Review: Lobsters

lobsters cover Auteurs: Tom Ellen & Lucy Ivison
Pagina’s: 304
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: Blossom Books, juni 2015
Rating:
4,5 Eikels

Hilarisch, romantisch en ongelooflijk awkward! Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Voor mij was het tijd om op vakantie te gaan. Dit jaar ben ik met mijn vriend naar het Griekse eiland Kos gegaan. En natuurlijk moesten er ook boeken mee! Omdat Lobsters de afgelopen tijd zo veel besproken is, heb ik ervoor gekozen om ook dit boek mee te nemen. Daarbij paste de beschrijving van dit boek totaal bij mijn interesse.

Gelukkig heeft dit boek mij achteraf totaal niet teleurgesteld. De dialogen in het verhaal zijn, zoals voorspeld, inderdaad hilarisch grappig en héél erg akward. De verhaallijn was niet ingewikkeld, en ook makkelijk te volgen, waardoor ik vlot door het boek heen was. Het allerleukste aan het boek vond ik dat ik mezelf er ook in terug kon vinden. Er staan inspirerende quotes in die je aan het denken doen zetten. Ik denk dat de meeste van ons wel eens een awkward moment hebben meegemaakt tijdens een date of in het bijzijn van je crush, en in dit boek worden deze awkward momenten heel goed beschreven!

Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Sam en van Hannah. Het is niet zo dat ze hoofdstuk om hoofdstuk de beurt krijgen, nee, korte stukjes van Sam en Hannah wisselen elkaar binnen een hoofdstuk af. Het is dus niet zo dat je pagina’s lang alleen vanuit maar Sam’s of Hannah’s perspectief leest. Dit vond ik erg fijn, want zo krijg je precies te weten wat die twee (over elkaar) denken.

Er waren ook momenten waarbij ik me ergerde aan de hoofdpersonen. Ik vond hun kijk op hun hele ‘ontmaagd-worden-visie’ anders dan dat ik erover denk. Dat ligt natuurlijk wel aan mezelf, want dit is waarschijnlijk bij iedereen anders! Ook begonnen ze op een gegeven moment om elkaar heen te draaien, wat ik op dat moment een klein beetje irritant vond worden. Lees goed: op dat moment! Want als het dan uitkomt zoals het lot heeft beslist, ben je extra blij. Ik voelde me heel erg opgelucht, tevreden en erg blij voor hun. Daar krijg je het al: je gaat erg met de personages in het boek meeleven. Misschien wel zonder dat je dat zelf in de gaten hebt.

Lobsters vond ik dus een hilarisch boek dat je een kijkje geeft op een ander onderwerp in de Young Adult-wereld: ontmaagding. Een aanrader voor iedereen (ook voor de mannen onder ons) die eens wat anders wil lezen en lekker wil lachen!

De schrijvers, Tom en Lucy, hebben ook een speciaal bericht voor Booknuts. Check ‘m in het filmpje hieronder.
http://youtu.be/YRwwW16dbZc

 

Heb jij dit te gekke boek al gelezen?

Liefs,

 

[bol_product_links block_id=”bol_55cdfb3133642_selected-products” products=”9200000040900036,9200000046570711,9200000021728820″ name=”Lobsters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: Lobsters”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *