Review: Magic Study (Study #2)

Magic Study coverAuteur: Maria V. Snyder
Pagina’s: 419
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Mira Books, mei 2008
Rating:
4.5 Eikels

With an execution order on her head, Yelena has no choice but to escape to Sitia, the land of her birth. With only a year to master her magic – or face death – Yelena must begin her apprenticeship and travels to the Four Towers of the Magician’s Keep.

But nothing in Sitia is familiar. Not the family to whom she is a stranger. Not the unsettling new facets of her magic. Nor the brother who resents her return. As she struggles to understand where she belongs and how to control her rare powers, a rogue magician emerges – and Yelena catches his eye.

Suddenly she is embroiled in battle of good against evil. And once again it will be her magical abilities that will either save her life…or be her downfall.

“You know your life is bad when you miss your days as a poison taster”(beschrijving goodreads)

goodreads button

Spoiler Alert: Als je Poison Study nog niet hebt gelezen, sluit deze pagina dan af en ga het boek lezen. Er zitten namelijk spoilers in deze review.

In het tweede boek blijven we Yelena volgen op het pad naar weten waar zij thuis hoort. Doordat de Commander geen magie in Ixia wil hebben, heeft hij geen andere keus dan een prijs op Yelena’s hoofd te zetten. Ze moet het land waar zij is opgegroeid, haar vrienden en Valek achter zich laten. Er is geen andere keus. Eindelijk weet ze wie ze is, maar haar familie en iedereen om haar heen is een vreemde. Ze komt er achter dat het in haar familie erg normaal is om in bomen te slingeren. Zij willen de dochter terug die jaren eerder van hun is weggenomen, maar Yelena is dat kleine meisje niet meer. Ze blijft proberen om er bij te horen terwijl ze studeert onder de vier Master Magicions, maar ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De regels die voor magie zijn gezet schijnen niet te gelden voor Yelena. De verschillen tussen Ixia en Sitia zijn te groot, en haar nieuwe en oude vrienden zullen haar loyaliteit blijven testen. Vrijheid heeft een prijs, en Yelena zal er achter komen of ze bereid is die te betalen.

Wat ik geweldig vond aan dit boek was dat je samen met Yelena een hele nieuwe wereld ontdekt. Sitia is zo verschillend van Ixia. Magie wordt vrij gebruikt hier en mensen lijken een stuk vrijer. Ook leer je waarom de angst van de Commander voor magie zo vreemd nog niet is. Dit boek is anders in vergelijking met het vorige boek in dat het een andere spanning heeft. In het vorige boek wist je niet of ze het zou overleven om de foodtaster te zijn, en had je een enorme spanning met Valek. Die spanningen zijn nu weg. Wat ze vooral wil in dit boek is acceptatie van haar broer en de Master Magicians. Ook miste ik Ari en Janco heel erg! Maar Kiki en Leaf maken veel dingen goed.

De nieuwe characters in dit boek zijn geweldig! Yelena’s ouders zijn lief en zorgzaam, wat een schok voor haar is om ze na zoveel jaar weer te hebben. Na de eerste schok hebben ze snel door hoe ze met hun dochter om moeten gaan. Haar nichtje Nutty is een schatje, en iemand waar Yelena snel goed contact mee krijgt. Leaf is complicated. Hij voelt zich enorm schuldig en vertrouwt Yelena helemaal niet. Dit zorgt voor heerlijke spanning in dit boek. Eerst is hij de eikel van een oudere broer, maar daar moet hij even doorheen. Irys hebben we al een klein beetje in Poison Study te zien gekregen, maar in deel twee neemt ze de voorgrond. Samen met de andere Master Magicians heeft zij de taak om Yelena te begeleiden. Ze staan meer dan eens versteld van haar krachten, wat hilarische momenten op levert. Ik ben erg dankbaar voor Kiki in dit deel. Zij is een vriendin voor Yelena wanneer ze zich erg alleen voelt. Ook Valek zorgt ervoor dat hij even in beeld komt. Ik houd nog meer van hem in dit boek dan in het vorige. Hier zijn Yelena en Valek gelijken, en zo behandelt hij haar ook. Als een lover en vriendin.

Wat een krachten heeft Yelena! De Master Magicians staan versteld, maar ik ook een beetje. Het is dan ook niet raar dat ze de aandacht van een bepaald persoon trekt. Maar dit is pas het begin van haar kunnen.

Kortom, dit is een heerlijk boek om even op een luie zondag te lezen. Je bent er helaas zo doorheen en het laat je hunkeren voor deel 3. Een kickass boek dat zich niet laat overdonderen door het kleine beetje romance wat erin zit.

Wat zou jij willen doen als je magie had?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

 

[bol_product_links block_id=”bol_55e8891de05b0_selected-products” products=”9200000011062287,9200000007588034,1001004006859220″ name=”magic study” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: Magic Study (Study #2)”

  1. Ik heb alledrie delen gelezen (in het Nederlands) en het is zo’n gaaf boek!!!!! In het eerste deel weet je dat ze doodgaat, alleen……… er komen nog 2 delen. Dus wat gaat er gebeuren!! Ik vind het een geweldige Trilogie!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *