Review: Duizend stukjes van jou (De Vuurvogel #1)

Duizend stukjes van jou Auteur: Claudia Grey
Pagina’s: 336
Genre: Young Adult
Publicatie: HarperCollins, januari 2016
Rating:
4 Eikels

De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…

In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken…(Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Dit boek keek mij al een jaar aan, dus toen wij hem mochten ontvangen van HarperCollins was ik intens gelukkig. Jullie hebben hem gister al even voorbij kunnen zien komen tijdens de Top Ten Thursday en vandaag kun je mijn review lezen.

Ik vind het idee van door dimensies reizen heel tof. Zien hoe verschillende keuzes andere effecten kunnen hebben. Het is een vrij geromantiseerd idee, maar het feit blijft dat als je andere keuzes maakt en andere uitkomsten hebt, het ook zo kan zijn dat je mensen verliest die je in je eigen dimensie nog wel bij je hebt. Dit gegeven wordt werkelijk voor Marguerite wanneer zij de moordenaar van haar vader achterna gaat met de uitvinding van haar ouders. Je ziet haar in futuristisch Londen, imperial Rusland, Amerika en een onderwater wereld.

Mijn favoriete plek in dit boek is toch echt wel Rusland. Nou heb ik altijd wel iets gehad met het verhaal van Anastasia Romanov, net zoals menig ander meisje denk ik. Zoals ze ook in de film zeggen, welk meisje droomt er nou ook niet van een prinses te zijn. Maar dit stuk is ook super goed in elkaar gezet. Je krijgt door het boek heen clues over wat er anders aan Marguerite zou kunnen zijn, maar in dit deel ontwikkeld zich ook je begrip voor haar karakter. Ook is er een scene in dit stuk dat mijn hart brak, maar ook iets dat ik met liefde las. Als je meer wilt weten raad ik je aan het boek te lezen.

Marguerite is een sterk, eigenwijs, slim en zacht karakter. Ze wordt gevormd door de dood van haar vader en haar haat voor de moordenaar. Ze twijfelt dan ook geen seconde voordat ze een andere dimensie in stapt. Haar mede-dimensie-stappers zijn een lieve bad boy en een mysterieuze stille jongen. Deze twee zorgen voor een heerlijke dynamiek tussen de verhalen. Hierdoor wordt het absoluut niet saai. Ook is er een karakter waar veel over verteld wordt, maar niet veel voorkomt. Ik kan niet wachten om te lezen hoe hij wordt uitgewerkt in deel 2.

Wat je wel kan storen in dit verhaal als je jezelf niet helemaal verliest, is dat doordat je je in zoveel werelden achter elkaar bevindt, je niet echt het gevoel hebt dat je er helemaal inzit. Ik zat er in Rusland wel helemaal in, maar de andere delen een stuk minder. Ook waren sommige karakters een beetje een dimensionaal (pun intended). Marguerite was daar een uitzondering op, de jongens in een zekere zin ook, maar van de andere karakters had ik meer gehoopt. Neemt niet weg dat ik het een super verhaal vind.

Ik raad dit boek zeker aan. Het plot was strak, goed over nagedacht en ook al was het zeer complex met alle dimensies, zaten er geen gaten in. Ik kan niet wachten op deel 2!

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

4 Comments on “Review: Duizend stukjes van jou (De Vuurvogel #1)”

  1. Een hele duidelijke recensie! Hoewel ik niet altijd een groot fan ben van sciencefiction, zou ik dit boek alleen al willen lezen vanwege de prachtige voorkant! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *