Review: Dwaaleiland + winactie!

Dwaaleiland coverAuteur: Melissa de la Cruz
Pagina’s: 255
Genre: Young Adult, Fantasy, Sprookjes
Publicatie: Van Goor, Mei 2015
Rating:
4 Eikels

Jaren geleden zijn de schurken uit het koninkrijk Auradon verbannen naar Dwaaleiland. Een koepel om het eiland heen verhindert het gebruik van magie. Terwijl Malafide, Jafar, Cruella en de boze koningin terugverlangen naar hun hoogtijdagen als gemene magiërs, weten hun kinderen niet beter dan dat ze leven in een donkere, sobere, en vooral slechte wereld. En daar gedragen ze zich ook naar.

Mal terroriseert iedereen die te dicht in haar buurt komt, om maar net zo angstaanjagend te zijn als haar moeder Malafide. Jay steelt alles wat los en vast zit, hopend dat hij eens een grote slag slaat voor zijn vader Jafar. Evie wil even mooi zijn als haar moeder, die elke dag voor de spiegel staat en Carlos zorgt ervoor dat er niets met de bontjassen van Cruella gebeurt. Wanneer Mal Carlos dwingt om een groot feest te geven, gebeurt er iets vreemds. Is het mogelijk dat er weer magie is op Dwaaleiland…? (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Daphne
Ik zat zó naar dit boek uit te kijken. Toen ik hoorde dat dit boek uitkwam, zat ik te popelen om hem te lezen. Ik hou echt heel erg veel van Disney, en nu kunnen we eindelijk een nieuw Disney-verhaal lezen.

Het boek volgt dus de kinderen van Malefide, Jafar, De Boze Koningin en Cruella de Vil. Echter kom je niet alleen maar slechteriken tegen, je leest ook over Ben, het kind van Belle en Koning Beest. Wat ik vooral zo leuk vond aan het boek, is dat ik weer heerlijk kon wegdromen in de wereld van Disney. Het is leuk om al die bekende namen tegen te komen. Je neemt door dit boek eens een kijkje in de andere wereld van Disney, namelijk dat van de schurken. Alles op Dwaaleiland is slecht, en dat zijn de kinderen dus in beginsel ook. Echter weten ze toch een vriendschap te sluiten, en hebben ze elkaar nodig.

Dit boek is een prequel op de film The Descendants. Het verhaal eindigt dus een beetje open, omdat de film hierna volgt. Desondanks heb ik niet het gevoel gekregen dat dit extra promotiemateriaal voor de film is. Nee, ik genoot te veel van het feit dat ik weer een kijkje kon nemen in de Disney-wereld.

Het verhaal op zich kwam best kinderachtig op mij over, maar dit vond ik helemaal niet erg. Ik genoot van het feit dat ik me weer even als een kind voelde. Je moet dus zeker niet verwachten dat je met Dwaaleiland een zwaar boek voor je hebt. Nee, het is een heerlijk luchtig boek om lekker bij weg te dromen. Ik kan ook niet wachten tot de film!

Monica
Ik had dubbele gevoelens over dit boek toen ik er voor het eerst over hoorde. Aan de ene kant was ik heel enthousiast. Ik ben namelijk zelf een enorme Disney fan en ik vind het dan ook heel leuk om meer in die wereld te duiken. Aan de andere kant vond ik de tekst op de achterflap een beetje kinderlijk overkomen. Maar, als de Disney fan die ik ben, was ik er hoe dan ook heel erg nieuwsgierig naar…

In het begin vond ik het ook een beetje kinderlijk. De puberende kinderen van de vier grote slechteriken spelen de hoofdrol: Mal, Jay, Carlos, en Evie. Daarnaast krijg je vanuit Ben, de zoon van Belle en het Beest, ook mee hoe het in Auradon gaat nu de slechteriken daar weg zijn. In het begin kreeg ik ook echt de typische fairytale feel bij de karakters: de slechteriken zijn miserabel en willen alleen maar streken uithalen, terwijl de helden (in dit geval dus Prins Ben) alleen maar goed willen doen. Maar zowel de slechteriken als de helden maken door het boek heen een karakterontwikkeling mee die je misschien wel of niet helemaal verwacht. Dit vond ik een van de dingen die het verhaal heel leuk maakt. Het is een vrij luchtig verhaal, maar dit geeft het dan net een klein beetje diepte.

Dwaaleiland is een boek wat perfect in het Disney wereldje past. Ik vond het heerlijk om weer te huiveren bij de slechteriken en weg te dromen bij de happily ever afters van de helden. Ook vond ik het leuk om erachter te komen wat er dus gebeurt nadat de slechteriken verbannen zijn en de helden hun happily ever afters gekregen hebben.

Zoals Daphne al zei komt het boek dus een beetje kinderachtig over, maar toen ik eenmaal door het begin heen was stoorde ik me daar ook niet meer aan. Het was gewoon weer een fijn Disney sfeertje.

Dwaaleiland Winactie
WINACTIE!!
Wij mogen van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum een exemplaar van Dwaaleiland weggeven. Om kans te maken op het boek, moet je de bijbehorende Facebookpost liken en delen. Let op! Deel hem wel openbaar, zodat wij kunnen zien dat je hem gedeeld hebt.

De actie loopt tot en met aanstaande vrijdag, 11 september. Zaterdag 12 september maken we de winnaar bekend.

Liefs,

Daphne & Monica

Wij willen uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bedanken voor het feit dat ze recensie-exemplaren en een winactie-exemplaar van dit boek voor ons beschikbaar hebben gesteld.

 

[bol_product_links block_id=”bol_55e6b403a31d0_selected-products” products=”9200000040709924,9200000043216053″ name=”Dwaaleiland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 Comments on “Review: Dwaaleiland + winactie!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *