Review: Promille + giveaway

Promille coverAuteur: Helen Vreeswijk
Pagina’s: 281
Genre: Young Adult, Misdaad
Publicatie: Van Goor, Mei 2013
Rating:
4 Eikels

Angela is geen feestbeest, ze gaat zelden uit. Maar zoete mixdrankjes en likeur gaan er wel vlot in. De hele dag door verlangt ze naar drank. Haar ouders en docenten op school hebben niets in de gaten. En als niemand het merkt, dan maakt het toch niets uit? Angela speelt het slim en heeft zo haar trucjes om haar drankgebruik geheim te houden. Ze is ervan overtuigd dat ze gemakkelijk kan stoppen. Maar waarom zou ze? Ze voelt zich er goed door, zelfverzekerd en blij. Langzaam maar zeker echter neemt haar probleem als een sluipmoordenaar bezit van haar. Als Angela in een ambulance wordt afgevoerd met een alcoholvergiftiging, staat de wereld even stil. (Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Toen ik dit boek voor het eerst oppakte leek het mij zo’n typisch eigenwijze-tiener-verhaal. En dat is het ook, in bepaalde mate. Maar het is nog zoveel meer dan dat. Ik was er lichtelijk sceptisch over toen ik eraan begon, maar ik vond het eigenlijk best een tof boek.

De hoofdpersoon van dit boek is Angela, dochter van een politieagent. Onder invloed van vrienden gaat Angela aan de drank. Maar dat is toch geen probleem? Ze kan makkelijk stoppen, zegt ze zelf. Ja Angela? Is dat echt zo? In ieder geval, Angela’s liefde voor drinken brengt uiteindelijk – zoals te verwachten is – de nodige problemen met zich mee. Helen heeft deze situatie erg realistisch beschreven en ik kon me daarom ook zonder problemen in het verhaal vinden.

Promille is niet een boek wat ik uit mezelf opgepakt zou hebben, maar ik vond het wel een heerlijk boek. Hoewel de focus op de personages soms verschuift, leest het boek als een trein. Ik was er in een paar dagen doorheen en vond het ergens wel weer jammer dat het al afgelopen was.

Een van de redenen waarom ik het jammer vond dat het al afgelopen was was omdat het einde enigszins hakkelig is naar mijn idee. Er komt ineens een tijdsprong, terwijl ik wel graag had willen weten wat er in de tussentijd gebeurde. Ook had ik meer willen weten over hoe het uiteindelijk met Angela en haar familie verder gaat. Het einde had naar mijn idee dus beter gekund, maar al met al vond ik het best een fijn boek wat toch 4 sterren/eikeltjes waard is!

Giveaway Heleen Vreeswijk boek:
Het blind date boek van vandaag gaat over:
– Vriendengroep
– Drugsgebruik
– Chantage
a Rafflecopter giveaway

Liefs,

Monica

5 Comments on “Review: Promille + giveaway”

  1. Ik heb jullie facebookpagina bezocht (zoals altijd) en ook nog eens voor de zekerheid op youtube. Ik hoop dat ik win!

  2. Ik heb tot nu toe één boek van Vreeswijk gelezen – Eerwraak was dat – en die vond ik goed, maar ik hou niet zo van de manier waarop alles een soort worstcasescenario is. Sterk geschreven, dat wel, maar gewoon een beetje too much.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *