Gebroken coverAuteur: Jennefer Mellink
Pagina’s: 215
Genre: Young Adult, Thriller, Misdaad, Contemporary
Publicatie: Clavis, Juni 2014
Rating:
4 Eikels

Anna’s zestiende verjaardag loopt uit op een ramp. Tijdens haar feest wordt ze verkracht. Ze probeert de dader te vinden, maar iedereen in haar omgeving lijkt verdacht. Zodra ze een spoor heeft gevonden, wordt ze overmeesterd en ontvoerd. Maandenlang zit ze opgesloten in een pikdonkere ruimte. Als ze eindelijk weet te ontsnappen, heeft ze nog maar één doel: wraak.(Beschrijving goodreads)

goodreads button

Voordat ik dit boek ontving had ik al meer goeie dingen over Jennefer Mellink gehoord. Ik ben al van jongs af aan fan van Clavis, vroeger was mijn beredenering dan ook: is het van Clavis, dan vind ik het leuk. Deze beredenering geldt nog steeds voor mij. Ik heb nog geen enkel Clavis boek gelezen dat ik niet goed vond, zo dus ook dit boek.

Anna is zestien geworden op de dag dat de zomervakantie begon. Haar ouders gaan weg naar Frankrijk, dus zij heeft het rijk alleen om een verboden feestje te geven. Wat een geweldige party had moeten zijn verandert in een nachtmerrie.

Vanaf het begin vond ik het een sterk verhaal met stukken die laten verstijven van angst. Qua taal is dit boek zeer gemakkelijk om te lezen, maar qua thema totaal niet. Dit boek wordt gecategoriseerd voor 16+ en daar ben ik het wel mee eens. Ik kan alle horror films van de wereld kijken without blinking an eye, maar hier kreeg ik toch echt wel koude rillingen van. Mijn leerlingen hebben Anna’s leeftijd, en 7 jaar geleden was ik ook zo oud. Dit kan iedereen overkomen. Het enige dat ik wat minder vond in dit boek waren de lange omschrijvingen van plaatsen, kleding of gebeurtenissen. Soms merkte ik dat ik hier wat afdwaalde en moest terug lezen.

Anna’s karakter was heel herkenbaar. Een beetje kinderlijk, maar dat ben je vaak op die leeftijd ook nog wel. Super spannend natuurlijk als je ouders op vakantie gaan en jij blijft alleen thuis. Ik vond haar erg sterk blijven tijdens het hele ordeal. Wat ik erg jammer vond was dat ze Sylvie, haar beste vriendin, niet in vertrouwen nam, maar haar mentor wel. De andere karakters leer je niet echt kennen, behalve de dader dan. Je leest zijn gedachtes wanneer hij die opschrijft. Hier kan je uit op maken dat hij een heel raar zelfbeeld heeft. Volgens hem is hij super lief voor zijn meissie. Dit verhaal bevat genoeg socially questionable guys. Het is alsof Anna ze aantrekt. Dit is natuurlijk een opzetje om de lezer te laten raden wie de dader is.

Wie dan de daadwerkelijke dader is vond ik niet heel verrassend, al sta ik erom bekend dat ik dit soort dingen snel doorheb. Wel greep het einde me nog het aller meest, de dingen die Anna moet doorstaan wens je niemand toen. Toen ik het boek uit had dacht ik echt van: ja, en nu?! Het verhaal moest door! Hier kon het niet eindigen! Maar helaas deed het dat toch. Ik heb niet echt een bookhangover, maar het verhaal blijft wel bij mij rond spoken.

Alles aan dit boek breekt mijn hart. Alleen de cover greep al naar mijn hart. Helemaal nu ik het boek heb gelezen voel ik haar wanhoop. En nog steeds liefde voor deze onverwoestbare hardcovers die je gewoon zo in je tas kan doen.

Ik raad dit boek zeker aan voor een jonge YA fan die tegen boeken kan met dit soort onderwerpen en iets spannends wil lezen.

Kunnen jullie tegen zulke boeken?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post