Review: My True Love Gave To Me

Girl online on tour coverEditor: Stephanie Perkins
Pagina’s: 355
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: St. Martin’s Press, oktober 2014
Rating:
4 Eikels

 If you love holiday stories, holiday movies, made-for-TV-holiday specials, holiday episodes of your favorite sitcoms and, especially, if you love holiday anthologies, you’re going to fall in love with My True Love Gave to Me: Twelve Holiday Stories by twelve bestselling young adult writers (Holly Black, Ally Carter, Matt de La Peña, Gayle Forman, Jenny Han, David Levithan, Kelly Link, Myra McEntire, Rainbow Rowell, Stephanie Perkins, Laini Tayler and Kiersten White), edited by the international bestselling Stephanie Perkins. Whether you celebrate Christmas or Hanukkah, Winter Solstice or Kwanzaa, there’s something here for everyone. So curl up by the fireplace and get cozy. You have twelve reasons this season to stay indoors and fall in love. (Bron: us.macmillan.com)

goodreads button


‘Don’t judge a book by its cover’ zeggen ze toch? Nou, om eerlijk te wezen: ik kocht dit boek juist om haar cover! Toen ik dit boek zag, moest en zou hij in mijn boekenkast terecht komen. En daar hield de pret niet op. Vervolgens las ik de beschrijving van het boek, en het bleek een verhalenbundel te zijn van de meest geweldige Young Adult Contemporary schrijvers die er zijn. Ik was he-le-maal verkocht.

Image and video hosting by TinyPic

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb van dit boek genoten. Hij stond al een jaar in mijn boekenkast naar mij te loeren, maar vorige winter ben ik er niet aan toe gekomen om hem te lezen. Omdat dit mij een boek leek die het leukst is om te lezen rond de feestdagen in december, besloot ik hem dan pas te lezen. Ook na het lezen van dit boek ben ik nog steeds van mening dat hij het leukst is om rond de kerstdagen te lezen, bijvoorbeeld in de kerstvakantie. Persoonlijk ben ik helemaal weg van Kerst en alles eromheen, dus voor mij was dit boek perfect om het kerstgevoel te versterken.

Ik vond dit boek zo fijn! Niet alle verhalen vond ik even leuk, vandaar dat ik het boek over het algemeen vier eikeltjes heb gegeven. De verhalen die erin staat zijn niet zwaar, maar juist lekker luchtig. Dat vond ik erg fijn, want zo kwam je gemakkelijk het volgende verhaal weer in. Ook fijn was dat je na het lezen van een verhaal het boek even weg kon leggen. Ik kreeg zelf niet continu het gevoel dat ik per se door moest lezen, omdat je steeds een verhaal afsluit. De verhalen die ik het leukst vond, waren die van Rainbow Rowell, Matt de la Peña en Kiersten White. Deze verhalen vond ik het best te volgen en ik kon me goed inleven in de personages.

Ergens, voor het lezen van dit boek, was ik bang dat veel van de verhalen in deze bundel op elkaar zouden lijken. Achteraf bleek dit totaal niet het geval te zijn. Logisch ook, want geen een liefdesverhaal is hetzelfde.

My True Love Gave To Me is een must-have voor lezers die houden van Young Adult Contemporary, romantiek en Kerst!

Ken jij dit boek al?

Liefs,

[bol_product_links block_id=”bol_5671cc0c4ff99_selected-products” products=”9200000036331176,9200000025418850,9200000027403045″ name=”My true love gave to me” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 Comments on “Review: My True Love Gave To Me”

  1. Ik ga hem lekker met kerst lezen.. Ik heb de omgekeerde versie, dus met de roze kaft. Helaas was bij mij degene die jij hebt uitverkocht (boe).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *