Review: Harry Potter and the Philosopher’s stone Illustrated

Harry Potter and the Philosopher's stone cover Auteur: J. K. Rowling
Illustrater: J. Kay
Pagina’s: 248
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Bloomsbury, oktober 2015
Rating:

5 Eikels

Prepare to be spellbound by Jim Kay’s dazzling depiction of the wizarding world and much loved characters in this full-colour illustrated hardback edition of the nation’s favourite children’s book – Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Brimming with rich detail and humour that perfectly complements J.K. Rowling’s timeless classic, Jim Kay’s glorious illustrations will captivate fans and new readers alike. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Harry Potter is toch wel dé serie van onze generatie. Ik ben opgegroeid met Harry en door deze boeken ben ik gaan lezen. Rowling heeft iets gecreëerd waar we allemaal nog lang niet klaar mee zijn. Het is nu toch al zo’n 9 jaar geleden dat het laatste boek uitkwam en 5 jaar sinds de laatste film. Toch verslinden we ieder woord als er een nieuwtje uitkomt op Rowling’s twitter of op Pottermore.

Image and video hosting by TinyPic

Er staan al drie verschillende versies in mijn kast, namelijk: Nederlands, Engels en Turks. Toen ik hoorde dat deze versie eraan kwam was ik super happy. In mijn hoofd was hij zo mooi! Ik zat er dan ook al een tijdje naar te kijken, maar iedere keer dacht ik: ‘ik heb het boek al’ en ‘hij is wel een beetje duur’. Maar zodra ik geld kreeg van mijn vorige werk om een boek te kopen, opende ik de Bol.com app en kocht ik dit boek.

Hij was net zo mooi als ik dacht dat hij zou zijn! Een super mooie zware hardcover, hele mooie illustraties en de oude vertrouwde tekst van het eerste boek. Ik ben dan ook zeker blij dat ik hem heb gekocht.

Image and video hosting by TinyPic

Jim Kay heeft de tekeningen zo gemaakt dat het precies toont hoe ik de wereld van Harry Potter in mijn hoofd zag. Van Hagrid, tot Hogwarts, tot Harry zelf: alles klopt. Wat ook tof is, is dat er soms wat extra informatie in zit, zoals een pagina met verschillende soorten trollen. Kay heeft de magie teruggebracht. Het voelde alsof ik het verhaal weer voor het eerst las. De plaatjes hebben verschillende groottes. Sommige zijn een hele pagina groot, maar er zitten ook hele kleintjes tussen de tekst. Er zitten ongeveer 100 plaatjes in het boek en door het hoge kwaliteit papier is het een cadeautje om iedere pagina om te slaan en te ontdekken wat er op de volgende pagina staat.

Image and video hosting by TinyPic

Wat ook tof is is dat ik nu eindelijk de precieze film van het boek heb gekregen. Met ieder boek ben ik teleurgesteld met de filmversie. Een ijsberg is een geweldige analogie voor boeken en films. Maar als je dit boek leest met de plaatjes erbij, is het een echte treat en heb je het gevoel alsof je de film kijkt.

Er is niks dat ik zou willen veranderen aan het boek zelf, misschien aan de prijs, maar dat is een ander verhaal. En eigenlijk is de prijs best fair voor wat je krijgt. Fun fact: hij is in Nederland goedkoper dan in Engeland, daar is hij gemiddeld 30 euro en nu is hij 22,50 bij Bol.com.

Deze versie is top om voor te lezen aan pre-teens, maar natuurlijk ook gewoon voor ons! Het is een must-have voor iedere Harry Potter fan en hij staat ook gewoon gorgeous in je boekenkast.

Wat vind jij van deze versie?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post