Review: If I Should Die (Revenants #3)

If I Should Die coverAuteur: Amy Plum
Pagina’s: 408
Genre: Young Adult, Fantasy, Paranormal, Romance
Publicatie: ATOM, 1 Mei 2013
Rating:
4 Eikels

I will not lose another person I love. I will not let history repeat itself.
Vincent waited lifetimes to find me, but in an instant our future together was shattered. He was betrayed by someone we both called a friend, and I lost him. Now our enemy is determined to rule over France’s immortals, and willing to wage a war to get what they want.
It shouldn’t be possible, none of it should be, but this is my reality. I know Vincent is somewhere out there, I know he’s not completely gone, and I will do anything to save him.
After what we’ve already fought to achieve, a life without Vincent is unimaginable. He once swore to avoid dying – to go against his nature and forsake sacrificing himself for others – so that we could be together. How can I not risk everything to bring my love back to me?
(beschrijving goodreads)

goodreads button

First things first, spoiler alert! Er zitten wat spoilers van deel 1&2 in deze review.

Het allerlaatste boek in deze serie… tenminste dat dacht ik toen. Er is laatst nog een boek uitgegeven uit Jules z’n pov, maar If I Should Die is wel het laatste boek met Kate en Vincent als hoofdpersonages. En wat een einde! Na het laaste boek waar Vincent zijn lichaam kwijt raakt, is Kate een beetje lost, maar met hulp van onverwachte vrienden hebben ze een kans om alles weer terug te krijgen naar hoe het was. Het feit blijft dat ze een mens is, maar ze zal er alles aan doen om hem terug te krijgen.

Het einde van dit boek zag ik wel echt van mijlen ver aan komen, eigenlijk al na boek 1, maar neemt niet weg dat het een geweldig geschreven en gepland einde is en het enjoy gehalte erg hoog ligt. En ze doet dit allemaal zonder zichzelf of het boek al te serieus te nemen. “…As soon as my friends were gone, my mind switched from their world — a world of homework and proms and college applications — back to my own. One where my safety was at risk because of an evil undead medieval teenager. For the hundredth time, I had the weirded-out feeling that I was living in a novel. In a scary, suspenseful story that I couldn’t guess the end of for the life of me.” – If I Should Die, page 237. In de vorige twee reviews had ik het erover dat Jules en Charlotte de nodige comic relief brengen, maar Kate kan het ook. Beetje zelfspot mag ook zo af en toe wel in het leven, het mooie is dan ook dat Kate het zelf weet. Is ook wel een beetje nodig met dit soort boeken denk ik. Als we terug gaan naar de glitterende vampiers die zichzelf erg serieus nemen, en het aantal mensen dat daardoor afhaakte, lijkt het me een goede beslissing van Amy Plum om dit te doen. To be fair, deze karakters lenen zich er ook meer voor zonder out of character te zijn.

Wat ik leuk vond alle boeken, maar dit boek misschien nog het meest, zijn de verschillende plekken in Parijs (en Amerika in dit boek) die bezocht worden. Mijn favo plekken door de serie heen zijn het huis van de Revenants, het mausoleum in Parijs en het Metropolitan museum in New York. Het mausoleum brengt een bepaalde sfeer in dit boek dat de andere boeken misten, en ook het feit dat alleen Kate naar binnen kan. Ik wil niet al te veel verklappen dus veel meer kan ik er niet over vertellen. Ook de beschrijvingen van de oude rituelen waren geniaal, die kunnen ook weer teruggevonden worden in het mausoleum. Zoals veel dingen beschreven werden in de boeken, voelde je de temperatuur, rook je de lucht en kon je de geschiedenis van het mausoleum bijna zien. Dat is een van Amy Plum’s sterke punten, om laten zien wat zij in haar hoofd ziet.

Er is trouwens iemand geweest die alle plekken die worden genoemd in de Revenants serie op google maps heeft neergezet, zodat iedereen de plekken kan bezoeken en een hele Die For Me tour kan volgen. Ik ga het zeker doen in Mei! Hier vind je de Map met plaatsen van Die For Me

Wat ook echt leuk is aan deze serie is dat ieder karakter een vorm van afsluiting krijgt. Zij het vrede hebben met wat er gebeurd is, een nieuwe liefde of bijvoorbeeld een verhuizing. Nou moet ik zeggen dat ik het laatste extra hoofdstuk dat Amy Plum er later heeft bij geschreven nog niet helemaal heb gelezen (Zat niet in mijn uitgave, want toen was het nog niet geschreven) Dus als je de serie gaat kopen, zorg dat je de nieuwe versie hebt. Het laatste hoofdstuk is het zeker waard, afgaand op wat ik al heb gelezen en wat anderen er van zeggen. Een van de karakters schrijft namelijk een stukje wat zich een tijdje verder afspeelt, en hier krijgt echt iedereen een einde. Sommigen vonden het boek namelijk niet genoeg.

Als je dan alles gelezen hebt zijn er nog een paar extra’s die kan vinden op de site van Amy Plum: Amy Plum Books. Zoals deze brief die Vincent schrijft in If I Should Die: Vincent’s letter to Kate Let wel! Hij is wel in het Engels, net zo als de rest van de site.

Als je een kans hebt om de serie te lezen, zeker doen! Zodra je dat hebt gedaan zou ik graag weten wat jij er van vindt en of je het einde zag aan komen 🙂 Voor nu: Waar kijk jij het meest naar uit met deze boeken?

liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *