Review: Fire Falling (Air Awakens #2)

9200000050454882Auteur: Elise Kova
Pagina’s: 378
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Silver Wing Press, november 2015
Rating:
5 Eikels

Soldier… Sorcerer… Savior… Who is Vhalla Yarl?

Vhalla Yarl marches to war as property of the Solaris Empire. The Emperor counts on her to bring victory, the Senate counts on her death, and the only thing Vhalla can count on is the fight of her life. As she grapples with the ghosts of her past, new challenges in the present threaten to shatter the remnants of her fragile sanity. Will she maintain her humanity? Or will she truly become the Empire’s monster? (Beschrijving Goodreads.com)

goodreads button

Onderaan deze review kan je lezen over de cover, maar er zitten wel spoilers in. Wil je dat niet, sla dat stukje dan gewoon over. De rest van het review is spoiler vrij.

Ken je die boeken waar je ineens ziet dat je tranen plasjes maken op je schoot? Dit is zo’n boek.

Je zou denken dat dit deel voelt als een doodnormaal tussen boek, maar niets is minder waar. Het hele boek gaat over de weg naar de oorlog en meestal vind ik dat super saai, maar op de een of andere manier lukt het Elise om mijn aandacht er prima bij te houden. Ik heb het dan ook in één ruk uitgelezen.

Vhalla weet niets van oorlog en daar naartoe reizen. De prins neemt het op zich om Vhalla de weg te wijzen en haar te trainen. Dit doen zij iedere dag samen met Vhalla’s vrienden. Maar als dan ook een oude vriendin van Aldrik meehelpt begint de spanning op te voeren. In het begin vond ik haar interessant maar ook vervelend, dit blijft het hele boek door zo. Je wilt wel echt weten wie ze nou daadwerkelijk is en wat ze betekent voor Aldrik. De Emperor is een karakter die je love to hate. Dat maakt hij ook weer waar in dit deel. Hij zorgt ervoor dat Vhalla haar plaats kent.

Maar Vhalla blijft mij verbazen. Wat ik zo tof vind aan haar karakter is dat ze zo echt is. Ze snapt meer van de wereld en is volwassener, maar blijft toch heel naïef op bepaalde punten. Ook heeft ze nog steeds de behoefde aan een knuffel als iets wel goed is gegaan. Ze snapt heel goed dat je hard kan zijn en human tegelijkertijd.

In Air Awakens had ik een probleem met de world building. Omdat er geen map in zat kon ik het me moeilijk inbeelden, maar dat is gefixd in Fire Falling. En wat is hij mooi! Je begint nu ook echt te zien wat de prijs is voor Vhalla en de hele Empire.

Wat ik ook tof vind aan dit deel is dat er een perfecte balans is tussen de actie en character development. Er zit zeker genoeg actie in Fire Falling ondanks dat ze nog lang niet bij hun plaats van bestemming zijn aangekomen. Je leert nu echt iedereen kennen die met Vhalla te maken krijgen. Elise laat goed zien hoeveel mensen er eigenlijk in de march meelopen. Natuurlijk was er genoeg actie doordat ze trainde en het gevecht aan het einde van het boek, maar je leerde ook echt alle karakters kennen die ik in het vorige boek nog een beetje flat vond.

Ook was ik weer super blij met de cover. Elise verstopt altijd clues in de cover, zo ook hier. Dit is wat ze erover zegt. Here is the first cover we see our dark prince on. Fire Falling is named after three incidents in the book… When Aldrik falls to his knees before Vhalla in the Crossroads, the Rites of the FALLen in the Crossroads for another, and the end of the book. Since two of the three aspects of the title of the book related to Aldrik it was only natural that he had to be on the cover. In Fire Falling, Aldrik is beginning to function as a guiding force for Vhalla and, on the cover, he’s looking over his shoulder at her. He can’t openly admit to their association. Vhalla’s eyes are glowing orange and she’s alight, immersed in flame. This was done to symbolize their Bond and Joining. That not only can his flames not harm her, but that he is connected on a mental and magical level. She is also wearing the armor Aldrik crafted for her.

Kortom, het is een geweldige deel 2 van een amazing serie! Ik raad het zeker aan!

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

2 Comments on “Review: Fire Falling (Air Awakens #2)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *