Hallo, tot ziens coverAuteur: Jennifer E. Smith
Pagina’s: 236
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: Uitgeverij De Fontein, juni 2016
ISBN: 9789026141195
Rating:
4 Eikels

Clare maakt áltijd lijstjes. En vanavond komt het erop aan: de laatste avond met Aidan voordat ze op kamers gaan, ver weg van elkaar. De grote vraag is: kunnen ze er maar beter een punt achter zetten, of kiezen ze voor een lange-afstandsrelatie? Om dat uit te vogelen heeft Clare een lijstje gemaakt die hen langs alle bijzondere plekken moet brengen van hun tijd samen. Wordt het een tot ziens voor altijd of alleen voor nu? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Hallo, tot ziens en alles daartussen is een boek waar ik al een tijdje naar uitkeek. Eerder las ik van Jennifer E. Smith Duizend kilometer tussen jou en mij, een boek dat mij heel erg goed beviel. Dus toen ik hoorde dat er een nieuw boek van de schrijfster verscheen, stond ik te popelen om hem te lezen. Uiteindelijk heb ik dit boek meegenomen op vakantie, waardoor ik er lekker aan het zwembad van heb genoten.

Dit boek volgt de laatste avond van Clare en Aiden voordat ze naar verschillende universiteiten gaan, kilometers ver van elkaar vandaan. Voor deze laatste avond heeft de perfectionistische Clare een lijstje gemaakt met plekken waar ze met Aiden naartoe wil: waar ze voor het eerst met elkaar hebben gepraat, waar voor het eerst ‘ik hou van je’ werd gezegd, waar ze voor het eerst met elkaar hebben gezoend en nog meer plekken. Desondanks je in feite maar één avond hebt om Clare en Aiden te leren kennen, krijg je een goed beeld van hun relatie.

Hallo, tot ziens en alles daartussen is maar een dun boekje, hij telt 236 pagina’s. Het is dus een boek dat ik binnen een paar uur uit had gelezen. In het boek wordt gebruik gemaakt van korte zinnen, waardoor je snel door de bladzijde heen bent. De hoofdstukken vond ik daarentegen wel wat aan de lange kant, maar daar ben ik juist blij mee! Als dit boek ook nog eens korte hoofdstukken zou bevatten, zou dat betekenen dat ik het boek nog eerder uit had. Voor mijn gevoel lezen boeken met korte hoofdstukken namelijk sneller dan boeken met wat langere hoofdstukken. Maar bij Hallo, tot ziens en alles daartussen is dat helemaal niet erg, want zo kon ik voor mijn gevoel langer van Clare en Aiden genieten.

Het hele boek draait maar om een vraag: blijven Clare en Aiden bij elkaar of niet? En tot het allerlaatste moment had ik echt geen idee wat Clare zou gaan doen. Maar ondanks deze hoofdvraag was het boek niet spannend, want op de een of andere reden had ik vrede met elke keuze die Clare en Aiden zouden gaan maken. Ik vond dat het verhaal, door het makkelijke taalgebruik, luchtig was geschreven. Ik vond Hallo, tot ziens en alles daartussen echt zo’n boek waarbij je niet na hoeft te denken. Het enige wat je hoeft te doen is je af te sluiten van de ‘gewone’ wereld, en je verliezen in de wereld van Clare en Aiden.

Hallo, tot ziens en alles daartussen vond ik een heerlijk boek om te lezen. Ondanks dat het simpel en luchtig beschreven is, neemt het verhaal ook een boodschap met zich mee. Ik kan niet zeggen dat het boek me verrast heeft, omdat ik al had verwacht dat Jennifer E. Smith weer een superboek zou neerzetten!

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

Liefs,

Daphne

[bol_product_links block_id=”bol_57c0ad25522da_selected-products” products=”9200000057028032,9200000058109208″ name=”hallo, tot ziens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post