Het balseizoen coverAuteurs: Jonah Lisa Dyer & Stephen Dyer
Pagina’s: 350
Genre: Young Adult
Publicatie: HarperCollins Young Adult, oktober 2016
ISBN: 9789402718607
Rating:
3,5 sterren

Megan houdt van voetballen; het is haar grote droom om met haar team mee te doen aan de Olympische Spelen. Waar ze beslist níét van houdt zijn zijden jurken en een reverence leren maken. Wanneer haar moeder haar en haar tweelingzus in het geheim opgeeft als debutante voor het balseizoen, is ze dan ook furieus. Weigeren heeft echter geen zin, en dus komt ze terecht in een wereld van buigingen, ballroomdansen en een heleboel vuile spelletjes…

Hoe overleeft ze het daar zonder zichzelf compleet voor schut te zetten?

goodreads button

Een aantal weken geleden kregen we een mailtje van uitgeverij HarperCollins Young Adult met de vraag of wij Het balseizoen wilden recenseren. Mij sprak het verhaal mij direct aan, dus dat leek me wel wat! Zelf houd ik erg van voetballen en ondertussen ook van girly stuff, dus ik was erg benieuwd hoe het Megan hiermee om zou gaan. Ik moet trouwens wel zeggen dat ik de cover, en dan vooral de typografie, niet mooi vind. Zelf zou ik het boek niet op hebben gepakt in de boekhandel als ik er nog nooit van had gehoord.

Het verhaal was achteraf gezien precies wat ik ervan had verwacht. Het was inderdaad leuk, maar verder niks bijzonders. Het verhaal was grappig en ik kon op sommige momenten echt wel om Megan als hoofdpersonage lachen, maar het is geen diepgaand boek. Ik zie het boek dan ook puur als vermaak, en geen boek met diepliggende gedachtes en boordevol plottwist. Nee, je moet het vergelijken met het kijken naar een romantische komedie. Zelf maakte ik tijdens het lezen vaak de vergelijking met de film She’s the Man, dus met dat niveau kan je het vergelijken.

Wat ik eerste instantie erg fijn vond, was dat Megan al 20 jaar is. Toen ik dat voor het eerst las, dacht ik: fijn, dan kan ik me waarschijnlijk nog beter met haar identificeren! Maar echt, als je me achteraf had verteld dat ze veertien was had ik het ook geloofd. Het is niet haar gebrek aan ‘ervaring’ dat haar zo jong doet lijken, maar puur de manier waarop haar gedachten beschreven worden. Ik vond het zelfs te kinderachtig voor een Young Adult boek, dus dat was wel echt een ding waar ik me aan stoorde in het boek. Ik vind het idee heel erg leuk dat een onervaren meisje opeens debutante wordt, maar Megan werd door de schrijfwijze té erg afgestempeld als een klein kind.

Waarom ik het boek toch 3,5 sterren geef, is omdat het entertainmentgehalte van het boek bij mij erg hoog ligt. Het was, zoals ik al zei, net alsof ik naar een romantische komedie aan het kijken was. Er doen zich ontzettend veel cliché situaties voor en de ‘plottwist’ had ik al mijlenver zien aankomen, maar het boek heeft me weten te vermaken. Dat komt mede door het feit dat ik (op zijn tijd) van zulke boeken houd: waarbij ik niet na hoeft te denken en mijn verstand op nul kan zetten. Maar vind je dat helemaal niks en ben je op zoek naar spanning en avontuur? Dan kan ik je dit boek afraden.

Het balseizoen is een boek dat mij zeker heeft weten te vermaken. Het is absoluut niet het beste boek dat ik dit jaar heb gelezen, maar dat vind ik ook prima!

Liefs,

Daphne

[bol_product_links block_id=”bol_5812357629b71_selected-products” products=”9200000060020180,9200000065797196″ name=”het balseizoen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post