Review: Dingen die we zeker weten

dingen die we zeker weten coverAuteur: Jessi Kirby
Pagina’s: 270
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: HarperCollins Young Adult, september 2015
Rating:
4.5 Eikels

Het lukt Quinn maar niet om de draad van haar leven weer op te pakken na de dood van haar vriendje, Trent. Het enige wat haar troost geeft, zijn de ontmoetingen met mensen die zijn gedoneerde organen hebben gekregen. Maar uitgerekend de ontvanger van zijn hart blijft een mysterie. In het geheim gaat ze op zoek naar deze persoon en ontdekt dat hij Colton Thomas heet en negentien jaar oud is. Ze wil hem zien – één keer maar, houdt ze zich voor…

goodreads button

Toen dit boek op de deurmat viel, had ik geen idee welk boek dit was. Ik had nog nooit van de titel of de auteur gehoord, maar de cover sprak me wel erg aan. Ik keek in de binnenkant van dit boek, en zag dat dit de vertaling is van Things we know by heart. Van dát boek had ik al wel het een en ander gehoord. Ik was toen dolblij dat het boek vertaald was! De achterflap sprak me heel erg aan. Ik hou de laatste tijd echt heel veel van het genre Young Adult Contemporary, dus ik kon niet wachten om aan het boek te beginnen.

In Dingen die we zeker weten is Quinn heel erg emotioneel geschaad door het feit dat haar vriendje is overleden. Ze doet al 400 dagen niks. Ze telt de dagen vanaf het moment dat hij heen is gegaan. Dan zoekt ze degene op die zijn gedoneerde hart heeft. Hij blijkt Colton te heten. Volgens Quinn loopt het contact helemaal ‘uit de hand’, omdat ze steeds dichter naar elkaar toe groeien.

Ik vond dit een prachtig verhaal. Het heeft me ontroerd en ik weet zeker dat dit verhaal me nog lang zal bijblijven. Daarbij kon ik me erg goed inleven in Quinn, ik begreep precies wat ze voelde. Dit kwam omdat de schrijfster haar gevoelens zo duidelijk omschreef. Het boek was echter niet alleen maar verdriet. Ik vond juist dat dit boek heel verhelderend was, zowel voor de lezer als voor Quinn. Je volgt het moment waarop ze haar gewone leven weer oppikt, en het verleden achter haar laat. We weten dat dit heel erg moeilijk voor haar zal zijn, omdat ze erg veel van haar overleden vriendje hield. Toch wordt dit proces goed beschreven, zonder dat je als lezer de indruk krijgt dat Quinn te snel gaat.

Ik vond dat de auteur een prettige schrijfstijl aanhield gedurende het boek, waardoor ik door het boek heen vloog. Natuurlijk wil je ook per se weten hoe het af zal lopen met Colton en Quinn, dus blijf je maar doorlezen. Er zit ook een leuk extraatje aan het verhaal. Voordat elk hoofdstuk begint, krijg je een quote over het hart. Bijvoorbeeld: ‘Elk hart zingt een lied dat incompleet is tot een ander hart terugfluistert.’ – Plato. Die quote had dan weer betrekking op de hoofdstuk dat erna volgde. Erg leuk gedaan!

Dingen die we zeker weten is dus een boek dat me nog lang zal bijblijven. Het is verhelderend, en aan het einde ben je helemaal opgelucht.

Heb jij dit boek al gelezen? Of ben je nog van plan dat te doen?

Liefs,

Wij willen HarperCollings Young Adult bedanken voor het versturen van een recensie-exemplaar.

[bol_product_links block_id=”bol_5628aa1108aad_selected-products” products=”9200000041138445,9200000049684698,9200000031673954,9200000033004911″ name=”Dingen die we zeker weten” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 Comments on “Review: Dingen die we zeker weten”

  1. In eerste instantie trok dit boek me eigenlijk helemaal niet aan. Maar na het lezen van onder andere deze recensie, ben ik toch wel heeeeel nieuwsgierig geworden. Het klinkt nu eigenlijk als een prachtig boek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *