Review: Hallo, tot ziens en alles daartussen

Hallo, tot ziens coverAuteur: Jennifer E. Smith
Pagina’s: 236
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: Uitgeverij De Fontein, juni 2016
ISBN: 9789026141195
Rating:
4 Eikels

Clare maakt áltijd lijstjes. En vanavond komt het erop aan: de laatste avond met Aidan voordat ze op kamers gaan, ver weg van elkaar. De grote vraag is: kunnen ze er maar beter een punt achter zetten, of kiezen ze voor een lange-afstandsrelatie? Om dat uit te vogelen heeft Clare een lijstje gemaakt die hen langs alle bijzondere plekken moet brengen van hun tijd samen. Wordt het een tot ziens voor altijd of alleen voor nu? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Hallo, tot ziens en alles daartussen is een boek waar ik al een tijdje naar uitkeek. Eerder las ik van Jennifer E. Smith Duizend kilometer tussen jou en mij, een boek dat mij heel erg goed beviel. Dus toen ik hoorde dat er een nieuw boek van de schrijfster verscheen, stond ik te popelen om hem te lezen. Uiteindelijk heb ik dit boek meegenomen op vakantie, waardoor ik er lekker aan het zwembad van heb genoten.

Dit boek volgt de laatste avond van Clare en Aiden voordat ze naar verschillende universiteiten gaan, kilometers ver van elkaar vandaan. Voor deze laatste avond heeft de perfectionistische Clare een lijstje gemaakt met plekken waar ze met Aiden naartoe wil: waar ze voor het eerst met elkaar hebben gepraat, waar voor het eerst ‘ik hou van je’ werd gezegd, waar ze voor het eerst met elkaar hebben gezoend en nog meer plekken. Desondanks je in feite maar één avond hebt om Clare en Aiden te leren kennen, krijg je een goed beeld van hun relatie.

Hallo, tot ziens en alles daartussen is maar een dun boekje, hij telt 236 pagina’s. Het is dus een boek dat ik binnen een paar uur uit had gelezen. In het boek wordt gebruik gemaakt van korte zinnen, waardoor je snel door de bladzijde heen bent. De hoofdstukken vond ik daarentegen wel wat aan de lange kant, maar daar ben ik juist blij mee! Als dit boek ook nog eens korte hoofdstukken zou bevatten, zou dat betekenen dat ik het boek nog eerder uit had. Voor mijn gevoel lezen boeken met korte hoofdstukken namelijk sneller dan boeken met wat langere hoofdstukken. Maar bij Hallo, tot ziens en alles daartussen is dat helemaal niet erg, want zo kon ik voor mijn gevoel langer van Clare en Aiden genieten.

Het hele boek draait maar om een vraag: blijven Clare en Aiden bij elkaar of niet? En tot het allerlaatste moment had ik echt geen idee wat Clare zou gaan doen. Maar ondanks deze hoofdvraag was het boek niet spannend, want op de een of andere reden had ik vrede met elke keuze die Clare en Aiden zouden gaan maken. Ik vond dat het verhaal, door het makkelijke taalgebruik, luchtig was geschreven. Ik vond Hallo, tot ziens en alles daartussen echt zo’n boek waarbij je niet na hoeft te denken. Het enige wat je hoeft te doen is je af te sluiten van de ‘gewone’ wereld, en je verliezen in de wereld van Clare en Aiden.

Hallo, tot ziens en alles daartussen vond ik een heerlijk boek om te lezen. Ondanks dat het simpel en luchtig beschreven is, neemt het verhaal ook een boodschap met zich mee. Ik kan niet zeggen dat het boek me verrast heeft, omdat ik al had verwacht dat Jennifer E. Smith weer een superboek zou neerzetten!

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

Liefs,

Daphne

[bol_product_links block_id=”bol_57c0ad25522da_selected-products” products=”9200000057028032,9200000058109208″ name=”hallo, tot ziens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *