Review: Mania (The Night Walkers #3)

Mania cover Auteur: J. R. Johansson
Pagina’s: 408
Genre: Young Adult, Fantasy, Paranormal, Thriller
Publicatie: Flux, 8 juli 2015
Rating:
4 Eikels

Jack and his half-brother Parker have no time to mourn the loss of their father, Daniel Chipp. With an attack by the body-stealing Takers imminent, the pair must put aside their grief and track down the ingredients of Daniel’s formula—one that will rein in the power-hungry Takers—to keep their family and friends out of danger.

Their only hope lies in a puzzle their father left behind, a riddle where each brother unknowingly possesses a piece of the solution. The puzzle sets them on a deadly path, spiraling between reality and the world of dreams where nothing and no one can be trusted entirely. And when Parker finds himself deep in the fray between the Takers and the other Night Walkers, it’s up to Jack to complete the formula and save his brother’s life.
(beschrijving: Goodreads)

goodreads button

Spoiler Alert: Als je Insomnia en Paranoia nog niet hebt gelezen sluit deze pagina dan af en ga het boek lezen 😉 Er zitten namelijk spoilers in deze review.

Toen ik deze ARC (Advanced Readers Copy) kreeg van Jenn was ik helemaal in de wolken. Stiekem had ik wel een klein beetje gehoopt op een ARC, maar toen ik hem dan ook daadwerkelijk kreeg kon ik het toch niet geloven. Ik vond het zo lief van Jenn! “Best fans ever!” schreef ze in de ARC. Ik begon dan ook met veel enthousiasme aan het boek op de terugreis in de bus van Parijs naar Amsterdam. Aan het einde van deze reis was ik ongeveer op de helft gekomen van het boek en kon ik niet wachten om verder te lezen. Toch heeft het even geduurd voordat ik hem uit had. Dit kwam absoluut niet om dat ik het geen leuk boek vond, maar omdat het tot me door drong dat dit het laatste boek was in de serie. En dat ik hierna Parker, Jack, Addie, Finn en Mia los moest laten. Mijn nieuwsgierigheid won het toch van mijn lichte depressie over het einde van een geweldige serie.

De Takers zijn weg uit de basis nu de vader van Jack en Parker het heeft opgeblazen. En er daarmee voor gezorgd heeft dat niemand Eclipse zou kunnen maken. Om Chloe uit Finn te krijgen heeft Jack belooft om haar te helpen te overleven door een nieuwe drug te maken. Het enige probleem is, dat alleen de vader van de jongens kennis genoeg had om dit te kunnen doen. In angst dat ze niet zullen overleven zonder Eclipse ontvoeren de Takers Parker. Om hem terug te krijgen word Jack opgedragen Eclipse te maken, maar misschien heeft hij wel een beter idee. Hopelijk kan hij de ingrediënten op tijd vinden, en zullen ze Parker terug krijgen hoe ze hem kennen.

De vorige twee boeken gingen vooral om Parker, maar dit boek kom je veel meer te weten over Jack. Je kan het ook zien aan de voorkant van de boeken, in plaats van Parker op de cover, net zo als op de vorige twee boeken, staat Jack op deze cover. Je switcht in het verhaal tussen de twee broers en krijgt niet alleen belangrijke informatie over de zoektocht naar een nieuwe drug, maar ook over de verschillende Night Walkers.

Zoals Jenn ook vertelde in het interview was dit haar favoriete boek, omdat ze zich kon verdiepen in de verschillende types. Dat was al meer zo in Paranoia, maar nu nog meer, vooral over de Takers. Type 1 is dus Parker, een Watcher. Hij kan niet dromen zonder de hulp van een type 2, een Builder, maar zij bekijken dus alleen dromen. De Builders bouwen de dromen voor Watchers, zodat zij ook kunnen rusten. Als laatste is er type 3, de Takers. Zij kunnen de mensen die ze als laatste aankijken voor ze gaan slapen, overnemen. Zij dromen dus ook niet en de Builders kunnen hun ook niet helpen. De angst om er aan onderdoor te gaan zit dan ook erg hoog.

De vete tussen de andere Night Walkers en de Takers neemt een drastische wending in dit boek. Niet iedereen komt levend aan op het einde van de laatste pagina. En de toon die werd gezet in de laatste paar hoofdstukken van het vorige boek wordt nu doorgezet.

Wat ik ook erg leuk vond aan dit boek was om meer over Jack te weten te komen. Je leert zijn leef omgeving kennen en hoe hij is opgegroeid en ook voel je zijn struggles. Want ook al zijn, volgens hem, de Takers de schuldige voor het overlijden van zijn pa en het overlijden van vele andere Night Walkers, zijn ze toch niet allemaal zo vreselijk als hij denkt. Chloe dringt zijn gedachtes binnen, en misschien helpt ze alleen maar om haar eigen hachje te redden, maar erg op een afstand kan hij haar niet houden. Ook leren we Jack’s beste vriendin kennen. Zij is niet zo gecharmeerd van de Taker die bij Jack rond hangt. Wat ik wel ook super vond was dat Finn veel voorkomt in dit boek. Hij blijft de comic relief op veel momenten met zijn vrolijke en toepasselijke shirts en zijn prachtige manier van namen bedenken. De enige die ik een beetje miste was Addie, maar het feit dat ze er niet veel in zit is wel logisch aan de hand van het verhaal.

Al met al is het een pracht einde van een geweldige serie. Ik vind het erg jammer dat het voorbij is, maar ik kan er mee leven. En wie weet, Jenn heeft zelf aangegeven dat ze heel misschien terug gaat naar deze wereld in de toekomst. Nou ik kan niet wachten. 8 juli 2015 gaat dit boek in de verkoop. Je kan hem nu al bestellen bij bol! Je vind hem hier.

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_555720e9dc4e5_selected-products” products=”9200000037363406″ name=”Mania” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *