Review: In het Bloed (Mercy Thompson #2)

In het bloed Auteur: Patricia Briggs
Pagina’s: 368
Genre: Urban Fantasy
Publicatie: De Fontein, augustus 2015
Rating:
3,5 Eikels

Garagehoudster Mercy Thompson is behalve vriendelijk, scherpzinnig en nieuwsgierig ook onafhankelijk, loyaal en koppig – eigenschappen die haar al vaker in de problemen hebben gebracht. Voor haar vrienden (of dat nu weerwolven, vampieren of ‘gewone’ mensen zijn) gaat ze door het vuur, dus als haar vriend Stefan haar hulp inroept komt het niet in haar op om te weigeren. Zelfs niet als dat betekent dat ze oog in oog komt te staan met iets wat alleen in nachtmerries zou mogen bestaan, want ze blijkt Stefan niet zo goed te kennen als ze dacht…(Beschrijving bol.com)

goodreads button

Tijdens het lezen van In het bloed kwam ik al snel tot een voorzichtige conclusie: de Mercy Thompson serie lijkt op de serie Charmed, maar dan met lopers, weerwolven, vampieren en fae in plaats van de Halliwell zusjes. Ieder boek is als een nieuwe aflevering met een nieuwe (bovennatuurlijke) slechterik terwijl op de achtergrond zich een doorlopend verhaal afspeelt over de hoofdpersonages. Daarbij leert Mercy steeds meer over de wereld waar ze zich in bevindt.

In het bloed begint met vampier Stefan die Mercy om een gunst vraagt: als coyote met hem mee als een soort van getuige. Hetgeen waar ze naartoe gaan is gruwelijk en blijkt al snel het begin van een gevaarlijke klopjacht waarbij steeds meer mensen doodgaan en een aantal bovennatuurlijke mensen die dicht bij Mercy staan spoorloos verdwijnen. Spannend! Vooral één scène bij Mercy’s caravan jaagde me de stuipen op het lijf omdat ik het zo realistisch vond overkomen en me helemaal in het verhaal waande.

Ik zat echter niet vanaf de eerste bladzijde al in het verhaal. Toen ik aan dit boek begon vond ik het een langzame start hebben. Ik weet niet of het kwam door mijn mood, maar lange tijd kon ik me er maar met moeite toe zetten om het boek op te pakken. Het alledaagse leventje van Mercy dat ik in het eerste boek nog zo fijn vond om over te lezen, kon me nu eigenlijk niet zo boeien. Toen ik echter eenmaal een soort onzichtbare drempel over ging, kwam plots de vaart erin. Ineens werd het spannend en bleef ik maar verder lezen.

Het interessantste aan In het bloed was voor mij dat we meer informatie kregen over hoe het vampierenrijk (om het zo maar even te noemen) in elkaar zat. In Onder de maan kwamen we er namelijk al achter hoe o.a. de hiërarchie bij weerwolven in elkaar zit, maar over vampiernesten wisten we nog weinig. Ook bij In het bloed laat Briggs weer zien hoe gelaagd en goed de wereld die zij heeft geschapen in elkaar zit. De stukken waarin we meer te weten kwamen over het vampiernest van Marsilia behoorden dan ook tot mijn favorieten.

In het bloed eindigt met een ontzettend spannende climax, waarbij ik letterlijk op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Hoewel ik aan het begin van het verhaal even twijfelde, ben ik toch weer fan geworden van Briggs’ schrijfstijl en van de wereld die zij heeft bedacht. Ik ben benieuwd hoe de ‘aflevering’ van boek drie eruit zal zien!

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_569fc83c4d47b_selected-products” products=”9200000040681581,9200000047916735″ name=”In het bloed” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post