Review: Gewoon Magisch

Gewoon Magisch coverAuteur: Conny Regard
Pagina’s: 303
Genre: New Adult
Publicatie: Zomer & Keuning, 2013
Rating:
3 Eikels

In de nacht van haar drieëntwintigste verjaardag ziet Vlinder in haar droom een man. Meteen weet ze: dit is de liefde van mijn leven. Maar het is moeilijk zoeken naar iemand die je niet kent. Vlinder laat zich daar niet door weerhouden en blijft vertrouwen. En inderdaad komt ze Quinn uiteindelijk op het spoor. Er is alleen één probleem: hij is bezet! Het zal Vlinder alles wat ze in zich heeft koste om hem te overtuigen dat ze echt voor elkaar bestemd zijn… misschien zelfs een beetje magie. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Een tijdje geleden kwam ik dit boek tegen bij andere blogs en op Instagram. De cover wekte mijn nieuwsgierigheid en ook de achterflap sprak me wel aan. Toen ik het boek vervolgens tegen kwam bij de bieb, besloot ik het mee te nemen.

Gewoon Magisch is zo’n boek waar je in begint en wat je vervolgens compleet het verhaal in trekt. Ik had het boek dan ook in no-time uit. Regards schrijfstijl is prettig en het boek leest erg vlot. Door haar beschrijvingen kon ik bijvoorbeeld Vlinders sprookjesachtige winkeltje Just Magic zo voor me zien.

Ook het verhaal zelf sprak me aan. Ik hou wel van een vleugje magie en ik was benieuwd hoe Quinn zou reageren en of het Vlinder zou lukken om Quinn voor zich te winnen. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Soms irriteerde ik me wel een beetje aan Vlinder en hoe zij zich aan Quinn vastklampte. Hoe dacht ze dan dat een verloofde (!) man zou reageren als hij een onbekende vrouw tegenkomt die zegt dat zij voorbestemd zijn om samen te zijn en hem om die reden half stalkt? Hij kent haar niet eens! Tot op het laatste moment blijft het dan ook onzeker of Vlinder en Quinn nu bij elkaar komen of niet, waardoor de spanning behoorlijk oploopt.

Wel vond ik het een beetje ongeloofwaardig hoeveel Vlinder wel niet kon. Telepathie, gedachten lezen, mensen dingen laten denken en doen met enkel haar gedachten, enzovoort. Bovendien speelt het verhaal zich – volgens mij – gewoon in de hedendaagse wereld af, maar accepteerde de mensen met wie Vlinder in aanraking kwam wel heel snel dat ze dingen kon en vonden ze het heel normaal. Ook waren sommige gebeurtenissen wel erg toevallig en makkelijk. Dit vond ik jammer, want daardoor kwam het boek op bepaalde momenten niet echt realistisch over.

Kortom, Gewoon Magisch is een leuk verhaal dat tot de laatste bladzijde spannend blijft en blijft boeien. Wel is het jammer dat de gebeurtenissen hier en daar niet echt geloofwaardig overkomen. Maar als je je daar overheen kunt zetten, is het het zeker waard om dit boek een keertje op te pakken!

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post