Review: Eerwraak + Giveaway

Promille coverAuteur: Helen Vreeswijk
Pagina’s: 342
Genre: Young Adult, Misdaad
Publicatie: Van Goor, 2008
Rating:
4 Eikels

De zeventienjarige Sam Visser wordt smoorverliefd op het beeldschone Afghaanse meisje Letiva. Letiva is geboren en opgegroeid in Nederland maar volgens de regels van haar cultuur grootgebracht. Ze draagt een hoofddoek en heeft van huis uit geleerd dat ze moet oppassen voor jongens en hen maar beter kan negeren. Toch slaat de vonk over en valt Letiva voor Sams charme. Ze weet echter dat het een taboe is om als meisje met een niet-moslimjongen thuis te komen.
Het wordt een moeizame maar innige relatie die voor de buitenwereld angstvallig verborgen wordt gehouden. Maar het paar neemt steeds meer risico’s. Het geheim komt aan het licht en dan beginnen de problemen pas echt.

goodreads button


Dit boek las ik heel lang geleden, toen ik een jaar of 13 was. Speciaal voor de Helen Vreeswijk-week las ik dit boek opnieuw! Ik moet zeggen dat ik zeker niet vergeten was waar dit boek over ging. Natuurlijk wist ik niet alles meer in detail, maar in grote lijnen wist ik wat ik kon verwachten. En een boek dat ik 7 jaar geleden voor het laatst las en me nog zo is bijgebleven, dat moet wel goed zijn, toch?

En het was zeker weer goed! Ik snap heel erg waarom ik zo van de boeken van Helen hield, waarvan Eerwraak zeker een van mijn favorieten is. Het is boek is spannend en goed te volgen. Als ik het boek nu pas voor het eerst zou lezen, zou ik helemaal niet het idee hebben dat het voor de jongere doelgroep bestemd is.

Het gaat dus over een Afghaans meisje, dat verliefd wordt op een Nederlandse jongen. Alhoewel ik een kleurtje heb, ben ik 100% Nederlands opgevoed. Ik heb wel buitenlandse vriendinnen, maar bij hen gaat het er niet zo streng aan toe als bij Letiva. Het was dus interessant om te lezen hoe de Afghaanse en de Nederlandse cultuur met elkaar kruisen. Ook al kan ik je zeggen dat ik nooit in een situatie kom waarin Letiva zich in bevindt, kon ik wel erg met haar meeleven. De woorden en gevoelens van de hoofdpersonen zijn zo goed beschreven, dat je je makkelijk in hen kan verplaatsen.

Bovendien vond ik de stukken op het politiebureau weer om te smullen! Ik weet nog dat ik om die reden de boeken van Helen altijd zo leuk vond. Ik heb verder geen ambitie om politieagente te worden of bij de recherche te werken, maar toch vond ik het interessant om te lezen hoe het er daar aan toe gaat.

Eerwraak is een origineel boek met een plot die je niet ziet aankomen! Het is een droevig verhaal, maar toch blijf je gedurende het verhaal hopen dat alles goed zal komen…

Giveaway Helen Vreeswijk boek:
Het blind date boek van vandaag gaat over:
– Vriendinnen
– Social Media
– Webcam

a Rafflecopter giveaway

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post