dingen die we zeker weten coverAuteur: Jessi Kirby
Pagina’s: 270
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: HarperCollins Young Adult, september 2015
Rating:
4.5 Eikels

Het lukt Quinn maar niet om de draad van haar leven weer op te pakken na de dood van haar vriendje, Trent. Het enige wat haar troost geeft, zijn de ontmoetingen met mensen die zijn gedoneerde organen hebben gekregen. Maar uitgerekend de ontvanger van zijn hart blijft een mysterie. In het geheim gaat ze op zoek naar deze persoon en ontdekt dat hij Colton Thomas heet en negentien jaar oud is. Ze wil hem zien – één keer maar, houdt ze zich voor…

goodreads button

Toen dit boek op de deurmat viel, had ik geen idee welk boek dit was. Ik had nog nooit van de titel of de auteur gehoord, maar de cover sprak me wel erg aan. Ik keek in de binnenkant van dit boek, en zag dat dit de vertaling is van Things we know by heart. Van dát boek had ik al wel het een en ander gehoord. Ik was toen dolblij dat het boek vertaald was! De achterflap sprak me heel erg aan. Ik hou de laatste tijd echt heel veel van het genre Young Adult Contemporary, dus ik kon niet wachten om aan het boek te beginnen.

In Dingen die we zeker weten is Quinn heel erg emotioneel geschaad door het feit dat haar vriendje is overleden. Ze doet al 400 dagen niks. Ze telt de dagen vanaf het moment dat hij heen is gegaan. Dan zoekt ze degene op die zijn gedoneerde hart heeft. Hij blijkt Colton te heten. Volgens Quinn loopt het contact helemaal ‘uit de hand’, omdat ze steeds dichter naar elkaar toe groeien.

Ik vond dit een prachtig verhaal. Het heeft me ontroerd en ik weet zeker dat dit verhaal me nog lang zal bijblijven. Daarbij kon ik me erg goed inleven in Quinn, ik begreep precies wat ze voelde. Dit kwam omdat de schrijfster haar gevoelens zo duidelijk omschreef. Het boek was echter niet alleen maar verdriet. Ik vond juist dat dit boek heel verhelderend was, zowel voor de lezer als voor Quinn. Je volgt het moment waarop ze haar gewone leven weer oppikt, en het verleden achter haar laat. We weten dat dit heel erg moeilijk voor haar zal zijn, omdat ze erg veel van haar overleden vriendje hield. Toch wordt dit proces goed beschreven, zonder dat je als lezer de indruk krijgt dat Quinn te snel gaat.

Ik vond dat de auteur een prettige schrijfstijl aanhield gedurende het boek, waardoor ik door het boek heen vloog. Natuurlijk wil je ook per se weten hoe het af zal lopen met Colton en Quinn, dus blijf je maar doorlezen. Er zit ook een leuk extraatje aan het verhaal. Voordat elk hoofdstuk begint, krijg je een quote over het hart. Bijvoorbeeld: ‘Elk hart zingt een lied dat incompleet is tot een ander hart terugfluistert.’ – Plato. Die quote had dan weer betrekking op de hoofdstuk dat erna volgde. Erg leuk gedaan!

Dingen die we zeker weten is dus een boek dat me nog lang zal bijblijven. Het is verhelderend, en aan het einde ben je helemaal opgelucht.

Heb jij dit boek al gelezen? Of ben je nog van plan dat te doen?

Liefs,

Wij willen HarperCollings Young Adult bedanken voor het versturen van een recensie-exemplaar.

[bol_product_links block_id=”bol_5628aa1108aad_selected-products” products=”9200000041138445,9200000049684698,9200000031673954,9200000033004911″ name=”Dingen die we zeker weten” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post