Donkerblauwe woordencover
Auteur: Cath Crowley
Pagina’s: 293
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie:  Young & Awesome, april 2017
ISBN: 9789025872670
Rating:

In de tweedehandsboekwinkel van Henry’s vader staat een kast met boeken waarin klanten mogen schrijven. Mensen omcirkelen woorden die ze mooi vinden, onderstrepen zinnen of ze laten boodschappen achter in de kantlijn: gedachten, vragen, wensen. Sommigen laten brieven achter tussen de bladzijden. Brieven aan schrijvers, aan (ex-)vrienden of vriendinnen. In deze kast laat Rachel een liefdesbrief achter voor haar beste vriend Henry, vlak voordat ze gaat verhuizen… (Beschrijving achterflap)

goodreads button


Donkerblauwe woorden is een boek waar ik al een tijdje naar aan het uitkijken was. Het boek kwam ik tegen in het Te Reserveren-lijstje van Bol.com, met boeken die binnenkort gaan verschijnen. Ik kijk zeer regelmatig tussen deze lijst, omdat ik het leuk vind om te weten wat er allemaal voor moois aan zit te komen. Donkerblauwe woorden sprong er voor mij zeker tussen uit, wat voornamelijk komt door de super mooie cover van het boek. Toen ik de beschrijving van dit boek las, was ik helemaal om. Hoe zou een boekenliefhebber niet van een boek over boekenliefhebbers kunnen genieten?

Nadat ik het boek uit las, kwam ik er toch achter dat ik het boek iets minder vond dan dat ik van te voren had gedacht. Het boek start direct heel heftig. Al in het eerste hoofdstuk komt de lezer erachter dat de broer van Rachel is overleden. Hier vecht zij nog elke dag mee, waardoor het voor de lezer duidelijk is dat dit boek geen vrolijk meisje zal volgen. Ik had, om eerlijk te zijn, wel verwacht dat dit een heerlijk, luchtig contemporary verhaal zou zijn. Dit bleek in de praktijk toch niet… Het boek is zwaarder en heftiger dan ik had verwacht. Als ik dit had geweten had ik het totaal niet erg gevonden, omdat ik er dan op ‘voorbereid’ was. Maar het feit dat het boek op sommige momenten vrij heftig was, vond ik toch wel een teleurstelling.

Ik moest me daar dus maar overheen zetten, en dat deed ik ook. Echter merkte ik op een gegeven moment dat ik steeds afgeleid werd. Na het lezen van een hoofdstuk pakte ik ongebruikelijk vaak mijn mobiel, of ik legde het boek weg en ging wat anders doen. Op een gegeven moment realiseerde ik mij hoe doet kwam. Dat kwam namelijk omdat de personages mij totaal niet aanspraken. Henry vond ik maar zielig. Zijn vriendinnetje heeft hem gedumpt en verlaten voor een ander, en hij kan hier maar niet overheen komen. Hierdoor kwam de romantieke spanning tussen Henry en Rachel nep en geforceerd op mij over. Rachel heeft het heel zwaar in haar leven, na het verlies van haar broer. Je kan dus verwachten dat zij ook geen vrolijk en fleurig personage is. Niet dat ik me dat niet voor kan stellen! Maar ik merkte dat ik gewoon een personage in het verhaal nodig had die de boel wat opvrolijkte.

Je kan dus wel zeggen dat Donkerblauwe woorden niet echt mijn lievelingsboek is, door de bovenstaande negatieve punten. Achteraf kan ik echter ook niet zeggen dat ik het boek vreselijk vond. Ik vond het boek oké. Gewoon oké, niets meer en niets minder. Het positieve uit het boek zijn namelijk de verschillende brieven die in de boeken worden gestopt. Verschillende personages communiceren door middel van deze brieven. Dit aspect aan het verhaal vond ik wel leuk en zeer origineel. Daarnaast vond ik het fijn dat het boek vanuit zowel het perspectief van Rachel als van Henry is geschreven. Hierdoor weet je als lezer goed wat er in de levens van ieder afspeelt, maar ook wat er in hun hoofden afspeelt.

Ik vind het jammer dat Donkerblauwe woorden niet bij mij aansloeg. De beschrijving van het verhaal en de prachtige cover schepte bij mij, denk ik, iets te veel verwachtingen.

Ga jij dit boek ook lezen?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post