Review: Earth’s End (Air Awakens #3)

9200000050454882
Auteur: Elise Kova
Pagina’s: 350
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Silver Wing Press, februari 2016
Rating:
5 Eikels

A woman awoken in air, a soldier forged by fire, a weapon risen from blood.

Vhalla Yarl has made it to the warfront in the North. Forged by blood and fire, she has steeled her heart for the final battle of the Solaris Empire’s conquest. The choices before Vhalla are no longer servitude or freedom, they are servitude or death. The stakes have never been higher as the Emperor maintains his iron grip on her fate, holding everything Vhalla still has left to lose in the balance. (Beschrijving Goodreads.com)

goodreads button

Onderaan deze review kan je lezen over de cover, maar er zitten wel spoilers in. Wil je dat niet, sla dat stukje dan gewoon over. De rest van het review is spoiler vrij als je Air Awakens hebt gelezen.

Dit deel kocht ik samen met Fire Falling, maar voordat ik verder mocht las ik eerst nog Tales from the front. Ik raad je aan om die eerst te lezen, voordat je aan deel 3 begint. Het is even inhouden, want je wilt (moet) eigenlijk gewoon doorlezen wat erna gebeurt, maar toch is het beter.

Je vindt Vhalla op haar pad naar Baldair en hulp voor Aldrik. Zij is de enige die snel genoeg bij hulp kan komen. Er gebeurt zo veel in dit deel dat met aan het einde duizelde. Het gaf me hoop en rukte binnen een span van 350 pagina’s mijn hart eruit. Het zijn gevaarlijke boeken, maar ze blijven mij grijpen op een manier dat ik verder moet lezen ookal weet ik dat sommige dingen niet goed kunnen gaan. Petje af voor Elise.

Wat ik zo tof vind aan dit Earth’s End is dat het de band tussen de broers exploreerd. In de laatste twee boeken kreeg je hints van de relatie tussen hun, maar hier krijg je meer uitleg, meer bromance en het is episch! Ook Vhalla omtwikkeld zich tot een ware tegenstander. Ze heeft een goed hoofd op haar schouders en is niet bang om die te gebruiken, soms leidt dat tot gevaarlijke situaties voor meer personen dan alleen Vhalla. In de vorige delen hebben we al een beetje kunnen genieten van Jax, maar hier leer je hem echt kennen. Hij is een fan favorite en dat is helemaal terecht. Liefde voor deze joker! Daniel irriteerde me een beetje, maar niet genoeg om minder van dit boek te houden! Hij had er van mij niet zo in gehoeven. Vaak vind ik een triangle vervelend, hier is dat ook een beetje zo. Wel begin ik echt van Elicia te houden! Ze lijkt een enorme bitch, maar ze zal alles doen voor de mensen van wie ze houdt. Al met al zijn de karakters geweldig!

Ook voor dit deel legt Elise uit over de hints op de cover:

Now, the symbolism is beginning to get heavy. Vhalla is alone again on the cover, venturing into the wilderness. She’s almost facing the camera, symbolizing how she is growing into her own and becoming a more realized person. In the sky above her is a fire bird. We literally see this formed in the book, but it also is symbolic of a phoenix, rising from its own ashes. I think this works for Vhalla and Aldrik in their own ways through Earth’s End. The cloak she’s wearing is the one she receives from Tim with slash marks. The watch in her hand was gifted to her. And, in her other hand, we see a special sort of magic… Finally, one other note… Carved into a tree that’s on the back of printed books is a symbol – that is actually the symbol of Shaldan!

Tijdens het lezen van dit boek zul je juichen, lachen, je mond zal open vallen, je hart zal springen en je zult waarschijnlijk een paar tranen laten, I know I did. Heb vooral plezier met dit boek want the worst is yet to come!

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *