Review: Endgame: De Opdracht (Endgame #1)

Endgame coverAuteur: James Frey
Pagina’s: 426
Genre: Young Adult
Publicatie: Van Goor, oktober 2014
Rating:
5 Eikels

Aarde. Nu.Vandaag. Morgen.
Endgame is echt.
Endgame is begonnen.
De toekomst ligt open.
Het komt zoals het komt.

12 Spelers. Jong van lichaam, maar oud van oorsprong.
De hele mensheid stamt af van hun bloedlijnen.
Ze zijn geschapen en verkozen duizenden jaren geleden.
Sindsdien bereiden ze zich voor, dag in dag uit.
Ze zijn niet bovennatuurlijk.
Niemand kan vliegen, lood in goud veranderen, of zichzelf genezen.
Als de dood komt, dan komt-ie. Voor hen, voor ons allemaal.
Ze zijn de erfgenamen van de aarde, en zij zullen het Grote Raadsel van de Redding moeten oplossen.
Een van hen moet dat doen, of we zijn allemaal verloren.

Lees het boek.
Ontdek de aanwijzingen. Los het raadsel op.
Slechts één kan winnen.
Endgame is echt.
Endgame is begonnen (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Endgame draait om 12 spelers die ouder moeten zijn dan 13 jaar en jonger dan 20 jaar. De twaalf spelers stammen ieder af van één van de twaalf originele bloedlijnen. De families waaruit deze Spelers afkomstig zijn, trainen al eeuwenlang voor het moment dat Endgame begint, het moment waarop de goden besluiten dat de mensheid haar rechten op de aarde heeft verspild.

Het boek begint met de grootse aankondiging van het begin van Endgame. Twaalf meteorieten slaan in met enorme verwoestingen tot gevolg. Enkel de 12 spelers beseffen dat het moment is aangebroken, dat Endgame begonnen is. Tijdens ieder hoofdstuk worden één of meerdere (afhankelijk van of ze bij elkaar in de buurt zijn of niet) spelers gevolgd. Twaalf spelers staan gelijk aan twaalf verschillende POV’s, en dat zijn er behoorlijk veel. In het begin was het daarom soms lastig om ze uit elkaar te houden, vooral omdat de spelers vaak bij de naam van hun bloedlijn genoemd worden, en niet bij hun eigen naam. Doordat Frey niet schuw is met het strooien van details en alle twaalf Spelers een eigen persoonlijkheid hebben, leer je ze echter al snel kennen. Iedere Speler heeft zijn of haar eigen achtergrond, een eigen levensverhaal van de jaren die voorafgingen aan het begin van Endgame. Stuk voor stuk hebben ze immers al jarenlange training achter de rug, en dat ging niet bij iedereen even zachtzinnig. Ik vond het ook heel prettig om te lezen dat de 12 Spelers weliswaar enorm gehard en meedogenloos zijn, maar ook nog gewoon jongeren die onzeker en bang zijn, verliefd worden en verdriet kennen.

Frey gebruikt veel korte zinnen die het verhaal voortduwen en een enorme vaart in het verhaal houden. Soms wordt de snelheid afgewisseld met een rustiger stukje waarin je als lezer even op adem kan komen. Met iedere gelezen bladzijde wil je meer en meer en meer, hoe gruwelijk en meedogenloos de Spelers en gebeurtenissen af en toe ook zijn. Het verhaal sleept je mee en laat je niet meer los. Endgame is echt geniaal opgezet en zit vol met plottwists. Het verhaal is dus absoluut niet voorspelbaar. En dan dat einde! Ik wil meer!

Dit boek zorgt echt voor een totaal andere ervaring dan alle boeken die ik hiervoor gelezen heb. Doordat je als lezer ook mee kunt doen aan het spel wordt het boek nóg spannender en meeslepender dan dat het op zichzelf al is. Het verhaal wordt begeleid met allerlei verschillende puzzels en codes. Ik heb nog steeds geen idee wat ze betekenen, maar toch betrapte ik me er steeds op dat ik toch even bij die pagina’s bleef hangen. Misschien dat ik het toch kan kraken! Tot nu toe heb ik echter nog geen flauw idee, en denk ik ook niet dat het me ooit zal lukken. Ik waarschuw alvast: zodra je begint kun je het boek echt niet meer wegleggen. Endgame is echt een superspannend boek, barst bijna uit z’n voegen van de actie en smaakt zeker naar meer!

Deze recensie is in een andere vorm eerder verschenen op de Facebookpagina van Endgame NL.

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post