoonlijkheid die doorklinkt in de vertelstem en de humoristische manier van schrijven maakten dat ik het boek niet meer weg wilde leggen.

Audrey is zo’n personage dat je meteen aardig vindt. Ze kampt met een angststoornis en Kinsella weet Audrey’s gevoelens zo te verwoorden dat je haar meteen begrijpt, ondanks dat je zelf (hopelijk) geen ervaring met een angststoornis hebt. Ik vond haar een ontzettend lief, breekbaar meisje, iemand die je meteen wilt knuffelen. Audrey’s familie is geweldig. Kinsella heeft stuk voor stuk heerlijke personages weten te creëren. Ik kon echt genieten van Audrey’s ouders en haar twee broers. Ook Linus, de vriend van Audrey’s broer Frank vond ik een erg lieve en geduldige jongen. Ik weet niet hoe Kinsella het doet, maar alle personages spraken me op hun eigen manier ontzettend aan.

Niet te filmen! vertelt over Audrey’s weg naar genezing. Audrey is als de dood voor oogcontact en heeft de hele dag een zonnebril op. Haar therapeut geeft haar de opdracht haar leven te filmen. De afwisseling tussen lopende tekst en filmscript was erg leuk om te lezen. Audrey filmt schijnbaar simpele dingen uit het leven, maar weet op de een of andere manier toch de leukste momenten op beeld vast te leggen.

Niet te filmen! is een heerlijk humoristisch feelgood verhaal waarin je meegenomen wordt naar Audrey’s herstel, inclusief pieken en dalen. Ik vond het ergens wel jammer dat niet alles over het ‘waarom’ duidelijk werd. Want wat is er precies op Audrey’s oude school gebeurd dat er meerdere meisjes van school gestuurd zijn en Audrey nu thuis zit met een angststoornis? Uiteindelijk gaat het natuurlijk om Audrey’s herstelproces en het dagelijkse leven met haar hilarische familie, maar ik had graag wat meer achtergrondinformatie gewild.

Hoe dan ook, ik heb het boek in één ruk uitgelezen en ik vond het heerlijk. Ik denk dan ook dat ik toch maar eens aan de Shopaholic serie ga beginnen, want dit smaakt naar meer!

Wat vinden jullie van de boeken van Sophie Kinsella?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post