Review: Fire study (Study #3)

Fire Study coverAuteur: Maria V. Snyder
Pagina’s: 441
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: MIRA Books, januari 2009
Rating:
4.5 Eikels

THE APPRENTICESHIP IS OVER NOW THE REAL TEST HAS BEGUN

When word that Yelena is a Soulfinder – able to capture and release souls – spreads like wildfire, people grow uneasy. Already Yelena’s unusual abilities and past have set her apart. As the Council debates Yelena’s fate, she receives a disturbing message: a plot is rising against her homeland, led by a murderous sorcerer she has defeated before.

Honour sets Yelena on a path that will test the limits of her skills, and the hope of reuniting with her beloved spurs her onward. Her journey is fraught with allies and enemies. Yelena will have but one chance to prove herself – and save the land she holds dear. ‘…a compelling new fantasy series. Snyder has a lovely, light touch, but manages to make Yelena’s journey and her back story so engrossing’ Rhiana Pratchett, SFX(beschrijving goodreads)

goodreads button

Spoiler Alert: Als je Poison Study nog niet hebt gelezen, sluit deze pagina dan af en ga het boek lezen. Er zitten namelijk spoilers in deze review.

Het schijnbare (at the time) laatste boek in deze serie. Maria was al bezig met haar Glass serie toen ze dit deel schreef, dus we wisten dat er nog meer in deze wereld aan zat te komen, maar helaas zou er niet veel van onze favorite couple in zitten. Nu weten we beter, want er is al een extra boek en er komen er nog twee.

Toen ik dit boek een paar jaar geleden las was ik echt heel sad. Zoals ik al eerder heb gezegd is Yelena echt een van de eerste strong female characters geweest waar ik over las. Zij heeft deze wereld voor mij geopend. Net zoals met veel laatste boeken in een trilogie had ik gemixte gevoelens. Ja ik wilde verder lezen en weten wat er gebeurde (want er gebeurd veel), maar ik wilde niet dat het verhaal van Yelena zou eindigen.

Dit boek houdt de pace van het afgelopen boek. Er gebeurdt veel en in een hoog tempo en je moet je aandacht er wel bijhouden want anders kan het zijn dat je wat mist. Ze gaat het hele land door van noord naar zuid naar oost naar west en neemt heel veel kleine problemen met zich mee. Soms gebeurt dit op zo’n manier dat het grote probleem een beetje zoek raakt. Ja, Yelena kan gevaarlijk zijn. Ja, haar leven is niet perfect. Maar de Big Bad guy is ook nog hier?! Wat ik wel echt gaaf vind aan dit deel is dat Yelena haar plaats vindt in de wereld. Ze komt officieel uit Sitia, maar is opgegroeid in Ixia, en heeft soms het gevoel dat ze nergens thuis hoort. Toch weet ze een plaats voor zichzelf te maken. I loved the ending! Ik had nooit aan zien komen wie nou eigenlijk de Big Bad guy was. De manier waarop Yelena er mee omging was ook echt perfect. I wouldn’t change a thing.

Het boek van Tess

Alle favoriete karakters zijn terug, Kiki, Yelena, Janco, Ari, Valek, Leif, everyone, and a few (sort of) new people. Yelena was vanaf het begin een sterk karakter en dat is ze geleven, misschien even more so. Haar relatie met Valek is niet veranderd van het vorige boek. Vanaf het einde van het eerste boek tot het einde van dit boek zag hij haar als een gelijke en dat is echt heerlijk om te lezen. Je weet nog steeds niet veel over hem en ik denk ook dat dat de reden was dat Maria meer boeken kon schrijven over deze karakters. In Shadow study leren we meer over deze mysterieuze hunk. Ik was ook blij om in dit deel de jongens weer te zien. Ze blijven twee van mijn favo side karakters. Je leert veel meer over Sitia en hoe ze dealen met een probleem en hoe de master magicians zich een weg banen in de politiek van Sitia.

Ik vind alle 3 de covers echt prachtig en vind het heel jammer dat deze versie niet meer gedrukt word, maar de nieuwe zijn ook mooi. Ik weet dat veel mensen een gezicht op dat cover verschrikkelijk vinden en meestal ben ik het er mee-eens, maar bij de Study serie zijn ze prachtig gecast.

Het is precies 10 jaar geleden dat Poison Study uitkwam en Maria heeft acties voor deze hele maand geregeld. Je kan alles vinden op de event page. Er is een read-along, scavenger hunt, giveways. Be sure to check it out.

Wat vonden jullie van deze geweldige serie?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_561faff14646c_selected-products” products=”9200000000916365,9200000011062289,9200000005804880″ name=”Study of fire” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Review: Fire study (Study #3)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *