Image and video hosting by TinyPicAuteur: Robin Benway
Pagina’s: 320
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: Uitgeverij De Fontein, juli 2015
Rating:
4 Eikels

De zeventienjarige Emmy krijgt de schrik van haar leven wanneer haar buurjongen na tien jaar vermissing plotseling weer voor de deur staat. Olivier en zij waren onafscheidelijk tot hij op zijn zevende ontvoerd werd. Zijn verdwijning zette haar wereld op zijn kop.
Zou Olivier haar na al die jaren nog herkennen? Is er iets over van hun speciale band? Tijdens geheime surfdates leert Emmy Olivier opnieuw kennen. Hij is veranderd – langer, breder, mannelijker – maar nog net zo leuk. Wat is er precies gebeurd op zijn zevende? En welke rol speelt Emmy in dit drama? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

 

Ik zat al een tijdje naar dit boek uit te kijken, omdat de cover en de flaptekst me zo aanspraken. Ik had nog niet gek veel over dit boek gehoord, maar toch was ik er erg nieuwsgierig naar. Dit boek kwam uit net voordat ik op vakantie ging en dit leek een leuk boek om mee te nemen. En geloof me: dat was het ook. Dit boek is niet al te dik en het leest vliegensvlug weg. De hoofdstukken zijn niet al te lang en het verhaal is op een bepaalde manier spannend zodat je niet kunt stoppen met lezen.

Het verhaal begint met een proloog, waarin te lezen is hoe Emmy & Olivier zeven jaar oud zijn. Dit vond ik een erg goed opstapje naar de rest van het verhaal. In de proloog is namelijk te lezen dat Olivier (als zevenjarige) Emmy leuk vond. Dit is op een briefje geschreven en dat briefje heeft Emmy al die jaren bewaard. Ze schrikt zich dan ook te pletter wanneer Olivier opeens weer op komt duiken. Hij is, toen hij zeven jaar oud was, ontvoerd door zijn vader. Ik vond vooral zijn thuiskomst erg interessant om over te lezen. Emmy heeft hem voor het laatst gezien wanneer hij zeven jaar oud was en zo herinnert ze hem dus ook. Wanneer blijkt dat Olivier ‘groot’ is geworden, vindt ze dit erg raar. Hij is opeens lang en mannelijk, en zeker niet meer de Olivier die ze zich herinnert. Dan krijgt ze het besef dat ze hem eigenlijk niet kent zoals hij nu is. Ze zijn tien jaar van elkaar gescheiden geweest, zonder maar een woord met elkaar gesproken te hebben. In al die jaren zou er veel veranderd kunnen zijn.

Ik vond het vooral leuk om te lezen hoe die twee opnieuw vrienden werden. In het begin is het nogal ongemakkelijk. Emmy weet dan ook helemaal niet hoe ze zich moet gedragen in het bijzijn van Olivier, terwijl het vroeger haar beste vriendje is geweest. Gelukkig vinden ze op een gegeven moment hun draai met z’n tweeën en loopt het op rolletjes. Olivier neemt Emmy daarbij ook vaak in vertrouwen, wanneer hij wilt praten over de ontvoering en dergelijke. Het was reuze spannend om over de ontvoering op zich te lezen. Je komt erachter wat er precies is gebeurd, ook al moet je hier even voor wachten. Olivier is namelijk geen echte prater, dus beetje bij beetje zal hij het over de ontvoering gaan hebben.

Ik vond Emmy een héérlijk personage om over te lezen. Ze is eerlijk, grappig, spontaan en een beetje eigenwijs. Ze heeft ze heel erg beschermende ouders. Haar ouders kennen het verhaal van Olivier natuurlijk ook en ze zijn als de dood dat hun dochter iets overkomt. Ze surft heel erg graag in haar vrije tijd, iets wat haar ouders absoluut zouden afkeuren omdat ‘het te gevaarlijk zou zijn’. Ze gaat dus zeker haar eigen weg en ze volgt haar eigen dromen. Ik vond haar dus een dapper meisje, en eentje die ook wel haar mondje klaar heeft.

Emmy & Olivier is een absolute aanrader voor iemand die veel houdt van Young Adult Contemporary-boeken. Er is sprake van een opbouwende spanning, een treurig verhaal en twee kalverliefdes die elkaar opnieuw vinden.

Lees jij vaak boeken die nog niet veel besproken zijn, en die toch goed uit blijken te pakken?

Liefs,

 

[bol_product_links block_id=”bol_55e015cfe2051_selected-products” products=”9200000040653292,9200000046406350,9200000040391536″ name=”emmy & olivier” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post