Review: Het verborgen orakel (De beproevingen van Apollo #1)

Het verborgen orakelAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 352
Genre: Young Adult, Fantasy, Mythologie
Publicatie: Uitgeverij Van Goor, augustus 2016
ISBN: 9789000350995
Rating:
5 Eikels

Nadat hij zijn vader Zeus boos heeft gemaakt, wordt de god Apollo uit Olympus verbannen. Hij belandt als tiener in New York, zonder zijn goddelijke krachten. Daar moet de 4000 jaar oude godheid zien te overleven in de moderne wereld totdat hij een manier weet te vinden om weer in de gunst te komen bij Zeus. Maar Apollo heeft vele vijanden — goden, monsters en stervelingen die niets liever willen dan dat hij permanent wordt vernietigd. Apollo heeft vrienden nodig om te overleven in de sterfelijke wereld en, hopelijk, op een dag zijn goddelijke krachten terug te krijgen. Wie anders dan de halfgoden van Kamp Halfbloed zouden hem kunnen helpen bij die missie? (Beschrijving Bol.com)

Ik was extreem blij toen Het verborgen orakel eindelijk uitkwam. Een nieuwe serie over de Griekse halfgoden met niemand minder dan Apollo in de hoofdrol! Geloof me, het is geweldig.

Elke hoofdstuktitel zegt zoals we gewend zijn van Rick Riordan iets over de inhoud van dat hoofdstuk. Helemaal in de stijl van Apollo gebeurt dat in hilarische haiku’s. Ontzettend leuk om te merken dat alles tot in de puntjes verzorgd is.

Onze nieuwe hoofdpersoon, Apollo, is hilarisch. Hij is na alle gebeurtenissen in Het bloed van Olympus door Zeus voor straf onsterfelijk gemaakt – en dat vindt hij vreselijk. En al helemaal omdat zijn sterfelijke lichaam niet zo extreem knap is Apollo gewend is te zijn. Hij heeft dan ook enorm medelijden met zichzelf. Apollo’s ego is namelijk immens groot en hij vindt zichzelf daarom veel te geweldig en goed om in zo’n 16-jarig, sullig lichaam te zitten. Ik heb me echt kapot gelachen. Rick Riordan weet hem zo perfect neer te zetten!

Verder zitten eigenlijk alle ingrediënten die we van Rick Riordan gewend zijn weer in het verhaal. Een nieuwe queeste, nieuwe halfgoden, avontuur, actie en hilarische situaties. Ook komen we weer in kamp Halfbloed en zien we o.a. Percy, Will en Nico weer terug. Het boek vindt namelijk een half jaar na Het bloed van Olympus plaats.

Het gave aan deze nieuwe serie vind ik dat elementen en verhaallijnen uit Percy Jackson & de Olympiërs en De Helden van Olympus op onverwachte manieren terug en samen komen in De beproevingen van Apollo. Hierdoor voelen deze drie series nog meer als één geheel aan.

Iedereen die niet bekend is met begrippen uit de Griekse mythologie hoeft bovendien niet bang te zijn begrippen niet te begrijpen. Achterin het boek is namelijk een begrippenlijst opgenomen, die heel toepasselijk de ‘inleiding tot Apollo-praat’ heet.

Bang om verveeld te raken, hoef je tijdens Het verborgen orakel niet te zijn. Rick Riordan’s fantasie stroomt wederom in overvloed en dat levert de meest bijzondere, hilarische, spannende en gevaarlijke situaties op. Rick Riordan laat zijn personages nooit stil zitten. De queeste belooft met het einde van Het verborgen orakel echt van start te gaan en ik zit er al helemaal klaar voor. Kom maar op met die beproevingen van Apollo!

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_57cdae9882bd4_selected-products” products=”9200000057345546,9200000062009402″ name=”het verborgen orakel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: Het verborgen orakel (De beproevingen van Apollo #1)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *