let it snow coverAuteur: John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle
Pagina’s: 352
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: Uitgeverij De Fontein, November 2015
Rating:
4 Eikels

Het is kerstavond, een sneeuwstorm teistert het land. Jubilees vriendje heeft het uitgemaakt en tot overmaat van ramp loopt de trein waarin ze zit vast in de sneeuw. Maar een gestrande trein vol jongeren in de buurt van een pannenkoekhuis biedt nieuwe kansen. Tobin hoort dat er een trein vol cheerleaders is gestrand. Hij trommelt zijn drie vrienden op voor een avondje stappen, maar de ware liefde bevindt zich dichterbij dan hij denkt. Addie is een hoopje ellende en het is haar eigen schuld. Ze is vreemdgegaan en nu heeft haar vriend Jeb het uitgemaakt. Addies poging om het goed te maken, lijkt op nieuws uit te lopen. Wat ze niet weet is dat Jeb vastzit in dezelfde trein als Jubilee… (Beschrijving Achterflap)

goodreads button


Ik keek erg naar dit boek uit, en gelukkig kreeg ik dit boek van mijn Secret Santa tijdens de Boeken Advent Kalander. Ik was dolgelukkig, maar ik besloot hem nog niet te lezen. Ik wilde er namelijk pas aan beginnen als het daadwerkelijk had gesneeuwd. Helaas gebeurde dit niet en hebben we geen witte Kerst gehad, dus besloot ik hem in het nieuwe jaar te lezen. Hoewel ik dit boek niet las tijdens Kerst, heeft het boek me toch vermaakt.

Voordat ik begon met lezen had ik super hoge verwachtingen van het boek (want ja: John Green). Deze hoge verwachtingen zijn niet helemaal uitgekomen. Ik vond het boek zeker leuk en het heeft me zeker vermaakt, maar toch stelde het boek in het algemeen me het wel een beetje teleur. Vooral bij het verhaal van John Green had ik verwacht dat ik in tranen uit zou barsten (door de combinatie van hem en Kerst), maar dit gebeurde dus niet. Bij het lezen van dit boek moet je dus ook zeker niet verwachten dat je met zware onderwerpen te maken krijgt of dat de hoofdpersonages iets heel speciaals gaan doen. Nee, het is een leuk en luchtig boek om te lezen.

Wat ik wel erg fijn vind aan deze bundel is dat de verhalen nog aardig lang waren. Meestal wanneer ik een verhalenbundel lees, lukt het de schrijver niet om de personages diepgang te geven. Dat was bij Let it snow totaal niet het geval. De verhalen zijn ongeveer 120 pagina’s lang, waardoor de karakters van de (hoofd)personen van de verhalen toch goed wel goed naar boven kwamen. Aan het einde van het boek komen de personages weer samen, en blijken ze elkaar ergens van te kennen. Dit deed me een beetje denken aan de Anna & the French Kiss-reeks en vond ik erg leuk gedaan!

De schrijfstijl van alle drie de schrijvers is ook erg prettig. Het boek leest heel erg vlot weg, en voordat je het weet heb je het boek uit. Doordat het boek luchtig is geschreven, vliegen de pagina’s je om je oren. Persoonlijk vond ik het eerste verhaal het leukste, die van Maureen Johnson. Dat is het verhaal van Jubilee die vast komt te zitten in de trein. Dat verhaal was grappig en zielig, en het voelde erg warm aan. Ik vond dat Jubilee goed met de situaties omging en ik kon me heel erg goed in haar verplaatsen! De overige verhalen waren ook zeker niet slecht maar als ik ze alle drie een aparte rating moest geven zou ik het verhaal van Maureen Johnson 4,5 eikels geven, die van John Green 4 en die van Lauren Myracle 3,5. Samen kom je dan uit op 4 eikels voor het gehele boek.

Let it snow is dus een heerlijk boek om rond de kerstdagen te lezen, onder een dikke deken met een lekkere mok warme chocolademelk!
Daphne

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post