Review: Hof van Doorns en Rozen

Daan & nadia Auteur: Sarah J. Maas
Pagina’s: 424
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Van Goor (Best of YA), februari 2016
Rating:
5 Eikels
Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Een aantal weken geleden kregen wij een erg leuk mailtje binnen van Best of YA, of wij mee wilden werken met een speciale rebusactie waarbij je Hof van Doorns en Rozen kon winnen. Natuurlijk wilden we dat! We kregen daarbij ook een recensie-exemplaar van dit boek waarna ik de gelukkige was die hem mocht lezen. En mijn god, dit boek maakt een hele goede kans om mijn favoriete boek van 2016 te worden!

Het boek begint een beetje Hunger Games-achtig, waarbij Feyre aan het jagen is in het bos. Het wordt meteen duidelijk dat zij zorgt voor haar zussen en haar vader. Het is niet gebruikelijk dat een jongste kind voor haar gezin zorgt, maar Maas maakt snel duidelijk waarom Feyre deze taak op zich neemt. Feyre heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en leeft volgens het motto: als ik het niet doe, doet niemand het. Verder heb ik genoten van Feyre als personage. Ze leek altijd de goede keuzes te maken, waardoor ik me niet aan haar ergerde. Maas heeft niet alleen Feyre, maar elk ander personage goed neergezet. Ze hebben elk een duidelijk eigen karakter en tijdens het lezen lijkt het of je de karakters al kent! Dat klopt natuurlijk ook, want Hof van Doorns en Rozen is een hervertelling van Belle en het Beest. Wanneer Feyre bij het landhuis van Tamlin aankomt, wordt snel duidelijk wie welk personage uit Belle en het Beest moet voorstellen.

Verder zie je verschillende Belle en het Beest elementen zeker terugkomen in het boek, maar er zit een erg goed doordachte wending aan het plot! Het boek is dus niet geheel voorspelbaar en je kan niet alles voorspellen. Een leuke – en spannende – toevoeging aan dit verhaal vind ik de sexytime-stukjes. Ik had van tevoren niet gedacht dat zulke scènes erin zouden zitten, dus het was voor mij een aangename verassing! Nu moet je natuurlijk niet denken dat het hele boek vol seks staat. Nee, het zijn slechts een paar momenten.

Waarom ik het boek echt de volle vijf eikels wil geven, is omdat Maas de wereld waar Feyre en Tamlin in leven zo goed heeft beschreven. Ik begrijp zeker wanneer sommigen zeggen dat het begin nogal langdradig is, en dat je daar moeilijk doorheen komt. Echter had ik daar totaal geen last van! Ik vond het juist heerlijk om die nieuwe wereld ingesleurd te worden. Dit boek is dus niet echt het goede boek om te lezen wanneer je uit een leesdip wil komen.

Hof van Doorns en Rozen is tot nu toe het beste boek dat ik in 2016 heb gelezen! Het heeft alles: spanning, romantiek en sterke personages.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,

Daphne

2 Comments on “Review: Hof van Doorns en Rozen”

  1. Dit boek is echt zo geweldig! Heb ‘m vorig jaar gelezen. Het is heel beeldend, maar vond ‘m ook intens, op een hele goede manier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *