Review: Levana (The Lunar Chronicles #3.5)

HVMEW coverAuteur: Marissa Meyer
Pagina’s: 176
Genre: Young Adult, Sci-fi
Publicatie: Blossom Books, mei 2017
ISBN: 9789020678871
Rating:
5 sterren 

Levana is een spin off van de Lunar Chronicles en vertelt het verhaal van koningin Levana. Je kunt dit deel het beste tussen Cress en Winter in lezen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, Wie is de mooiste van het land?

Lezers van de Lunar Chronicles kennen koningin Levana als een meedogenloze heerseres, die haar glamour gebruikt om de macht te houden. Maar lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana een heel ander iemand. Haar verhaal is nog nooit verteld. Tot nu. (Beschrijving Goodreads)

goodreads button


Levana is deel 3,5 in The Lunar Chronicles-serie. Het is dus een tussendeel tussen de hoofddelen van de serie, maar er werd wel gecommuniceerd dat Levana je Koningin Levana beter helpt begrijpen, en daarmee ook het verhaal. Levana volgt namelijk het leven van Koningin Levana, nog voor de gebeurtenissen die plaatsvonden in het eerste deel van The Lunar Chronicles. Je leest in dit boek waarom ze precies zo vreselijk is geworden en wat er precies in haar hoofd omgaat.

Tijdens het lezen van Levana moest ik continu denken aan Harteloos. Dat is ook niet zo gek, want beide boeken zijn geschreven door Marissa Meyer en beide boeken hebben, naar mijn inziens, dezelfde functie: het vertellen van het verhaal van de slechterik. Nu wordt dat in Harteloos veel uitgebreider gedaan dan in Levana, maar ik kreeg wel precies hetzelfde gevoel erbij. In Levana worden momenten uit het verleden van Koningin Levana gepakt, belangrijke momenten die ervoor hebben gezorgd dat ze is hoe ze nu is. Het is dus geen lopend verhaal, en het heeft ook niet echt een verhaallijn zoals in de meeste boeken (inleiding-kern-slot). Maar toch, door de verschillende momenten uit het leven van koningin Levana, heb ik haar wel enigszins leren begrijpen. Ik had zelfs medelijden met haar. Ergens. Ook Koningin Levana was, net zoals de Hartenkoningin van Alice in Wonderland, gewoon een meisje dat stapel verliefd was op een jongen. Is het dan steeds de liefde die vrouwen tot waanzin drijft? Wie weet.

Achteraf ben ik zeker van mening dat dit boek je helpt om het verhaal te begrijpen. Er wordt namelijk ook wat achtergrondinformatie verteld over het leven van Winter, het nieuwe personage uit het vierde deel en laatste van deze serie: Winter. Ik heb het laatste deel van The Lunar Chronicles nog niet gelezen, dus ik weet nog niet in hoeverre het verleden van Winter daar aangekaart wordt.

Dus ben jij, net als ik, een grote fan The Lunar Chronicles? Dan moet je dit boek zeker in de kast hebben staan. Het enige wat ik jammer vond, is dat het boek geen boekenlegger bevat zoals in de andere delen wel zo is. Maar daarvoor in de plaatst staat er wel een super mooie illustratie van het paleis van Koningin Levana in de binnenkant van de kaft.

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *