Gone Girl cover Auteur: Gillian Flynn
Pagina’s: 456
Genre: Fictie, Mysterie, Thriller
Publicatie: Meulenhoff Boekerij B.V.
Rating:
4 Eikels

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst de vraag: heeft Nick zijn vrouw vermoord? (beschrijving Goodreads.com)

goodreads button

Alle keren dat ik een boekenwinkel in liep en Gone Girl tegenkwam heb ik hem vastgepakt, de synopsis duizend keer gelezen en hem weer terug in de kast gezet. Zelfs toen hij naar me zat te loeren bij het Boekenfestijn heb ik hem niet in mijn mandje gelegd. Ik heb nog nooit zo erg getwijfeld over een boek als bij Gone Girl. ‘Waarom?’, hoor ik je vragen. Omdat dit genre mij zo vaak teleurgesteld heeft en ik niet nog een thriller uit frustratie op de grond wil smijten. ‘Waarom heb je dit boek dan toch gelezen?’, is waarschijnlijk je volgende vraag. De hype rondom het boek en de enthousiasme van mijn nicht hebben mij overgehaald.

Ik was vanaf hoofdstuk 1 meteen gefascineerd. De schrijfstijl van Gillian Flynn is heel direct. Ze weet de spanning meteen op te bouwen en laat je vanaf de eerste rang meekijken in het brein van ‘de saaie schoft’ aka Nick Dunne en de ‘manipulatieve mastermind’ aka Amy Dunne. Over beide personen kan ik met zekerheid zeggen dat ze mentaal niet 100% zijn.
Zowel Nick als Amy lijken op het eerste gezicht vriendelijke mensen maar naarmate het verhaal vordert kom je achter de geheimen die ze beide met zich mee dragen. Dit zorgt voor vele onverwachte wendingen die het boek zo ongelofelijk goed maken. Wendingen waar ik helaas niks over kan zeggen, anders zou deze review één grote spoiler worden. Om een tipje van de sluier op te lichten: hun relatie bleek te zijn opgebouwd uit fantasieën en ideeën, niet uit werkelijke gevoelens. Ze manipuleren elkaar, maken elkaar kapot en toch zijn ze niet in staat om elkaar los te laten.
Het einde was in vergelijking met het begin een kleine tegenvaller. Zéker niet slecht, maar ik had er stiekem iets meer van verwacht door de spannende opbouw.

Gone Girl was voor mij een intens boek, soms zelfs een beetje té. Je probeert je in te leven in de karakters maar ze zijn zo ziekelijk dat je je er geen voorstelling van kan maken. Toch bewonderde ik Amy Dunne een beetje voor alle moeite die ze in haar daden heeft gestopt, hoe ze alles tot in detail heeft uitgedacht. Ze is een frisse wervelwind in de wereld van fictieve bad-girls.

Ik ben zo blij dat ik dit boek een kans heb gegeven. Hij heeft mijn vertrouwen in dit genre teruggegeven en ik kan niet wachten om meer thriller pareltjes te ontdekken. Gone Girl is zoals een thriller/mysterie hoort te zijn, onvoorspelbaar en perfect opgebouwd.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_5587b86bc50ac_selected-products” products=”9200000030135108,9200000030208787″ name=”Gone Girl” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post