Review: Dolende Ster (Zodiak #2)

Dolende ster coverAuteur: Romina Russell
Pagina’s: 400
Genre: Young Adult, Fantasy, Science-Fiction
Publicatie: Karakter Uitgevers, maart 2016
ISBN: 9789045210353
Rating:
3,5 Eikels
Rhoma Grace heeft haar vader verloren en is afgezet als hoedster van het huis Kreeft. Maar het nieuws heeft zich verspreid dat een explosieve terroristische groepering die vastbesloten is om het evenwicht in het sterrenstelsel omver te gooien, elk moment welk Huis dan ook kan aanvallen. Als Ochus – de verbannen leider van het 13e Huis uit de Zodiaklegende, en verantwoordelijk voor de dood van Rhoma’s vader en van haar grote liefde Mathias – in een nachtmerrie aan Rho verschijnt met een cryptische boodschap, rest haar geen andere keus dan te vechten. Rho onderneemt een risicovolle reis langs de oude en nieuwe Huizen in het sterrenstel en komt er langzamerhand achter dat er nog veel onontdekt is; in de Zodiak, maar ook in haarzelf.

goodreads button

In Dolende Ster gaat Romina Russell direct verder waar ze na het einde van Het 13e Huis gebleven was. Ik vond dat ze weinig aanwijzingen en terugblikken gaf als handvatten om weer in het verhaal te komen. Hierdoor moest ik zelf even diep graven: wat was er ook alweer aan het einde van Het 13e Huis gebeurd? Al snel zat ik echter weer in het verhaal.

Ik moet eerlijk zeggen: Dolende Ster voelde van tijd tot tijd wel een beetje als een boek om een periode te overbruggen. Er gebeurden wel dingen, maar tegelijkertijd leek het ook alsof er vrij weinig gebeurde. Dat komt denk ik voornamelijk omdat Rho in dit boek zelf weinig actie initieert, maar haar en de planeten vooral veel aangedaan wordt. Ik miste de actie. Nu leken we meer toeschouwers te zijn, die aan de zijlijn staan.

Dit komt vooral door Rho zelf. Rho weet in Dolende Ster namelijk niet zo goed wat ze wil. Ze vindt dat ze gefaald heeft, rouwt enorm om de mensen die ze heeft verloren en trekt zich het liefste terug. Ze is heel besluiteloos, terughoudend en soms zelf een beetje zeurderig. Ik miste de Rho die weet wat ze wil en daar ook voor gaat. Daarbij vind ik de liefdesdriehoek echt bijzonder vervelend in dit boek – al komt dat waarschijnlijk vooral omdat ik Rho’s gevoelens voor een van beide mannen niet snap. Aan het einde van het boek vindt Rho zichzelf gelukkig weer terug en dan wordt het meteen ook spannend!

Die laatste honderd pagina’s is namelijk weer precies waar ik op gehoopt had. Romina Russel weet ze boel weer behoorlijk op scherp te zetten en gooit je met allerlei belangrijke onthullingen om de oren. Ze bewijst hiermee wederom dat dit verhaal echt heel goed in elkaar zit. I like it!

Waar dit boek dus vrij zwak begon, eindigt het verhaal weer net zo sterk als dat ik gehoopt had. De nieuwe onthullingen op het einde leiden bovendien tot een hoop vragen die ik héél graag beantwoord zou willen zien. Ik ben enorm benieuwd naar het derde deel!

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_5769a230419b1_selected-products” products=”9200000051539555,9200000057234797″ name=”Dolende Ster” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Review: Dolende Ster (Zodiak #2)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *