Review: Lang & Gelukkig (The Selection #0.4, #0.5, #2.5 & #2.6)

HVMEW coverAuteur: Kiera Cass
Pagina’s: 335
Genre: Young Adult
Publicatie: Best of YA (Van Goor), februari 2017
ISBN: 9789000352081
Rating:

America’s verhaal was niet het enige dat gelukkig eindigde…

Maak kennis met prins Maxon voordat hij verliefd werd op America, en ontmoet Amberly voordat ze koningin werd. Beleef de Selectie door de ogen van een lijfwacht die zijn eerste liefde ziet vallen voor een ander en een Selectie-kandidaat die verliefd werd, maar niet op de prins. Deze prachtige collectie bevat vier novelles die zich afspelen in de glamoureuze Selection-wereld, plus exclusief bonusmateriaal en prachtige illustraties. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Ik was dolblij toen ik dit boek in de voorjaarsaanbieding van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum zag staan. Er zal nog een Selectie-boek uitkomen! Ik heb de andere twee bundeltjes met novelles al gelezen, maar dit boek zal ook materiaal bevatten wat nog niet eerder is uitgegeven. Toen het boek bij mij op de deurmat viel, viel het me pas op hoe dik het boek eigenlijk is. Zelfs dikker dan sommige delen uit de ‘echte’ serie. Mijn geluk kon niet op, en ik besloot er direct in te lezen.

Nu moet ik zeggen dat de boeken van Kiera Cass een streepje voor hebben bij mij. Ik heb haar namelijk mogen ontmoeten, toen ik in het Best of YA Promoteam 2014 zat. Ze is zo’n lief vrouwtje, precies iemand waarbij je je 100% kan voorstellen dat zij De Selectie-serie heeft geschreven. Ik moet zeggen dat toen ik in Lang & Gelukkig begon, ik geen torenhoge verwachtingen had. Ik had namelijk de eerdere novelles al gelezen, en het boek bestaat voor het grootste gedeelde uit die novelles. Toch werd ik bij het opslaan van het boek verrast door de supermooie illustraties die erin staan. Wauw!

Dit boek bevat inderdaad extra materiaal, dat nog niet is verschenen in de eerdere novelles. Zo staat er inderdaad een super mooie kaart van Illéa in. Maar waar ik vooral heel erg blij mee was, was het extra verhaaltje van Celeste. Zij was een van de Selectie-kandidaten. Een van de knapste allemaal, maar ook een van de meest haatdragende. Ik was altijd benieuwd of ze inderdaad echt zo vol was van haarzelf, of dat dat een grote schijnvertoning was. Dat ze wel heel uit de hoogte doet, maar ondertussen een onzeker meisje is. Daar wordt in dat extra verhaaltje antwoord op gegeven. Daarbij wordt er ook extra aandacht geschonken aan de lieve Lucy, een van de dienstmeisjes van America.

Wat ik daarbij ook heel erg prettig vond, is dat de volgorde van de novelles hier anders is dan de vorige uitgave. In dit boekje wordt begonnen met De Koningin, dan volgen De Prins, De Lijfwacht en De Favoriet. Hierdoor spelen de novelles zich meer chronologisch af. Erg prettig! Waarom ik helemaal weg ben van Lang & Gelukkig, is omdat het me weer meesleurde in de heerlijke wereld van De Selectie. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik het laatste boek uit las, dus het was weer overheerlijk om terug te zijn.

Lang & Gelukkig is echt een collectorsitem voor elke Selectie-fan. Het is een prachtig dik boek, dat goed zal opvallen in je boekenkast. Helaas is dit alweer het laatste boek (nu écht!) in de serie. Jammer, maar het is een zeer mooie afsluiting.

Heb jij dit collectorsitem al gescoord?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post