Het Examen coverAuteur: Joelle Charbonneau
Pagina’s: 319
Genre: Young Adult, Dystopian
Publicatie: Karakter Uitgevers, Juni 2014
Rating:
4,5 Eikels

Malenca Vale wil een einde maken aan het wrede systeem en de vuile spelletjes van de Test. De toekomst van het Verenigde Gemenebest hangt aan een zijden draadje. Het land staat aan de vooravond van een burgeroorlog waarin de rebellen het opnemen tegen de wrede en doortrapte leiders van het land. Cia, getalenteerd student aan de universiteit, weet té veel, in ieder geval de schokkende waarheid achter de Test

Maar ze kan het niet alleen. Dit is haar kans om recht te doen, in praktijk te brengen waarvoor ze heeft getraind. Maar wie zal haar volgen? Op de campus waar achter elke hoek gevaren en leugens schuilen, moet Cia de levens van de mensen van wie ze houdt riskeren en gokken op de loyaliteit van haar klasgenoten. Klasgenoten die stuk voor stuk bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn… (Beschrijving achterkant)

goodreads button

Die eerste zin van de beschrijving. “Malencia Vale wil een einde maken aan het wrede systeem en de vuile spelletjes van de Test.” Mockingjay, anyone? Ja oke, niet helemaal. Het grote verschil is namelijk dat Katniss in Mockingjay erachter komt dat ze onderdeel van een groot plan waar zij als het ware als pion ingezet wordt. Cia daarentegen, heeft het grotendeels allemaal uitgezocht en neemt zelf de touwtjes in handen. Maar ze kan het niet alleen, en ze doet het ook niet alleen. Ze weet niet wie ze kan vertrouwen, maar ze krijgt toch hulp uit onverwachte hoek.

Het Examen is een enorm spannend boek waar je doorheen vliegt. Ik had het dan ook al uit voordat ik er erg in had. Het lijkt net alsof Charbonneau van tevoren precies heeft uitgedacht wat er wanneer gaat gebeuren, en dat was ook te merken doordat het verhaal heel soepel loopt. Soms een beetje te soepel naar mijn idee. Er waren wel een aantal plottwists, maar ik vond ze niet heel verrassend omdat je ze eigenlijk al van mijlenver aan ziet komen. Dat was wel een beetje jammer, maar ik ben het boek er niet minder goed door gaan vinden.

Toch heb ik letterlijk tot aan het einde aan de pagina’s vastgekleefd gezeten. Het Examen is een fijne afsluiter van een geweldige trilogie. In dit laatste deel komen eindelijk alle eindjes bij elkaar in een soort van spetterende finale. Het einde vond ik zelf wel fijn. Ik weet dat een aantal mensen het geen leuk einde vonden, maar ik vond het realistisch en ik heb er vrede mee dat het eindigde zoals het deed.

Liefs,

Monica

[bol_product_links block_id=”bol_55fea275a910d_selected-products” products=”9200000040263123,9200000025901226,9200000022788180,9200000020099929″ name=”Het Examen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post