Review: Die For Me (Revenants #1)

Die for Me coverAuteur: Amy Plum
Pagina’s: 344
Genre: Young Adult, Fantasy, Paranormaal, Romance
Publicatie: ATOM, 11 Mei 2011
Rating:
4 Eikels

Die For Me is een unieke en meeslepende paranormale romance, die laat je kennismaken met een nieuwe variant ondoden met de revenants, wezens die voorbestemd zijn om zichzelf keer op keer op te offeren om anderen te redden.

Mijn leven is altijd heerlijk en geweldig normaal geweest. Het kostte echter maar één moment om alles te veranderen. Plotseling waren mijn zus Georgia en ik wezen. We stopten ons hele leven in dozen en verhuisden naar Parijs om bij onze grootouders te gaan wonen. Ik wist dat mijn verscheurde hart, mijn verscheurde leven, nooit meer normaal zou voelen. Toen ontmoette ik Vincent.

Mysterieus, sexy en zenuwslopend charmant; Vincent Delacroix verscheen uit het niets en overviel me. Zomaar was ik opnieuw in gevaar om mijn hart te verliezen. Maar dit keer was ik klaar om het te laten gebeuren.

Natuurlijk is het niet zo gemakkelijk. Want Vincent is geen normaal mens. Hij heeft een angstaanjagend lot, dat iedere dag weer zijn leven in gevaar brengt. Bovendien heeft hij vijanden… onsterfelijke, moordzuchtige vijanden die vastberaden zijn om hem en iedereen van zijn soort te doden.
(beschrijving achterkant, door Booknuts vertaald)

goodreads button

Ik heb dit boek een keer meegenomen van het Boekenfestijn om dat de cover zooo prachtig was! En de achterkant hield mij ook in spanning wat er verder zou gebeuren. It seemed like my kind of book 😀 Dat was het ook. Vanaf pagina één was ik verslaafd. Toen het boek uit was heb ik vrij snel deel 2 en 3 gekocht. Die reviews zul je binnenkort voorbij zien komen.

Je volgt Kate vanaf het punt dat haar ouders zijn overleden en ze verhuist naar Parijs. Zoals ze zelf zegt :”De meeste 16 jarige die ik ken zouden dromen van leven in een buitenlandse stad. Maar verhuizen van Brooklyn naar Parijs, na mijn ouders’ overlijden, is alles behalve een droom die uitkomt. Het is meer een nachtmerrie.” (p. 1) Als ze daar aan komt probeert ze een beetje haar leven weer op te pakken, maar ze is een een nieuwe stad waar ze niemand kent. Haar zus lijkt haar plekje wel gevonden te hebben, maar voor Kate gaat dat niet zo makkelijk. Tot dat ze in een vluchtige blik iemand ziet. Ze zou zweren dat ze hem kende.

De volgende keer dat ze hem tegen komt is op een brug waar iemand vanaf wil springen en hij springt haar achterna. Maar voordat ze verder kan kijken wat er gebeurd, word ze verzocht om weg te gaan. Ze komt Vincent keer op keer tegen. Tot dat ze eindelijk praten als ze hem weer tegen komt, dit keer in een museum. Hij geeft haar het gevoel alsof ze normaal is, alsof ze niet net zeven maanden als een soort zombie heeft geleefd. Hij vraagt haar op een date. Vanaf dat moment raakt ze verstrikt in zijn leven, en ze kan hem niet met rust laten, maar hij haar ook niet. Hij weet beter, maar toch, ze kunnen elkaar niet laten gaan. Maar ze zullen hun moeilijkheden zullen doorstaan. Zodra ze weet wie hij werkelijk is, zal ze moeilijke keuzes moeten maken, zullen ze hun weg terug vinden?

Er gebeurt zo veel in een korte tijd in dit boek. Er zit een geweldige vaart in waardoor ik het boek in een zucht uit had. Het is een heerlijk boek om even op te pakken en weg te dromen in een wereld set in Parijs. Maar dan loop je wel het gevaar dat je de rest ook gelijk wilt lezen! Op dit moment is hij helaas nog niet in het Nederlands verkrijgbaar, maar ik ben hard bezig 😉

Naast Kate en Vincent zijn er ook geweldige andere karakters, zoals Kate’s zus Georgina, die best wat comic relief brengt af en toe. Dan hebben we ook de rest van de Revenants nog, zoals Jules, talk about comic relief XD I heart Jules. Een enorme flirt, maar met een heel klein hartje. Hij heeft trouwens ook 2 tussen boeken die uit zijn perspectief zijn. Love it! De laatste is net uit. De andere Revenants zijn ook geweldig, maar die moet je maar zelf ontdekken 😉

Zoals je ziet vind ik deze serie echt geweldig! In boek 1 ontmoet je iedereen en maak je kennis met deze geweldige wereld. In April ga ik naar Parijs en ontmoet ik Amy Plum met nog een hele hoop andere auteurs. Waarschijnlijk mag ik wat vragen stellen en natuurlijk zal ik vertellen over mijn reisje 😉 Ik raad jullie zeker aan om dit boek te lezen!!

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

One Comment on “Review: Die For Me (Revenants #1)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *