lobsters cover Auteurs: Tom Ellen & Lucy Ivison
Pagina’s: 304
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: Blossom Books, juni 2015
Rating:
4,5 Eikels

Hilarisch, romantisch en ongelooflijk awkward! Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Voor mij was het tijd om op vakantie te gaan. Dit jaar ben ik met mijn vriend naar het Griekse eiland Kos gegaan. En natuurlijk moesten er ook boeken mee! Omdat Lobsters de afgelopen tijd zo veel besproken is, heb ik ervoor gekozen om ook dit boek mee te nemen. Daarbij paste de beschrijving van dit boek totaal bij mijn interesse.

Gelukkig heeft dit boek mij achteraf totaal niet teleurgesteld. De dialogen in het verhaal zijn, zoals voorspeld, inderdaad hilarisch grappig en héél erg akward. De verhaallijn was niet ingewikkeld, en ook makkelijk te volgen, waardoor ik vlot door het boek heen was. Het allerleukste aan het boek vond ik dat ik mezelf er ook in terug kon vinden. Er staan inspirerende quotes in die je aan het denken doen zetten. Ik denk dat de meeste van ons wel eens een awkward moment hebben meegemaakt tijdens een date of in het bijzijn van je crush, en in dit boek worden deze awkward momenten heel goed beschreven!

Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Sam en van Hannah. Het is niet zo dat ze hoofdstuk om hoofdstuk de beurt krijgen, nee, korte stukjes van Sam en Hannah wisselen elkaar binnen een hoofdstuk af. Het is dus niet zo dat je pagina’s lang alleen vanuit maar Sam’s of Hannah’s perspectief leest. Dit vond ik erg fijn, want zo krijg je precies te weten wat die twee (over elkaar) denken.

Er waren ook momenten waarbij ik me ergerde aan de hoofdpersonen. Ik vond hun kijk op hun hele ‘ontmaagd-worden-visie’ anders dan dat ik erover denk. Dat ligt natuurlijk wel aan mezelf, want dit is waarschijnlijk bij iedereen anders! Ook begonnen ze op een gegeven moment om elkaar heen te draaien, wat ik op dat moment een klein beetje irritant vond worden. Lees goed: op dat moment! Want als het dan uitkomt zoals het lot heeft beslist, ben je extra blij. Ik voelde me heel erg opgelucht, tevreden en erg blij voor hun. Daar krijg je het al: je gaat erg met de personages in het boek meeleven. Misschien wel zonder dat je dat zelf in de gaten hebt.

Lobsters vond ik dus een hilarisch boek dat je een kijkje geeft op een ander onderwerp in de Young Adult-wereld: ontmaagding. Een aanrader voor iedereen (ook voor de mannen onder ons) die eens wat anders wil lezen en lekker wil lachen!

De schrijvers, Tom en Lucy, hebben ook een speciaal bericht voor Booknuts. Check ‘m in het filmpje hieronder.
http://youtu.be/YRwwW16dbZc

 

Heb jij dit te gekke boek al gelezen?

Liefs,

 

[bol_product_links block_id=”bol_55cdfb3133642_selected-products” products=”9200000040900036,9200000046570711,9200000021728820″ name=”Lobsters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post