Review: Homecoming (The 100 #3)

Homecoming coverAuteur: Kass Morgan
Pagina’s: 340
Genre: Young Adult, Science Fiction, Dystopian
Publicatie: Hodder & Stoughton General Division, Februari 2015
Rating:
4,5 Eikels

Weeks after landing on Earth, the Hundred are finally starting to create order in their chaotic surroundings. But now, new dropships are arriving from space… and with them, disruption of the fragile sense of peace.

Back on the Colony, the oxygen is almost gone but after making it safely to Earth, Glass’s luck seems to be running out. Clarke leads a rescue party to the crash site, ready to treat the wounded, but she can’t stop thinking about her parents who may still be alive. Meanwhile, Wells struggles to maintain his authority despite the presence of the Vice Chancellor and his armed guards, and Bellamy must decide whether to face or flee the crimes he thought he’d left behind. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Het eerste wat me opviel toen ik dit boek in mijn handen had, was dat dit boek alleen in deze cover is uitgebracht, waar de acteurs uit de televisie serie op afgebeeld staan. Ik heb er nog niet achter kunnen komen of er ook andere versies van dit boek zijn met andere covers. Ergens vind ik dit jammer, want de inhoud van het verhaal in het boek lijkt helemáál niet op die van het verhaal in de serie. En de karakters die op de cover afgebeeld staan? Die op de voorgrond is natuurlijk Clarke, en links van haar staat Octavia. Maar wie is die persoon aan rechterkant? Die herken ik ook niet van de serie. Het zou Finn kunnen zijn, maar die komt niet eens voor in het boek. Dat vind ik wel een beetje vreemd…

Anyway, genoeg over de buitenkant. Laten we het over de binnenkant hebben! Die zit namelijk weer vol gepakt met spanning en actie. Net op het moment dat je denkt dat dingen op hun plek vallen, gebeurt er weer iets wat weer een hele reeks aan dramatische happenings ontketend. De vier vertellers komen eindelijk samen, maar hebben ook zo hun eigen struggles waarmee ze tot het einde van het boek bezig zijn. Tot aan het einde toe blijft er heel veel gebeuren en het boek is daarom ook zeker niet saai om te lezen. Pas in de laatste paar hoofdstukken komt er echt een afronding van de verhaallijnen.

Homecoming is het slotdeel van de serie, maar tot aan de laatste paar hoofdstukken voelt dat helemaal niet zo. Er gebeurt namelijk zo veel dat je het gevoel hebt alsof het nog heel lang door kan blijven gaan. Aan de ene kant vond ik dat jammer, omdat ik graag meer over deze karakters had willen lezen. Aan de andere kant ben ik ook blij dat ze (bijna) allemaal een happy end hebben gekregen. Hoewel ik dit deel niet zo sterk vond als het eerste deel, doet het zeker niet onder voor de rest van de trilogie. Als je aan deel 1 begonnen bent, raad ik je zeker aan om ook de rest te lezen!

Liefs,

Monica

PS: Dit boek verschijnt deze maand ook in het Nederlands bij Blossom Books!

2 Comments on “Review: Homecoming (The 100 #3)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *