Review: Girl Online Going Solo (Girl Online #3)

Girl Online 3: Going SoloAuteur: Zoe Sugg
Pagina’s: 288
Genre: Young Adult
Publicatie: Van Goor (Best of YA), november 2016
ISBN: 9789000347568
Rating:

Aan het begin van het schooljaar is Penny er helemaal klaar voor: ze kan de wereld aan – alleen.
Noah is van de aardbodem verdwenen na het afbreken van zijn wereldtournee en niemand weet waar hij uithangt, zelfs Penny niet.

Wanneer Megan haar uitnodigt op de toneelschool, is dat voor Penny de ideale kans om nieuwe vrienden te maken. Ook mensen helpen lijkt de perfecte manier om voorgoed te genezen van haar liefdesverdriet. Elliot heeft haar meer nodig dan ooit en ze ontmoet Posey, die worstelt met podiumangst en best wat steun kan gebruiken. Maar is de charmante Schotse Callum wel de juiste afleiding? En kan Penny echt verder met haar leven als Noahs schaduw haar overal lijkt te achtervolgen? (Beschrijving Bol.com).

goodreads button

Het is ongeveer een jaar geleden dat ik het voorgaande deel van deze serie, Girl Online: On Tour, heb gelezen. Ik moet zeggen dat ik de eerste twee delen van deze serie wel leuk vond, maar niet spectaculair. Dit weerhield mij er echter niet van om vol smacht te wachten op het derde deel, Girl Online: Going Solo. Ik was erg benieuwd hoe het verder zou gaan met onze Penny.

In dit deel probeert Penny over Noah heen te komen, alleen komt ze er al snel achter dat dit niet zo goed lukt. Wanneer hij een briefje achterlaat met de boodschap dat hij stopt met de tour en even een break neemt, hoort Penny hierna een maand lang helemaal niks meer van hem. Ehm… oke? Ik vond dat heel erg vreemd. Ik bedoel, je kunt op z’n minst toch even wat van je laten horen? Penny besluit dan verder te gaan met haar leven, zonder Noah. Die beslissing kon ik goed begrijpen, vooral wanneer ze gaat daten met Callum. Op dat moment dacht ik: yes, Penny, je gaat de goede kant op!

Maar na dat moment volgen een reeks naïeve en misplaatste beslissingen. En dat was het moment waarop ik me echt begon te ergeren aan Penny. Ze goede mensen schatte ze fout in, en de foute mensen schatte ze goed in. Ik vroeg me continu af of ze een bord voor haar hoofd had hangen… Penny kon ik in dit deel van de serie dus echt niet uitstaan. Ik merkte aan mezelf dat ik steeds meer aan haar begon te ergeren, wat ik persoonlijk erg jammer vond. Vooral omdat ik haar in de voorgaande delen van de serie wel prima vond. Door het gedrag van Penny vind ik Girl Online: Going Solo beduidend minder dan de vorige twee delen.

De opbouw van het boek vond ik wel erg prettig. Het boek is niet dik en het bestaat uit korte hoofdstukken, die afgewisseld worden met blogposts, e-mails en WhatsApp’jes. De lettergrootte vind ik best groot, waardoor ik snel door het boek heen kon komen. Ik vond dit boek vooral erg fijn om tussendoor te lezen. Het is geen spannend of diepgaand verhaal, het is zelfs erg voorspelbaar. Maar toch, ondanks het feit dat ik me ergerde aan Penny, heeft dit boek me ergens wel te vermaken. Dat komt omdat het boek zo simpel is opgebouwd en de verhaallijnen tevens simpel zijn, waardoor ik niet hard na hoefde te denken tijdens het lezen. Het volgen van het verhaal verliep soepel, wat op mij een ontspannend effect had.

Girl Online: Going Solo eindigt niet met een cliffhanger of iets dergelijks, waardoor ik niet sta te springen op het volgende deel. Toch weet ik zeker dat als het volgende deel verschijnt ik hem wel zou willen lezen, omdat deze boeken ‘lekkere tussendoortjes’ zijn.

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *