Review: Gevangene (Blackcoat Rebellion #2)

Gevangene coverAuteur: Aimée Carter
Pagina’s: 320
Genre: Young Adult
Publicatie: Harper Collins Young Adult, april 2016
ISBN: 9789402709605
Rating:

Kitty is onder dwang van de machtige Daxton Hart en zijn familie een VII geworden en gaat nu verder door het leven als Lila Hart, het doodgewaande nichtje van de president. Hoe luxueus haar nieuwe omgeving ook is, ze moet voortdurend op haar hoede zijn om te overleven in die slangenkuil.

Dan doet ze een aantal gevaarlijke ontdekkingen, waarna Daxton haar er plotseling van beschuldigt met de Blackcoat-rebellen samen te zweren. Dit betekent dat haar grootste angst uitkomt. Ze wordt naar Elders gestuurd, een gevangenis waar gruwelijke dingen gebeuren en waar nog nooit iemand levend uit is gekomen… (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Gevangene is het tweede deel in de Blackcoat Rebellion-serie, geschreven door Aimée Carter. Het eerste deel van deze serie, Marionet, heeft me enorm weten te verwassen. Ik had namelijk niet gedacht dat ik het boek zo leuk zou vinden. Om die reden kon ik ook niet wachten om Gevangene te lezen. Maar zoals je misschien wel herkent: je krijgt een boek waar je al een tijdje naar uitkijkt binnen, maar je komt er toch niet aan toe om hem te gaan lezen. Dat had ik namelijk ook bij Gevangene. Geen idee wat mij tegenhield, maar het kwam er gewoon niet van. Omdat het derde en laatste deel van de serie binnenkort verschijnt, besloot ik het boek toch te gaan lezen.

Ik moet zeggen dat ik niet helemaal onder de indruk ben van dit tweede deel. Ik ergerde me continu aan Kitty. Het leek wel alsof ze alles heel goed wist en dat ze dacht dat ze het allemaal in haar eentje zou kunnen oplossen. Dacht het niet! Ze verpest verschillende missies, waarna anderen haar zaakje weer moet oplossen en daarbij zelf in de problemen komen. Vreselijk irritant vond ik dat in dit verhaal. Omdat ik me zo aan haar stoorde, kon ik me ook totaal niet in haar inleven. Soms vind ik het leuk als de hoofdpersonages een tikkeltje onvoorspelbaar zijn, maar Kitty vloog werkelijk alle kanten op. Het leek wel alsof ze precies het tegenovergestelde doet wat je verwacht dat ze doet, in een negatieve zin.

Maar genoeg negatieve punten! Want het verhaal van dit boek vind ik namelijk wel erg goed. Het verhaal lijkt op geen moment stil te staan, wat ik zelf erg prettig vindt. Het boek zit ten eerste vol actie, en daarbij worden er een aantal grote onthullingen gedaan. Onthullingen waarbij zelfs ik even moest slikken, en die precies op het goede moment in het verhaal verschenen. Het boek eindigt daarbij niet met één grote cliffhanger, maar het gehele einde lijkt een soort voorbereiding op het derde en laatste deel van deze serie. De schrijfstijl die Aimée Carter in deze serie hanteert, vindt ik ook erg prettig. Ze weet situaties (en deze wereld) erg goed te schetsen, waarbij het niet langdradig of ingewikkeld wordt. Het verhaal is daarnaast een hoog tempo geschreven, zonder dat het afgeraffeld wordt. Mede hierdoor had ik het boek binnen de kortste keren uit.

Ik ben erg te spreken over de Blackcoat Rebellion-serie, alhoewel ik Kitty in dit deel ongelofelijk irritant vond. Maar dat neemt niet weg dat ik niet kan wachten om het derde en laatste deel te lezen, die volgende week verschijnt!

Ben jij al in deze serie begonnen?

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *