HVMEW coverAuteur: Katharine McGee
Pagina’s: 431
Genre: Young Adult
Publicatie: Moon, november 2016
ISBN: 9789048827589
Rating:
4 Eikels

In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk… (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Duizend hoog is het boek dat in de Celebrate Books Box ‘Glitter en Glamour’ van de maand november zat. Stiekem had ik al gedacht dat dit boek erin zou zitten, maar dat maakte de box er niet minder leuk op. Vanaf het moment dat dit boek werd aangekondigd, moest en zou ik hem hebben! Er werd namelijk bij vermeld dat dit hét boek was voor degene die (vroeger) erg van boekenseries als Gossip Girl hebben genoten. En dat heb ik!

Dit boek is inderdaad wel te vergelijken met de boekenserie van Gossip Girl. Het is niet zo dat in detail wordt vertelt wat iedereen aan heeft en van welk merk, maar de gelijkenissen zijn vooral te maken op het gebied waarop het verhaal wordt verteld en hoe bepaalde situaties zich vormen. Er wordt namelijk geschreven vanuit verschillende personages: Leda, Eris, Rylin, Watt en Avery. Deze vijf jongeren wonen in een duizend-verdiepingen-tellende toren in het New York van 2118. Beneden in de toren wonen de arme mensen, en helemaal bovenin wonen de rijken. Ik vond het ‘nieuwe’ New York dat Katharine McGee geschetst heeft erg goed omschreven. Het was voor mij in het begin niet helemaal duidelijk wat die toren precies inhield, maar het blijkt dus dat in die toren ALLES zit. School, werk, leven, uitgaansgelegenheden: alles.

De vijf jongeren dragen ieder grote geheimen met zich mee. Natuurlijk zijn die geheimen er om uit te laten komen, zeken in de wereld waarin de jongeren leven. Het is dus allemaal erg Gossip Girl-achtig, omdat je niet weet wie je kan vertrouwen en wie zijn mond voorbij praat. Het fijne is ook dat de vijf jongeren waar vanuit geschreven wordt, ieder ook zijn eigen verhaal heeft. Echter komen sommige verhalen op een gegeven moment samen te vallen, waardoor de verhalen van de jongeren met elkaar verstrengeld raken. Duizend hoog eindigt dan ook met een enorme cliffhanger, waar ieder van de vijf jongeren iets mee te maken heeft. Ook hier is de vraag: wie houdt zijn mond en wie niet?

De schrijfstijl van Katharine McGee vond ik erg prettig. Ze schrijft vlot en duidelijk, en zoals ik al zei wist zij het nieuwe New York erg goed te schetsen. De nieuwste snufjes worden gebruikt om het leven makkelijker te maken. De rijken nemen geen trein meer of gaan niet meer met de auto, nee, ze pakken gewoon de hovercraft! Als de wereld er over iets meer dan 100 jaar er werkelijk zo uit ziet, hebben wij de beste tools om ons leven beter te maken. Denk hierbij aan een computerprogramma die jou vertelt wat je moet doen in het dagelijks leven. Echter is de nieuwe wereld niet helemaal anders als de wereld die wij kennen. Sommige jongeren gebruiken nog steeds drugs, hebben seks en worden hopeloos verliefd.

Door de enorme cliffhanger kan ik niet wachten op het volgende deel. Als ik het goed heb verschijnt die pas in september van het volgende jaar in het Engels. Dus voor het vervolg moeten de Nederlandstalige lezers (inclusief ikzelf) nog even wachten.

Liefs,

[bol_product_links block_id=”bol_58496eb31cccb_selected-products” products=”9200000060212477,9200000066192332″ name=”Duizend hoog” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post