Review: Lola & de Boy Next Door (Anna & de French Kiss #2)

Lola coverAuteur: Stephanie Perkins
Pagina’s: 248
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: Van Goor
ISBN: 9789000349289
Rating:
4 Eikels

De zeventienjarige Lola Nolan heeft alles goed voor elkaar.

Ze heeft een beste vriendin Lindsey, een leuk bijbaantje met gezellige collega’s en sinds kort een stoere, lieve vriend die ook nog een rockster is. Wanneer Calliope en Cricket Bell, de tweeling met wie ze vroeger bevriend was, terugkeren in haar buurt wordt ze geconfronteerd met verdriet uit het verleden waarvan ze dacht dat ze het allang verwerkt had. Nu boy next door Cricket weer terug is in het leven van Lola, moet ze zich uiteindelijk verzoenen met haar gevoelens voor hem. Zal de jongen uit het verleden de liefde van haar leven blijken te zijn?
goodreads button

Lola & de Boy Next Door. Alleen de titel en het omslag geven mij al een heerlijk zonnig gevoel. En dat is ook precies waar ik naar op zoek was. Toen Van Goor een tijd geleden de Nederlandse vertaling van dit boek aankondigde, sprong ik een gat in de lucht. Eindelijk een nieuwe Stephanie Perkins! Ook dit tweede deel heeft me niet teleurgesteld.

Lola is niet zoals de meest meisjes. Als je Lola in het echt tegen zou komen, zou je waarschijnlijk wel even twee keer omkijken. Lola wil namelijk kostuumontwerpster worden en gebruikt zichzelf als paspop. Ze komt regelmatig in de meest bijzondere en creatieve creaties langs – inclusief matching pruik. Ik vond het erg leuk dat Lola zo eigenzinnig is, dat ze zichzelf durft te zijn.

Lola denkt dat ze alles op een rijtje heeft als er naast haar nieuwe mensen komen wonen en haar angst werkelijkheid wordt: de Bell-tweeling is terug. Calliope vond ik echt typisch zo’n bitch. Haar tweelingbroer Cricket, een slimme uitvinder, is daarentegen juist lief en zachtaardig – ook al heeft hij Lola in het verleden ontzettend gekwetst. Crickets terugkomst heeft dan ook heel wat voeten in de aarde.

Lola’s verhaal ontvouwt zich als een fijne, luchtige maar wel enigszins voorspelbare contemporary. De ingrediënten die Stephanie Perkins door het verhaal gooit – waaronder Lola’s twee overbezorgde vaders en haar stoere vriendje met tatoeages en een rockband – zorgen voor heel wat reuring in Lola’s leven. Lola probeert gedurende het boek uit te vinden wat ze nou precies wil. Daarbij wordt ze niet alleen ondersteund door haar beste vriendin Lindsey, maar ook door niemand minder dan Anna en St. Claire, die we uiteraard al kennen uit het eerste deel.

Lola & de Boy Next Door is een fijne, zomerse contemporary. Perfect voor bij lekker weer (of bij gebrek aan zon: om je even in die zomerse temperaturen te wanen). Zoek die zonnestralen dus op en ga er even lekker voor zitten, want Lola’s avonturen bezorgen je gegarandeerd heel wat uurtjes leesplezier!

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_577c1de8aa96c_selected-products” products=”9200000051759484″ name=”Lola” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *