Promille coverAuteur: Helen Vreeswijk
Pagina’s: 281
Genre: Young Adult, Misdaad
Publicatie: Van Goor, Mei 2013
Rating:
4 Eikels

Angela is geen feestbeest, ze gaat zelden uit. Maar zoete mixdrankjes en likeur gaan er wel vlot in. De hele dag door verlangt ze naar drank. Haar ouders en docenten op school hebben niets in de gaten. En als niemand het merkt, dan maakt het toch niets uit? Angela speelt het slim en heeft zo haar trucjes om haar drankgebruik geheim te houden. Ze is ervan overtuigd dat ze gemakkelijk kan stoppen. Maar waarom zou ze? Ze voelt zich er goed door, zelfverzekerd en blij. Langzaam maar zeker echter neemt haar probleem als een sluipmoordenaar bezit van haar. Als Angela in een ambulance wordt afgevoerd met een alcoholvergiftiging, staat de wereld even stil. (Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Toen ik dit boek voor het eerst oppakte leek het mij zo’n typisch eigenwijze-tiener-verhaal. En dat is het ook, in bepaalde mate. Maar het is nog zoveel meer dan dat. Ik was er lichtelijk sceptisch over toen ik eraan begon, maar ik vond het eigenlijk best een tof boek.

De hoofdpersoon van dit boek is Angela, dochter van een politieagent. Onder invloed van vrienden gaat Angela aan de drank. Maar dat is toch geen probleem? Ze kan makkelijk stoppen, zegt ze zelf. Ja Angela? Is dat echt zo? In ieder geval, Angela’s liefde voor drinken brengt uiteindelijk – zoals te verwachten is – de nodige problemen met zich mee. Helen heeft deze situatie erg realistisch beschreven en ik kon me daarom ook zonder problemen in het verhaal vinden.

Promille is niet een boek wat ik uit mezelf opgepakt zou hebben, maar ik vond het wel een heerlijk boek. Hoewel de focus op de personages soms verschuift, leest het boek als een trein. Ik was er in een paar dagen doorheen en vond het ergens wel weer jammer dat het al afgelopen was.

Een van de redenen waarom ik het jammer vond dat het al afgelopen was was omdat het einde enigszins hakkelig is naar mijn idee. Er komt ineens een tijdsprong, terwijl ik wel graag had willen weten wat er in de tussentijd gebeurde. Ook had ik meer willen weten over hoe het uiteindelijk met Angela en haar familie verder gaat. Het einde had naar mijn idee dus beter gekund, maar al met al vond ik het best een fijn boek wat toch 4 sterren/eikeltjes waard is!

Giveaway Heleen Vreeswijk boek:
Het blind date boek van vandaag gaat over:
– Vriendengroep
– Drugsgebruik
– Chantage
a Rafflecopter giveaway

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post