Review: Gewoon Magisch

Gewoon Magisch coverAuteur: Conny Regard
Pagina’s: 303
Genre: New Adult
Publicatie: Zomer & Keuning, 2013
Rating:
3 Eikels

In de nacht van haar drieëntwintigste verjaardag ziet Vlinder in haar droom een man. Meteen weet ze: dit is de liefde van mijn leven. Maar het is moeilijk zoeken naar iemand die je niet kent. Vlinder laat zich daar niet door weerhouden en blijft vertrouwen. En inderdaad komt ze Quinn uiteindelijk op het spoor. Er is alleen één probleem: hij is bezet! Het zal Vlinder alles wat ze in zich heeft koste om hem te overtuigen dat ze echt voor elkaar bestemd zijn… misschien zelfs een beetje magie. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Een tijdje geleden kwam ik dit boek tegen bij andere blogs en op Instagram. De cover wekte mijn nieuwsgierigheid en ook de achterflap sprak me wel aan. Toen ik het boek vervolgens tegen kwam bij de bieb, besloot ik het mee te nemen.

Gewoon Magisch is zo’n boek waar je in begint en wat je vervolgens compleet het verhaal in trekt. Ik had het boek dan ook in no-time uit. Regards schrijfstijl is prettig en het boek leest erg vlot. Door haar beschrijvingen kon ik bijvoorbeeld Vlinders sprookjesachtige winkeltje Just Magic zo voor me zien.

Ook het verhaal zelf sprak me aan. Ik hou wel van een vleugje magie en ik was benieuwd hoe Quinn zou reageren en of het Vlinder zou lukken om Quinn voor zich te winnen. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Soms irriteerde ik me wel een beetje aan Vlinder en hoe zij zich aan Quinn vastklampte. Hoe dacht ze dan dat een verloofde (!) man zou reageren als hij een onbekende vrouw tegenkomt die zegt dat zij voorbestemd zijn om samen te zijn en hem om die reden half stalkt? Hij kent haar niet eens! Tot op het laatste moment blijft het dan ook onzeker of Vlinder en Quinn nu bij elkaar komen of niet, waardoor de spanning behoorlijk oploopt.

Wel vond ik het een beetje ongeloofwaardig hoeveel Vlinder wel niet kon. Telepathie, gedachten lezen, mensen dingen laten denken en doen met enkel haar gedachten, enzovoort. Bovendien speelt het verhaal zich – volgens mij – gewoon in de hedendaagse wereld af, maar accepteerde de mensen met wie Vlinder in aanraking kwam wel heel snel dat ze dingen kon en vonden ze het heel normaal. Ook waren sommige gebeurtenissen wel erg toevallig en makkelijk. Dit vond ik jammer, want daardoor kwam het boek op bepaalde momenten niet echt realistisch over.

Kortom, Gewoon Magisch is een leuk verhaal dat tot de laatste bladzijde spannend blijft en blijft boeien. Wel is het jammer dat de gebeurtenissen hier en daar niet echt geloofwaardig overkomen. Maar als je je daar overheen kunt zetten, is het het zeker waard om dit boek een keertje op te pakken!

Liefs,

One Comment on “Review: Gewoon Magisch”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *