Daan & nadia Auteur: Sarah J. Maas
Pagina’s: 424
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Van Goor (Best of YA), februari 2016
Rating:
5 Eikels
Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Een aantal weken geleden kregen wij een erg leuk mailtje binnen van Best of YA, of wij mee wilden werken met een speciale rebusactie waarbij je Hof van Doorns en Rozen kon winnen. Natuurlijk wilden we dat! We kregen daarbij ook een recensie-exemplaar van dit boek waarna ik de gelukkige was die hem mocht lezen. En mijn god, dit boek maakt een hele goede kans om mijn favoriete boek van 2016 te worden!

Het boek begint een beetje Hunger Games-achtig, waarbij Feyre aan het jagen is in het bos. Het wordt meteen duidelijk dat zij zorgt voor haar zussen en haar vader. Het is niet gebruikelijk dat een jongste kind voor haar gezin zorgt, maar Maas maakt snel duidelijk waarom Feyre deze taak op zich neemt. Feyre heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en leeft volgens het motto: als ik het niet doe, doet niemand het. Verder heb ik genoten van Feyre als personage. Ze leek altijd de goede keuzes te maken, waardoor ik me niet aan haar ergerde. Maas heeft niet alleen Feyre, maar elk ander personage goed neergezet. Ze hebben elk een duidelijk eigen karakter en tijdens het lezen lijkt het of je de karakters al kent! Dat klopt natuurlijk ook, want Hof van Doorns en Rozen is een hervertelling van Belle en het Beest. Wanneer Feyre bij het landhuis van Tamlin aankomt, wordt snel duidelijk wie welk personage uit Belle en het Beest moet voorstellen.

Verder zie je verschillende Belle en het Beest elementen zeker terugkomen in het boek, maar er zit een erg goed doordachte wending aan het plot! Het boek is dus niet geheel voorspelbaar en je kan niet alles voorspellen. Een leuke – en spannende – toevoeging aan dit verhaal vind ik de sexytime-stukjes. Ik had van tevoren niet gedacht dat zulke scènes erin zouden zitten, dus het was voor mij een aangename verassing! Nu moet je natuurlijk niet denken dat het hele boek vol seks staat. Nee, het zijn slechts een paar momenten.

Waarom ik het boek echt de volle vijf eikels wil geven, is omdat Maas de wereld waar Feyre en Tamlin in leven zo goed heeft beschreven. Ik begrijp zeker wanneer sommigen zeggen dat het begin nogal langdradig is, en dat je daar moeilijk doorheen komt. Echter had ik daar totaal geen last van! Ik vond het juist heerlijk om die nieuwe wereld ingesleurd te worden. Dit boek is dus niet echt het goede boek om te lezen wanneer je uit een leesdip wil komen.

Hof van Doorns en Rozen is tot nu toe het beste boek dat ik in 2016 heb gelezen! Het heeft alles: spanning, romantiek en sterke personages.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,

Daphne

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post