Dromen coverAuteur: Sara Zonneveldt
Pagina’s: 272
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: Van Goor, april 2016
ISBN: 9789000347247
Rating:
3,5 Eikels

Er is één ding dat Lucy het allerliefst wil en dat is de wereld rondreizen. Er is één ding dat Lucy’s ouders het allerliefst willen en dat is dat Lucy hun café overneemt. Er is één ding dat zeker is en dat is dat een anonieme brief Lucy’s hele leven op zijn kop zet. In zijn brief moedigt de schrijver Lucy aan om haar dromen waar te maken. Samen met haar beste vriendin Karen besluit ze hem te gaan zoeken. En dan zijn er ondertussen ook nog leuke jongens, feestjes en lijken haar ouders iets voor haar achter te houden…
(Beschrijving Goodreads)

goodreads button

De vijftienjarige Sara Zonneveldt maakte in april 2016 haar debuut met de Young Adult Dromen, een prestatie waar vele andere aspirant-schrijvers slecht van kunnen dromen (no pun intended). Ik was mede door haar jonge leeftijd erg nieuwsgierig naar het boek. Hoe zou het verhaal zijn?

Dromen is een enorm hoopvol boek. Sara Zonneveldt heeft een bijpassende luchtige schrijfstijl. Haar dialogen zijn modern, met korte zinnen en doorspekt met Engelse woorden. Ik hoorde van anderen dat jongeren tegenwoordig echt zo praten (ik word blijkbaar oud), maar af en toe vond ik het iets té. Ik las in de recensie van Emmy bovendien dat zij vond dat het boek hierdoor vrij tijdsgebonden is en daar ben ik het mee eens. Het boek is hierdoor vrij specifiek op een bepaalde doelgroep gericht.

Dromen is door het taalgebruik heel erg geschikt voor een wat jongere doelgroep. Dromen gaat bovendien over – hoe kan het ook anders – het volgen van je dromen en je daarin niet tegen laten houden door andermans verwachtingen. In Dromen zijn dit vooral de ouders, ook een gegeven dat erg goed bij die doelgroep past. Zelf vond ik het wel wat merkwaardig, dat de ouders van Lucy al zo haar toekomst wilden bepalen terwijl ze nog maar vijftien is. De boodschap dat je je dromen moet volgen vond ik erg mooi. Voor jezelf kiezen is nou eenmaal ontzettend moeilijk, zeker op die leeftijd.

Er gebeuren vrij veel grote en heftige dingen in het boek. Persoonlijk denk ik dat niet al die gebeurtenissen nodig waren geweest om het verhaal te dragen. Soms worden bepaalde verhaallijnen ook even losgelaten – of vergeten? – om aan het einde weer op te duiken. Hier kun je aan merken dat Sara jong is. Het is echter wel heel duidelijk dat het begin er zeker is. Sara Zonneveldt heeft het verhalen vertellen duidelijk in zich en ik ben benieuwd waar ze in de toekomst, als ze zich meer ontwikkeld heeft, mee op de proppen komt!

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_574aecc935b7f_selected-products” products=”9200000051759403,9200000057013452″ name=”dromen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post