Review: Fangirl

Fangirl coverAuteur: Rainbow Rowell
Pagina’s: 336
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: van Goor, juni 2014
Rating:
4 Eikels

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.
(beschrijving Bol.com)

goodreads button

In mijn vorige review van Eleanor & Park heb je kunnen lezen dat, nadat ik dat boek had gelezen, alle boeken van Rainbow Rowell een plekje op mijn to-read lijstje hebben gekregen. De schrijfstijl, de humor, de prachtige quotes en de interessante karakters in Eleanor & Park maakte me benieuwd naar de andere boeken van de schrijfster. Fangirl is het tweede boek dat ik las van haar.

Image and video hosting by TinyPic

Al na de eerste paar pagina’s van Fangirl kon ik me al heel goed vinden in de hoofdpersoon Cath, een meisje dat geobsedeerd is door Simon Snow, een echte fangirl dus. Ook haar tweelingzus Wren was groot fan totdat ze gaan studeren. De twee groeien steeds meer uit elkaar omdat Wren een heel nieuw leven wilt leiden vol feestjes, drank en jongens terwijl Cath avonden lang fanfictie wilt schrijven in haar kamertje. Alleen is dat met haar luidruchtige kamergenoot Reagan, haar onweerstaanbare ex-vriend en de bezorgdheid om haar vader en Cath niet altijd even gemakkelijk!

Uiteraard begon ik me vanaf het begin meteen te hechten aan de personages: Cath, haar vader Art en de fantastische Reagan en Levi. Cath’s tweelingzus Wren daarentegen werkte me soms erg op mijn zenuwen maar dat zorgde wel weer voor balans. De ups and downs in de relatie van de tweeling en ook de relatie tussen hun moeder en vader vond ik heel mooi en interessant om te lezen. Het gaf het verhaal een extra laag die ik erg kon waarderen. Een minpuntje van het boek vond ik de stukjes fanfiction die je in het boek tegenkomt. Op de een of andere manier vond ik ze soms een beetje onduidelijk en had ik soms geen idee waar het precies over ging waardoor het op sommige momenten langdradig en saai werd.

Image and video hosting by TinyPic

Al met al vond ik het een leuk boek, niet fantastisch maar wel uniek in zijn soort. Naast de fanfiction die mij persoonlijk niet erg aantrok is het erg vermakelijk en zullen fangirls en fanboys zich vaak herkennen in Cath!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

One Comment on “Review: Fangirl”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *