Review: Het mooiste afscheid (Rosemary Beach #12)

Het mooiste afscheid coverAuteur: Abbi Glines
Pagina’s: 280
Genre: Romance
Publicatie: Karakter Uitgevers, november 2016
ISBN: 9789045210995
Rating:
4 Eikels

Na tien jaar in dienst geweest te zijn van een mysterieus onderwereldfiguur is River ‘Captain’ Kipling er klaar voor om zijn schimmige verleden – en zijn dekmantel als high-end restaurateur – achter zich te laten. Het enige wat zijn ‘pensioen’ in de weg staat, is zijn voornemen om een nieuw restaurant in Rosemary Beach te openen. Met zijn zus Blaire in de buurt kan Captain zijn droom om een bescheiden bar aan het water te runnen nog even uitstellen, maar de ongewenste aandacht van hoofdserveerster Elle geeft hem de kriebels.

Dan merkt hij Rose Henderson op, de nieuwe serveerster in het restaurant. Alles wat hij over de knappe roodharige met een schattige bril weet, is dat ze een hardwerkende alleenstaande moeder uit Oklahoma is. Maar hij denkt soms iets te herkennen in haar lach… Er is iets vreemds aan de hand met hoe ze naar hem kijkt..

goodreads button

Het mooiste afscheid markeert alweer het 12e boek rondom de inwoners van Rosemary Beach. De boeken van Abbi Glines vormen voor mij standaard een heerlijke guilty pleasure. Ze vormen de perfecte boeken om even je gedachten op nul te kunnen zetten en even op te gaan in de romantiek van steeds een nieuw stel.

In Het mooiste afscheid bestaat dat stel uit Captain, of River, Kipling en Rose, die werkt als serveerster bij het nieuwe restaurant – dat al in het vorige boek genoemd werd. Captain was niet bepaald mijn favoriete personage toen hij in een eerder deel werd geïntroduceerd. Sterker nog: eigenlijk mocht ik hem totaal niet. Ik was voor het lezen daarom erg benieuwd of mijn mening over hem zou veranderen naarmate ik meer over zijn leven en karakter te weten zou komen.

Rose vond ik een geweldige jonge vrouw. Ze heeft een ontzettend lastige jeugd gehad en voedt in haar eentje haar dochter op. Haar dochter staat altijd op nummer één, Rose heeft alles voor haar over. Dat is iets waar ik enorm veel respect voor heb. Daarnaast was ze gewoon een erg lieve vrouw die wanneer nodig niet over zich heen laat lopen.

Wat ik opvallend vond, is dat de plot van Het mooiste afscheid eigenlijk maar heel klein is. Natuurlijk gebeuren er in het heden wel dingen, maar toch blijft dit beperkt. Wat het verhaal van Rose en Captain echter heel intens en mooi maakt, wordt vertelt door middel van flashbacks. Deze flashbacks geven enorm veel diepte aan het verhaal, aan de connectie tussen Rose en Captain en laten bovendien een heel andere kant van Captain zien. Iets waar Rose zich maar al te goed van bewust is.

De flashbacks zorgden ervoor dat het verhaal veel meer body en gevoel kreeg. Ik kon me enorm verliezen in dit nieuwe deel van Abbi Glines en waar ik het vorige deel minder vond, heb ik oprecht genoten van Het mooiste afscheid. Het volgende – en laatste, overigens – deel vertelt het verhaal van überbitch Nan. Je begrijpt: ik kan niet wachten!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *