Review: Grijze magie (Kate Prospero #1)

Grijze magieAuteur: Jaye Wells
Pagina’s: 400
Genre: Urban Fantasy
Publicatie: De Fontein, november 2015
Rating:
4 Eikels

In een maatschappij waarin magie even verslavend is als drugs, probeert de 28-jarige Kate Prospero de brouwers en verspreiders van illegale ‘grijze’ magie achter de tralies te krijgen. Maar de gewelddadige kartels zijn strak georganiseerd, en waar één dealer wordt opgesloten nemen twee anderen zijn plaats in. Zelf kent Kate de wereld van grijze magie maar al te goed: ze groeide op als het nichtje van een van de kartelbazen.

Een nieuwe variant van grijze magie die tot moorden aanzet, betekent voor Kate de carrièrestap waar ze lang op heeft gewacht. Maar als haar ex-vriend een van de verdachten blijkt te zijn en zijzelf een doelwit wordt, ontdekt Kate dat ze minder definitief met haar verleden heeft afgerekend dan ze dacht. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Ik heb een periode gehad waarin ik alle afleveringen van CSI en NCIS die op tv kwamen verslond. Inmiddels heb ik bijna alles wat op tv uitgezonden wordt al bekeken, maar nog steeds vind ik die politieseries erg leuk. De spanning, de actie, het mysterie. Grijze magie past wat dat betreft prima in dat straatje: het klonk als een spannende politieserie met een bovennatuurlijk tintje. Toch was ik tegelijkertijd een beetje twijfelachtig. Vind ik politieseries wel net zo leuk om te lezen als dat ik het vind om te zien?

Het antwoord hierop is ja! Ik moest even inkomen, maar naar de eerste paar hoofdstukken begon ik het verhaal steeds leuker te vinden. Grijze magie volgt Kate Prospero, een ambitieuze politieagente. Ze zorgt voor haar broertje en heeft een vrij dubieus verleden. Ooit hoorde ze namelijk bij de drugskartels die ze nu helpt op te pakken. Ze is niet bang om haar mannetje te staan, is enorm strijdlustig en kan dan ook behoorlijk adrem uit de hoek komen. Tegenover haar broertje is ze erg beschermend, als gevolg van de dingen die zij zelf heeft meegemaakt in haar jeugd. Ik vond de extra laag die Kate’s verleden met zich meebracht ontzettend interessant. Alles wat ze denkt en doet kreeg hierdoor gevoelsmatig net wat meer betekenis.

Jaye Wells schrijft heel prettig. Wat ik vooral heel leuk vond is dat dit boek echt een politiesfeertje had. Of in elk geval hoe ik me een politiesfeertje voorstel. Concurrentie, harde, soms sarcastische woorden en tegelijkertijd een bijzondere kameraadschap. Ik zat er helemaal in. Wells heeft meerdere interessante personages neergezet, zowel bij de politie als bij de kartels, die Kate uitdaagden en er ook voor zorgden dat ik door wilde blijven lezen.

De verhaallijn zelf is goed opgebouwd. Kate begint als ‘simpele’ politie-agent, maar weet zich te verbinden aan een team dat onderzoek doet naar een nieuw, extreem gevaarlijk drankje. Hierdoor moet Kate zich bewijzen en maakt ze bovendien op persoonlijk vlak een enorme groei door. Het mysterie rondom het drankje maakte me erg nieuwsgierig en zorgde bovendien voor enorm spannende gebeurtenissen. Vooral ook omdat deze zaak enorm dicht bij Kate zelf komt: bijna op het persoonlijke af. Tot aan de uiteindelijke ontknoping wist ik niet precies hoe alles nou in elkaar zat en de uiteindelijke ontknoping was dan ook echt een eye-opener. Het einde is semi-open en zorgt ervoor dat ik erg benieuwd ben in wat voor avonturen Kate zich in het vervolg, Blauwe maan, gaat storten.

Kortom, Grijze magie is een hele fijne Urban Fantasy over een ambitieuze jonge vrouw die bij de politie zit. Het is een spannend boek met meerdere lagen die me bovendien erg nieuwsgierig maakt naar het volgende deel. Ik ben aangenaam verrast door Jaye Wells!

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_57010c9f726a1_selected-products” products=”9200000046099884,9200000046508408″ name=”Grijze magie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post