Review: Eve en Adam

Eve en Adam Auteur: Michael Grant & Katherine Applegate
Pagina’s: 272
Genre: Young Adult, Science Fiction
Publicatie: Van Goor, september 2013
Rating:
3 Eikels

Creëer de jongen van je dromen. Dat is de speciale opdracht die Eve krijgt in deze roman. Middel: een hightech ontwerpprogramma in het lab van haar moeder. Eve creëert Adam. En hij zal perfect zijn toch? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Die cover! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik dit boek zag liggen. Toen ik las dat het geschreven was door Michael Grant was mijn interesse helemaal gewekt. Niet dat ik ooit een boek van Grant heb gelezen, maar mensen zijn lyrisch over zijn schrijfkunsten (je kent hem wellicht van onder andere de Gone en de BZRK serie!) Nu was het hoog tijd om het zelf te ondervinden!

Na een zwaar ongeluk, waarbij Eve een been verliest en een paar botten verbrijzeld, komt ze terecht in wel een heel apart ziekenhuis: het lab van haar moeder. Ze geneest ontzettend goed, zo goed dat het zelfs bijna verdacht is. Vervelen hoeft ze zich niet, ze krijgt van haar moeder namelijk een opdracht. Bouw een Adam; bouw de perfecte jongen. Ze wordt vergezeld door Solo, de zoon van een overleden zakenpartner van Eve’s moeder. Hij verteld haar schokkende informatie over het bedrijf van haar moeder, waarna ze een moeilijke beslissing moet nemen.

Het verhaal begint onmiddellijk, het is dus niet heel moeilijk om in te komen. Wennen aan de schrijfstijl is ook niet nodig, het leest ontzettend vlot weg, wat voor een science-fiction boek heel fijn is. Er wordt niet te veel stilgestaan of te gedetailleerd gesproken over ingewikkelde high-tech. Helaas weet het boek het snelle tempo van het begin niet vol te houden en verloor het op een gegeven moment mijn aandacht. Er werd naar mijn mening te veel stilgestaan bij het maken van Adam in plaats van dat Adam ook echt een rol gaat spelen. Ik had graag willen lezen hoe hij als ‘perfecte’ jongen zich staande moet houden in een wereld waar alles draait om uiterlijk. Een wereld waar iedereen obsessief bezig is met er ‘perfect’ uitzien.

Ik had een beetje het gevoel dat ik op het verkeerde been werd gezet. Ik had totaal iets anders verwacht aan de hand van de beschrijving (al mag je eigenlijk niet echt verwachtingen hebben van een boek, maar toch), maar dit verhaal sprak me niet erg aan. De hoofdpersonen pakte me niet en ik bouwde totaal geen band met hen op. Het einde vond ik dan ook niet heel erg interessant of spannend. Eerder een beetje vaag. Je zou kunnen zeggen dat het snelle tempo op het eind weer terugkomt, maar dan iets te veel. Het lijkt namelijk alsof het een beetje is afgeraffeld. Alsof Grant en Applegate er gewoonweg niet zoveel zin meer in hadden.

Ik vind het zo zonde dat dit boek is zoals het is. Het idee achter het boek is namelijk super tof en uniek, maar de uitwerking daarentegen een stuk minder.

Heb jij Eve en Adam al gelezen? Wat vond jij ervan?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_56bf306226001_selected-products” products=”9200000018262820,9200000015354802″ name=”Eve en Adam” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 Comments on “Review: Eve en Adam”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *