Het tweede boek van Tess Auteur: Miriam Bruijstens
Pagina’s: 119
Genre: Young Adult, New Adult
Publicatie: Clavis, maart 2016
Rating:
4 Eikels

Ik zwem. De zee omringt me als nooit tevoren. Ik voel alles. Het zout, dat prikt in de talloze wonden op mijn lichaam. De kou, die me eerst pijn doet en me vervolgens gevoelloos maakt. Ik blijf zwemmen. Mijn ademhaling is oppervlakkig. Ik voel het zout niet meer. Ik voel me lekker. Ik zwem door.

Het gaat Tess voor de wind. Haar eerste boek is gepubliceerd, ze heeft het gezellig met haar vriendinnen en haar vriendschap met Lucas is hechter dan ooit. Dan gebeurt er iets wat zo verschrikkelijk is dat ze het nauwelijks kan bevatten. Haar leven stort in en Tess kijkt regelrecht de afgrond in. Zal ze het redden? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Het eerste boek van Tess had een hele diepe indruk achtergelaten maar het tweede boek is nóg heftiger. In Het boek van Tess kwam je te weten wat er met Tess is gebeurd in het verleden en wat dat voor invloed heeft op haar huidige gedrag. In dit boek zit het haar weer absoluut niet mee. Golven van emotie en een heleboel heftige scènes, die voor mensen die kampen met depressies zwaar en misschien zelfs een trigger kunnen zijn. Wees dus gewaarschuwd.

Mijn uitspraak uit mijn vorige review neem ik terug: “Be a little more like Tess.” Ik zou absoluut niet zoals haar willen zijn. In het eerste boek leek het alsof ze alles uit het leven wilde halen en zich nergens zorgen over maakte. Dat is vergeleken met dit boek totaal anders. Dit komt natuurlijk door de heftige gebeurtenis die ze meemaakt, waar ik niks over kwijt kan in verband met spoilers. Ik wilde soms tegen haar schreeuwen om weer door te gaan en sterk te zijn. Het is absoluut geen feel-good boek, al eindigt het uiteindelijk wel fijn voor Tess.  

Uiteraard verwend Miriam Bruijstens ons weer met prachtige poëtische teksten en haar fijne fast-paced schrijfstijl. Je vliegt letterlijk door het boek heen, ook omdat hij maar een paar pagina’s lang is. Ze blijft niet te lang hangen bij een moment, maar ze springt ook niet van de hak op de tak. Ze weet er een hele mooie balans in te brengen. 

Na het lezen van de boeken van Tess moet je altijd even op adem komen. Heel even een momentje nemen om alles wat je zonet hebt gelezen, te laten bezinken. Het is haast onmogelijk om te beseffen dat Tess maar een fictief personage is. Des te meer leef je zo erg mee met haar. Zoals Miriam aan het eind zo mooi vertelt: “Tess bestaat niet, maar ze is inmiddels zo verweven met mij dat ik amper nog weet waar zij ophoudt en ik begin.” 

Wij bedanken uitgeverij Clavis voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar!

Heb jij Het tweede boek van Tess al gelezen? Wat vond jij ervan?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_570e93db83c0c_selected-products” products=”9200000053301213″ name=”het tweede boek van tess” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post