Review: Het verdoemde zwaard (Magnus Chase en de goden van Asgard #1)

Het verdoemde zwaardAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 464
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Van Goor, januari 2016
Rating:
5 Eikels

Magnus Chase is altijd een onrustige jongen geweest. Sinds de mysterieuze dood van zijn moeder leeft hij in de straten van Boston. Op een dag wordt hij opgespoord door een man die hij nog nooit eerder heeft ontmoet, een man van wie zijn moeder beweerde dat hij gevaarlijk zou zijn.
De man vertelt hem een onmogelijk geheim: Magnus is de zoon van een Noorse god. En dat is niet alles: de goden van Asgard bereiden zich voor op een oorlog. Om Ragnarok – de ondergang van de goden – te voorkomen, moet Magnus in de Negen Werelden op zoek naar een wapen dat al duizend jaar onvindbaar is.
Wanneer een vurige aanval door reuzen hem dwingt te kiezen tussen zijn eigen veiligheid en het leven van honderden onschuldigen, maakt Magnus een fatale beslissing.
Soms is de enige manier om een nieuw leven te beginnen door eerst te sterven… (Beschrijving bol.com)

goodreads button

Jaaaa, een nieuwe Rick Riordan! Toen ik het persbericht binnen kreeg wist ik dan ook direct dat ik het boek wilde lezen. Zo snel mogelijk. Tegelijkertijd was ik best een beetje nerveus. Ik heb de Kane Chronicles nog niet gelezen (ook niet in mijn bezit trouwens), dus Het verdoemde zwaard zou mijn eerste boek zijn van Rick Riordan dat níet over Percy Jackson gaat. Zou ik deze serie dan wel net zo leuk vinden? Of is het met een ander hoofdpersonage toch een andere beleving?

Gelukkig bleken mijn zorgen al gauw ongegrond. Want wat is Het verdoemde zwaard leuk! Rick Riordan gebruikt dezelfde humoristische schrijfstijl die ik ook uit de Percy Jackson en de Olympiërs en de Helden van Olympus reeksen gewend ben. Bovendien belandt ook Magnus van het ene avontuur in het andere en komt hij in de meest bijzondere situaties terecht.

In de Magnus Chase en de goden van Asgard serie staat Noorse mythologie centraal. Behalve de Thor en Loki die ik in de Marvel-films heb gezien, weet ik eigenlijk helemaal niets van Noorse mythologie. Het grappige is dat Riordan de Thor en Loki uit de films ook nog aanhaalt. Mijn gebrek aan voorkennis blijkt echter totaal geen probleem te zijn. Net als de gemiddelde lezer (denk ik) weet Magnus er namelijk ook vrij weinig van. Iedere God heeft weer een totaal eigen karakter meegekregen. Vooral om Thor moest ik enórm lachen, Riordan heeft hem echt hilarische trekjes mee gegeven.

Het verdoemde zwaard begint nogal bijzonder. Er gebeurt namelijk iets ongewoons met Magnus waardoor hij terecht komt in een compleet andere wereld, vol naar – naar mijn mening een beetje holbewoner achtige – andere halfgoden. Laten we het zo zeggen: het stereotype Viking was goed vertegenwoordigd. Magnus is een ontzettend leuk personage om over te lezen. Hij heeft wel iets weg van Percy: ze hebben allebei hele droge humor en gevatte antwoorden. Ook leuk: Magnus is de neef van Annabeth! Samen met zijn bonte gezelschap vrienden gaat Magnus uiteraard op queeste, eentje waarbij het verdoemde zwaard een belangrijke rol speelt.

Ik vond dit eerste deel van Magnus Chase en de goden van Asgard is een veelbelovend begin van een hopelijk steengoede serie. Het bevatte zoals ik van Riordan gewend ben een hele hoop (Noorse) mythologie, een spannende queeste, bijzondere personages en de meest onlogisch lijkende gebeurtenissen die toch perfect in het verhaal passen. Ik ben wederom fan!

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_56eee48506b2d_selected-products” products=”9200000045871773,9200000053738787″ name=”Het verdoemde zwaard” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post