Review: In het Bloed (Mercy Thompson #2)

In het bloed Auteur: Patricia Briggs
Pagina’s: 368
Genre: Urban Fantasy
Publicatie: De Fontein, augustus 2015
Rating:
3,5 Eikels

Garagehoudster Mercy Thompson is behalve vriendelijk, scherpzinnig en nieuwsgierig ook onafhankelijk, loyaal en koppig – eigenschappen die haar al vaker in de problemen hebben gebracht. Voor haar vrienden (of dat nu weerwolven, vampieren of ‘gewone’ mensen zijn) gaat ze door het vuur, dus als haar vriend Stefan haar hulp inroept komt het niet in haar op om te weigeren. Zelfs niet als dat betekent dat ze oog in oog komt te staan met iets wat alleen in nachtmerries zou mogen bestaan, want ze blijkt Stefan niet zo goed te kennen als ze dacht…(Beschrijving bol.com)

goodreads button

Tijdens het lezen van In het bloed kwam ik al snel tot een voorzichtige conclusie: de Mercy Thompson serie lijkt op de serie Charmed, maar dan met lopers, weerwolven, vampieren en fae in plaats van de Halliwell zusjes. Ieder boek is als een nieuwe aflevering met een nieuwe (bovennatuurlijke) slechterik terwijl op de achtergrond zich een doorlopend verhaal afspeelt over de hoofdpersonages. Daarbij leert Mercy steeds meer over de wereld waar ze zich in bevindt.

In het bloed begint met vampier Stefan die Mercy om een gunst vraagt: als coyote met hem mee als een soort van getuige. Hetgeen waar ze naartoe gaan is gruwelijk en blijkt al snel het begin van een gevaarlijke klopjacht waarbij steeds meer mensen doodgaan en een aantal bovennatuurlijke mensen die dicht bij Mercy staan spoorloos verdwijnen. Spannend! Vooral één scène bij Mercy’s caravan jaagde me de stuipen op het lijf omdat ik het zo realistisch vond overkomen en me helemaal in het verhaal waande.

Ik zat echter niet vanaf de eerste bladzijde al in het verhaal. Toen ik aan dit boek begon vond ik het een langzame start hebben. Ik weet niet of het kwam door mijn mood, maar lange tijd kon ik me er maar met moeite toe zetten om het boek op te pakken. Het alledaagse leventje van Mercy dat ik in het eerste boek nog zo fijn vond om over te lezen, kon me nu eigenlijk niet zo boeien. Toen ik echter eenmaal een soort onzichtbare drempel over ging, kwam plots de vaart erin. Ineens werd het spannend en bleef ik maar verder lezen.

Het interessantste aan In het bloed was voor mij dat we meer informatie kregen over hoe het vampierenrijk (om het zo maar even te noemen) in elkaar zat. In Onder de maan kwamen we er namelijk al achter hoe o.a. de hiërarchie bij weerwolven in elkaar zit, maar over vampiernesten wisten we nog weinig. Ook bij In het bloed laat Briggs weer zien hoe gelaagd en goed de wereld die zij heeft geschapen in elkaar zit. De stukken waarin we meer te weten kwamen over het vampiernest van Marsilia behoorden dan ook tot mijn favorieten.

In het bloed eindigt met een ontzettend spannende climax, waarbij ik letterlijk op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Hoewel ik aan het begin van het verhaal even twijfelde, ben ik toch weer fan geworden van Briggs’ schrijfstijl en van de wereld die zij heeft bedacht. Ik ben benieuwd hoe de ‘aflevering’ van boek drie eruit zal zien!

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_569fc83c4d47b_selected-products” products=”9200000040681581,9200000047916735″ name=”In het bloed” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: In het Bloed (Mercy Thompson #2)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *