Girl Online 3: Going SoloAuteur: Zoe Sugg
Pagina’s: 288
Genre: Young Adult
Publicatie: Van Goor (Best of YA), november 2016
ISBN: 9789000347568
Rating:

Aan het begin van het schooljaar is Penny er helemaal klaar voor: ze kan de wereld aan – alleen.
Noah is van de aardbodem verdwenen na het afbreken van zijn wereldtournee en niemand weet waar hij uithangt, zelfs Penny niet.

Wanneer Megan haar uitnodigt op de toneelschool, is dat voor Penny de ideale kans om nieuwe vrienden te maken. Ook mensen helpen lijkt de perfecte manier om voorgoed te genezen van haar liefdesverdriet. Elliot heeft haar meer nodig dan ooit en ze ontmoet Posey, die worstelt met podiumangst en best wat steun kan gebruiken. Maar is de charmante Schotse Callum wel de juiste afleiding? En kan Penny echt verder met haar leven als Noahs schaduw haar overal lijkt te achtervolgen? (Beschrijving Bol.com).

goodreads button

Het is ongeveer een jaar geleden dat ik het voorgaande deel van deze serie, Girl Online: On Tour, heb gelezen. Ik moet zeggen dat ik de eerste twee delen van deze serie wel leuk vond, maar niet spectaculair. Dit weerhield mij er echter niet van om vol smacht te wachten op het derde deel, Girl Online: Going Solo. Ik was erg benieuwd hoe het verder zou gaan met onze Penny.

In dit deel probeert Penny over Noah heen te komen, alleen komt ze er al snel achter dat dit niet zo goed lukt. Wanneer hij een briefje achterlaat met de boodschap dat hij stopt met de tour en even een break neemt, hoort Penny hierna een maand lang helemaal niks meer van hem. Ehm… oke? Ik vond dat heel erg vreemd. Ik bedoel, je kunt op z’n minst toch even wat van je laten horen? Penny besluit dan verder te gaan met haar leven, zonder Noah. Die beslissing kon ik goed begrijpen, vooral wanneer ze gaat daten met Callum. Op dat moment dacht ik: yes, Penny, je gaat de goede kant op!

Maar na dat moment volgen een reeks naïeve en misplaatste beslissingen. En dat was het moment waarop ik me echt begon te ergeren aan Penny. Ze goede mensen schatte ze fout in, en de foute mensen schatte ze goed in. Ik vroeg me continu af of ze een bord voor haar hoofd had hangen… Penny kon ik in dit deel van de serie dus echt niet uitstaan. Ik merkte aan mezelf dat ik steeds meer aan haar begon te ergeren, wat ik persoonlijk erg jammer vond. Vooral omdat ik haar in de voorgaande delen van de serie wel prima vond. Door het gedrag van Penny vind ik Girl Online: Going Solo beduidend minder dan de vorige twee delen.

De opbouw van het boek vond ik wel erg prettig. Het boek is niet dik en het bestaat uit korte hoofdstukken, die afgewisseld worden met blogposts, e-mails en WhatsApp’jes. De lettergrootte vind ik best groot, waardoor ik snel door het boek heen kon komen. Ik vond dit boek vooral erg fijn om tussendoor te lezen. Het is geen spannend of diepgaand verhaal, het is zelfs erg voorspelbaar. Maar toch, ondanks het feit dat ik me ergerde aan Penny, heeft dit boek me ergens wel te vermaken. Dat komt omdat het boek zo simpel is opgebouwd en de verhaallijnen tevens simpel zijn, waardoor ik niet hard na hoefde te denken tijdens het lezen. Het volgen van het verhaal verliep soepel, wat op mij een ontspannend effect had.

Girl Online: Going Solo eindigt niet met een cliffhanger of iets dergelijks, waardoor ik niet sta te springen op het volgende deel. Toch weet ik zeker dat als het volgende deel verschijnt ik hem wel zou willen lezen, omdat deze boeken ‘lekkere tussendoortjes’ zijn.

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post