HMMAG coverAuteur: M.R. Carey
Pagina’s: 448
Genre: Roman, Thriller, Science-Fiction
Publicatie: A.W. Bruna Uitgevers, maart 2015
Rating:
4.5 Eikels

Niet elk geschenk is een zegen…

Elke ochtend wacht Melanie in haar cel tot ze opgehaald wordt voor school. Als ze komen, houdt Sergeant zijn pistool op haar gericht terwijl twee van zijn mensen haar in de rolstoel vastbinden. Ze vinden haar niet aardig, denkt ze. Ze grapt dat ze niet zal bijten. Maar niemand lacht.

Melanie is een heel bijzonder meisje. (beschrijving Goodreads)

goodreads button

Wat heeft dit boek me verrast zeg! De achterflap is vrij nietszeggend. Het maakt weliswaar nieuwsgierig maar vertelde me weinig over de inhoud. En nu ik het boek gelezen heb, vind ik dat eigenlijk een hele goede zet van de uitgever. Ik ging nu namelijk nieuwsgierig maar vrij blanco het boek in waardoor ik me meteen helemaal mee liet voeren met het verhaal. En het begint dan ook meteen ijzersterk.

Op de eerste bladzijde lijkt er niks aan de hand te zijn en beschrijft Carey een gewoon tafereel. Langzaam druppelt er echter informatie binnen. Druppel voor druppel. Ik kreeg een steeds onbehaaglijker gevoel. Iets klopte er niet. Er klopt iets niet, maar wat niet? De scène leek net een camera die langzaam uitzoomt en zo steeds meer details laat zien met als resultaat dat het eindbeeld totaal niet lijkt op het beeld wat je in het begin voor ogen had.

M.R. Carey heeft een fascinerende wereld opgezet. Onze hoofdpersonen staan niet aan het begin van de situatie, maar zitten er al midden in. Het voordeel hiervan is dat er al veel meer kennis beschikbaar is en het verhaal dus meteen goed in elkaar zit. Je leest vanuit verschillende perspectieven. Ieder perspectief had echt een eigen persoonlijkheid. Een geheel eigen manier van denken en praten. Het wisselen zorgde hierdoor totaal niet voor problemen. Ik kwam steeds makkelijk weer in het verhaal. De hoofdpersonen zorgen voor een aparte groepsdynamiek die daardoor juist ontzettend interessant is om te volgen. Het verhaal blijft van begin tot eind intrigeren.

Ik besef dat ik misschien een beetje vaag klink, maar ik probeer expres zo min mogelijk over het verhaal prijs te geven omdat je het zelf moet ervaren. Ik had totaal geen idee waar het verhaal naartoe zou gaan en de plotwendingen wisten me daarom telkens weer te verrassen. Ook het einde vond ik erg sterk.

Het meisje met alle gaven laat je niet alleen genieten van het spannende plot en mooie beschrijvingen, maar ook nadenken over ethische kwesties. Want wat maakt een mens tot een mens? En hoe ver mag je gaan om de wereld te redden? Al met al vond ik het een ontzettend krachtig, meeslepend en beklemmend boek dat me nog lang bij zal blijven!

Oh, en nog een leuk feitje: Melanie is gek op Griekse mythen. Bonuspunten!

Hebben jullie Het meisje met alle gaven al gelezen?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post