Review: Misschien Ooit (Maybe Someday, #1)

9200000050454882Auteur: Colleen Hoover
Pagina’s: 384
Genre: New Adult
Publicatie: Zomer & Keuning, januari 2016
Rating:
5 Eikels

Er zijn van die momenten waarop het leven niet gaat zoals je had gehoopt. Dar kan Sydney over meepraten. Op de avond van haar tweeëntwintigste verjaardag belandt ze met een gebroken hart in de binnentuin van het appartementencomplex waar ze woont. Ze is er net achter gekomen dat haar vriend het met een ander doet. Dat is dus einde relatie. Punt.

Sydney komt door een samenloop van omstandigheden terecht in een appartement aan de andere kant van de binnentuin. Daar woon ook Ridge, een singer-songwriter met een writer’s block. Met Sydneys hulp lukt het hem langzamerhand om weer liedjes te schrijven. Hun creativiteit bloeit op, en daarmee ook hun gevoelens voor elkaar. Maar Ridge heeft al een vriendin. Het kan dus niets worden tussen hem en Sydney. Of misschien toch, ooit?

goodreads button


Op 28 januari waren Monica, Thyrze, Melisa en ik (Daphne) aanwezig bij de Winter Books Blogs & Borrel van VBK. Het was een erg geslaagde avond! Na afloop van dit event ontving ieder een goedgevulde goodiebag, waar onder andere Misschien Ooit in zat. De achterflap van het boek sprak me niet direct aan, omdat ik niet veel met muziek heb. Maar oh my god, wat heb ik van dit boek genoten.

Laat ik gelijk met mijn minpunt van dit verhaal beginnen: de driehoeksverhouding tussen Sydney, Ridge en zijn vriendin. Sydney en Ridge krijgen op een gegeven moment hele sterke gevoelens voor elkaar. Dat was het moment waar ik ZO boos werd op Ridge! Ik snapte niet dat hij zich zo snel liet verleiden door een ander, terwijl hij al vijf jaar lang een relatie heeft. Ik was laaiend. Over de rooie. Echter wist ik het later te snappen. Ik snapte het heel erg goed zelfs. Waarom ik het later wel snapte, verklap ik natuurlijk niet. Maar geloof me, het was de frustratie waard.

Ik vertelde eerder dat ik niet echt veel heb met muziek. Natuurlijk vind ik het leuk om er naar te luisteren, maar meer ook niet. Om die reden was ik bang dat de stukjes waarin Sydney Ridge hielp met zijn songteksten mij niet echt aan zouden spreken. Maar niets was minder waar! Ik genoot van de stukjes waarin Sydney Ridge hielp, zodat die twee weer bij elkaar zouden zijn. Je moet dus zeker geen grote muziekliefhebber zijn om te houden van Misschien Ooit. Voor dit boek is er ook speciaal een playlist gemaakt. In die playlist staan de liedjes die passen bij het verhaal. Zelf heb ik niet naar deze playlist geluisterd, maar het idee erachter vind ik wel erg leuk!

Misschien Ooit las als een trein, en naar mijn mening lag dat aan het feit dat er gebruik wordt gemaakt van korte hoofdstukken. Deze hoofdstukken bestaan niet alleen uit standaard tekst, maar ook uit smsjes, brieven en natuurlijk songteksten. Het perspectief van waaruit deze hoofdstukken wordt geschreven, worden omgewisseld met dat van Sydney en Ridge. Ik snap heel erg goed waarom dit is gedaan, en ik ben Colleen er ook dankbaar voor dat ze het verhaal heeft verwerkt door middel van de wisselende perspectieven. Op deze manier leef je met beide hoofdpersonages mee, waarna het voor jou als lezer duidelijk is wat ieder denkt en waar ze voor staan.

Dit zijn natuurlijk niet de enige reden waarom ik dit boek 5 volle eikeltjes heb gegeven. De schrijfstijl van Colleen Hoover is echt om van te houden. Ze weet prachtig mooie zinnen te vormen en je een beeld van het verhaal te geven waarbij het lijkt alsof je er middenin staat. Ik ben een hele grote fan van haar geworden!

Liefs,
Daphne

[bol_product_links block_id=”bol_56b88ec48e84c_selected-products” products=”9200000052358424,9200000055148041″ name=”Misschien ooit” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post